Mirel Rădoi, anunț despre plecarea de la echipa națională! Ce mesaj a transmis FRF imediat după meciul România – Irlanda de Nord 1-1

Mirel Rădoi, anunț despre plecarea de la echipa națională! Ce mesaj a transmis FRF imediat după meciul România - Irlanda de Nord 1-1
Sursa FOTO: prosport.ro
Publicat: 19/11/2020, 08:23

Selecționerul Mirel Rădoi a lămurit subiectul plecării de la echipa națională. Nu există, afirmă tehnicianul „tricolorilor”, care la momentul de față pare decis să continue și în campania pentru CM 2022.

România a remizat, în deplasare, cu Irlanda de Nord, scor 1-1, și a terminat pe locul 2 în Grupa 1 a „Diviziei B” din Liga Națiunilor.

Mirel Rădoi: „Am în continuare contract cu Federația”

La finalul partidei, Mirel Rădoi a vorbit la Pro Tv despre plecarea sa de la echipa națională: „Eu am în continuare contract cu Federaţia Română de Fotbal pentru următoarea campanie. Dacă Federaţia nu va mai dori să continue cu mine, atunci vom discuta şi vom vedea. Eu niciodată nu am declarat altceva, că plec în altă parte, din punctul meu de vedere totul este clar”. Declaraţia sa vine în contextul în care în ultima perioadă s-au vehiculat informaţii potrivit cărora Mirel Rădoi ar urma să preia conducerea echipei Universitatea Craiova.

Mirel Rădoi vorbește despre o „performanță” după 1-1 cu Irlanda de Nord

Referitor la analiza pe care anunţase că o va face la finalul meciurilor din Liga Naţiunilor, selecționerul Mirel Rădoi a declarat că unul dintre obiectivele principale a fost obținute. Este vorba de accederea în urna a doua pentru tragerea la sorţi a preliminariilor Cupei Mondiale. „Cred că prima linie care este trasă este urna a doua valorică în care noi ne-am calificat. Este cea mai vizibilă, era obiectivul nostru principal. Ne doream să fim pe primul loc în grupă, dar asta nu înseamnă că nu este o performanţă”.

România şi Irlanda de Nord au terminat la egalitate, scor 1-1, miercuri seara, pe Windsor Park din Belfast. Naționala şi-a îndeplinit obiectivul, acela de a fi în urna a doua valorică la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Cupa Mondială din 2022, însă asta se datorează în mare măsură jocului rezultatelor (vezi victoria Serbiei în faţa Rusiei, scor 5-0). Grupa noastră a fost câştigată de Austria, cu 13 puncte (a promovat în „Divizia A”), urmată de Norvegia, 10 puncte, România, 8 puncte, şi Irlanda de Nord, 2 puncte (din două remize cu România).