Mureșan vrea 3-0 pentru CFR Cluj: În regulament scrie clar, dacă un oficial e lovit, oaspeții câștigă la masa verde

Mureșan vrea 3-0 pentru CFR Cluj: În regulament scrie clar, dacă un oficial e lovit, oaspeții câștigă la masa verde
Președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a sosit, vineri, la sediul LPF, unde sunt analizate incidentele de la derbiul clujean, și a reafirmat faptul că echipa sa trebuie să câștige la masa verde partida cu Universitatea Cluj.
Publicat: 11/05/2012, 13:47
Actualizat: 25/06/2013, 15:58

Președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a sosit, vineri, la sediul LPF, unde sunt analizate incidentele de la derbiul clujean, și a reafirmat faptul că echipa sa trebuie să câștige la masa verde partida cu Universitatea Cluj.

„Nu știu dacă se va lua o decizie azi, dar, în final, tot ar trebui să se ia. Sper să fie o decizie corectă, pentru că e una singură. În regulament scrie clar, dacă un oficial e lovit, echipa oaspete câștigă la masa verde cu 3-0. Dacă nu va fi așa, ne vom duce la TAS, noi am pregătit deja dosarul”, a spus Mureșan.

El a precizat că formația CFR Cluj nu ar accepta rejucarea partidei întrerupte în mintul 27, dar regulamentul nu permite așa ceva. „Nu am dori să se rejoace meciul, regulamentul nu prevede rejucarea unei partide. Sigur, cei de la U Cluj ar dori să se rejoace, eventual de la 1-0 pentru ei. Dar asta nu e posibil. Deocamdată, ei au greșit foarte grav, nu au asigurat protecția oficialilor. A fost o debandadă totală acolo. Erau 10-12 persoane care erau străine de fotbal și care făceau scandal. Am adus și probe video. Cadu a fost lovit de un masor și de un individ care e taximetrist și care nu știu cum a primit un ecuson de acces geeneral. Sunt curios cum o să răspundă cei de la «U» Cluj la asta. În același timp, directorul domnului Walter, domnul Tocaci, l-a scuipat pe Cadu, o fi o manieră de director la o firmă de gunoaie. Normal, un director nu ar trebui să se comporte așa”, a mai spus oficialul CFR-ului.

El a explicat că arbitrul Alexandru Tudor nu avea de ce să elimine cinci jucători ai formației CFR Cluj: „La vestiare nu a fost un conflict, majoritatea jucătorilor noștri a stat pe teren. De la noi, pe tunel au mers cinci jucători, trei rezerve și doi titulari. Deci nici acea chestie că trebuia să ne dea cinci roșii nu ține, pentru că erau doar doi titulari și nu se putea întrerupe. Tudor așa a apreciat, probabil s-a speriat să nu degenereze totul. Tot scandalul a început pentru că două persoane l-au lovit pe Cadu.”

Totuși, CFR Cluj dorește să câștige toate partidele rămase în Liga I pentru a nu depinde de decizia LPF în acest caz. „Sper să nu depindem de această idee a comisiei, să câștigăm cele trei meciuri rămase și să fim campioni. Ar fi cel mai bine și cel mai onorabil pentru noi. Nu aș fi vrut niciodată să ajungem să câștigăm la masa verde, dar nu e vina noastră. Nu am lua campionatul pe nedrept, scorul era 1-0 pentru noi și meciul curgea în favoarea noastră. Penaltiul a fost clar, Cristea l-a lovit pe Mureșan cu piciorul și e penalti. Comparați-l cu cel de aseară și o să vedeți că e de zece ori penalti”, a adăăugat Mureșan

Comisia de Disciplină a LPF a început să judece cazul la ora 13.00, la sediul ligii fiind prezenți Iuliu Mureșan, Felix Grigore, Mircea Bornescu și Alexandru Tudor.

Comisia de Disciplină i-a citat pe reprezentanții celor două cluburi, pe observatorul LPF Gheroghe Nedelescu, pe supervizorul Alexandru Boc și pe arbitrul Alexandru Tudor.

Meciul dintre Universitatea Cluj și CFR Cluj, din cadrul etapei XXXI-a a Ligii I, a fost întrerupt, marți, în minutul 27 de arbitrul Alexandru Tudor după izbucnirea unui conflict general între jucătorii celor două echipe.

În momentul întreruperii jocului, CFR Cluj conducea cu scorul de 1-0 prin golul marcat din penalti de Ricardo Cadu.

Imediat după marcarea golului, căpitanul oaspeților, Cadu, s-a bucurat în fața fanilor echipei Universitatea Cluj, aflați în peluza din spatele porții lui Mircea Bornescu. Acesta din urmă a fugit după Cadu și l-a izbit violent. Cei doi au fost cu greu stăpâniți de ceilalți coechipieri. Arbitrul Alexandru Tudor a decis eliminarea lui Cadu și Bornescu, însă conflictul a continuat în drumul spre vestiare, portughezul fiind lovit în abdomen de un steward și în cap de către masorul Liviu Ciucă. În cele din urmă, Alexandru Tudor ca meciul să nu se reia.

După aceste incidente, masorul Liviu Ciucă a fost dat afară de la Universitatea Cluj.

Un suporter al Universității Cluj, Tripon Gabriel, a fost identificat, miercuri, ca fiind a doua persoană care l-a lovit pe fundașul Ricardo Cadu, pe tunelul de la vestiare al Cluj Arena, în timpul indientelor de la derbiul local.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Ceva se întâmplă în Crimeea: Ucrainenii distrug antiaeriana rusă și par a pregăti terenul pentru...
Pițurcă Jr. a 'încercuit-o' pe voluptuoasa fiică a Andreei Berecleanu! Adio, ICH! CANCAN.RO publică imaginile...
Kate Middleton, total SCHIMBATĂ la primul eveniment public. Detaliul observat de toți: „Fac progrese bune,...
"Copilul trebuie să aibă frică de părinţi". Patru fraţi din Botoşani, bătuţi cu bestialitate de...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Primul caz din Europa de febră Oropouche, diagnosticat în Italia
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
Vestea cea mare DESPRE PACE. Zelenski, anunț astăzi 14 IUNIE: Noi facem primul pas
Inteligența artificială, în lupta cu boala secolului. Procedura care poate salva milioane de vieți
VIDEO | Cum a fost surprins Chris Martin, solistul Coldplay, într-un parc din București. Putea...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
A fost găsită o genă care ajută celulele canceroase să se răspândească în tot corpul
×