Mititelu solicită șefului FRF excluderea din competiție a echipei CS Universitatea Craiova

Mititelu solicită șefului FRF excluderea din competiție a echipei CS Universitatea Craiova
Publicat: 20/03/2014, 11:25
Actualizat: 02/02/2019, 04:43

Într-o notificare publicată pe site-ul oficial al FC Universitatea Craiova, Mititelu susține că FRF poate astfel diminua prejudiciul adus grupării sale. „Vă solicităm să scoateți de îndată echipa CSU Craiova din competiția fotbalistică pentru a stopa aceste acte ilegale săvârșite de fosta conducere a FRF și pentru a mai diminua, cât se mai poate, prejudiciul creat din aceste fapte ilegale”, se precizează pe site-ul citat.

Finanțatorul susține că Burleanu are obligația legală să sesizeze Direcția Națională Anticorupție cu privire la încălcarea legii de către mai mulți funcționari din cadrul Federației Române de Fotbal, printre care se află șeful Departamentului Juridic, șeful Departamentului de Licențiere, membrii Comisiilor de Licențiere, membrii Comisiei de Disciplină, membrii Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor. În opinia lui Mititelu, aceștia se fac vinovați de complicitate la abuz în serciviu împreună cu Mircea Sandu, Octavian Goga și Dumitru Dragomir „prin exercitarea cu rea-credință a atribuțiunilor de serviciu în sensul că nu și-au exercitat sarcinile care le reveneau conform fișei postului, acceptând cu rea-credință încalcarea legii, a statutului și a regulamentelor FRF în ceea ce privește intrarea în competiția fotbalistică a echipei CSU Craiova, dar și a altor cluburi care au fost acceptate în mod nelegal și neregulamentar în competiția Ligii I și Ligii a II-a, aceste fapte creând un prejudiciu foarte mare Federației Române de Fotbal”.

Mititelu mai solicită reprogramarea meciurilor de juniori ale echipei FC Universitatea Craiova, grupele A și B, precum și efectuarea plății sumei de 90.000 euro pe care FRF o datorează clubului oltean din noiembrie 2011.

„De asemenea atragem atenția președintelui Federației Române de Fotbal, secretarului general al Federației Române de Fotbal, cât și membrilor Comitetului Executiv că dacă în termen de șapte zile de la data prezentei notificări nu dispun măsurile legale în cauză, își asumă, nemijlocit, faptele ce decurg din atribuțiunile de serviciu care le revin conform legii și nu mai pot invoca în fața organelor abilitate doar culpa fostei conduceri a Federației Române de Fotbal”, se precizează în notificarea transmisă FRF.

Potrivit finanțatorului Adrian Mititelu, înscrierea abuzivă, ilegală și nestatutară a societății CSU Craiova în competiția Ligii a II-a, de către fosta conducere a Federației Române de Fotbal, a produs o pagubă materială „de cel puțin două milioane de euro adusă FC U. Craiova prin înscrierea în competiție a unei echipe, de tip clonă, care și-a asumat, în mod fraudulos, culorile, istoria, vechea siglă a cubului, dar și continuitatea acestuia, încălcând în mod grosolan legea, statutul FRF și integritatea competiției”.

În plus, el consideră că și Municipiul Craiova a fost prejudiciat cu suma de două milioane de euro, având în vedere faptul că primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a cedat această sumă către CS U Craiova.

Mititelu a adăugat că FC Universitatea Craiova a fost deposedată, în mod nelegal, de terenurile de antrenament, și de dreptul de a-și desfășura meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Ion Oblemenco.

FC Universitatea Craiova și CS Universitatea Craiova au fost primite în Liga a II-a, în urma ședinței din 14 august 2013 a Comitetului Executiv al FRF.

După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Genereală a FRF a oferit în 2012 câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Adrian Mititelu, conform unei hotărâri a Curții de Apel București, cât și Primăriei Craiova.

Inițial, primarul Lia Olguța Vasilescu l-a susținut pe Mititelu în disputa sa cu FRF și în încercarea de a reînscrie echipa în Liga a II-a. Văzând că Mititelu nu reușește să facă rost de banii necesari înscrierii formației în Liga a II-a, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Ulterior, finanțatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, și-a înscris în competiție gruparea pe care o conduce.

Mititelu este în conflict cu edilul după ce autoritățile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie 2013, clubul FC Universitatea Craiova de la Stadionul Ion Oblemenco, pentru a face loc noii grupări.

La 5 martie, finanțatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a obținut în cadrul Adunării Generale a FRF nesupunerea la vot a afilierii clubului CS Universitatea, susținând că nu există nicio decizie a Comitetului Executiv de afiliere provizorie a acestui club la federație.

„Nu există nicio decizie a Comitetului Executiv de afiliere provizorie a CS Universitatea Craiova. Afilierea e abuzivă și ilegală pentru că acest club a intrat abuziv în Liga a II-a. Faceți o mare greșeală. Măcar ultima Adunare Generală să fie democratică. Va costa mult federația. Ați mai făcut o greșeală acum un an de zile, nu faceți încă una acum”, a spus Mititelu în fața membrilor FRF.

Afilierea definitivă a CS Universitatea Craiova a fost amânată până când Comisia Juridică a FRF își va spune punctul de vedere.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun