Mutu, despre declarațille lui Pițurcă: „Pe mine m-a deranjat”

Mutu, despre declarațille lui Pițurcă: Pe mine m-a deranjat
Publicat: 04/04/2013, 09:43
Actualizat: 10/02/2019, 13:36

Atacantul Adrian Mutu a declarat, miercuri, la postul Digi Sport, că selecționerul Victor Pițurcă nu a fost profesionist în conferința de presă când a spus despre el că nu mai are reflexe și a precizat că aceste declarații l-au deranjat.

„Nu pot să spun că m-a umilit. Dar domnul Pițurcă a spus că n-am fost profesionist când am făcut acele declarații că nu mi-a spus de ce nu m-a băgat în teren cu Olanda, dar eu spun că am fost foarte profesionist. Cred că dânsul nu a fost profesionist la conferința de presă vorbind doar de un anumit jucător și nu de echipă, vorbind de mine. Și spunând că nu mai am reflexe și așa mai departe. Asta nu e profesionist să spui. Pe mine m-a deranjat și nu cred că sunt declarații profesioniste”, a spus Mutu.

Jucătorul formației Ajaccio a dezmințit afirmațiile lui Victor Pițurcă potrivit cărora a plâns în cantonamentul echipei naționale înainte de partidele cu Ungaria și Olanda. „I-am cerut scuze lui Pițurcă pentru că am întârziat două ore, pentru că eu trebuia să ajung în cantonament în noaptea de sâmbătă la ora 12.00 și am întârziat. Dar de aici până să plâng e un drum lung. Nu mi-e rușine să plâng, dar nu era cazul. Nu am plâns, cum să plâng, nu sunt un copil de trei ani să încep să plâng când cineva îmi ia jucăria. Chiar sâmbătă dimineață, atunci când domnul Pițurcă mi-a zis să fac ce vreau, iar Mircea Sandu mi-a zis să rămân în cantonament, un mare merit l-a avut Neagoe că n-am plecat”, a adăugat Adrian Mutu.

Atacantul a menționat că a cerut să fie titular la echipa națională: „Nu vreau să-mi spun părerea despre domnul Pițurcă. Eu nu mi-am spus niciodată părerea despre un antrenor sau despre cineva din fotbal, din respect profesional. Probabil că pare că Pițurcă m-a umilit, dar eu cred că echipa națională merită orice sacrificiu. Dacă voi considerați că pot ajuta echipa națională, mă chemați și mă băgați la joc. Dacă nu, nu văd rostul. Eu n-am 20 de ani. Le-am zis că dacă mă convoacă, mă cheamă să fiu titular, nu să stau pe bancă. Altfel, mai bine stau acasă. Eu la 34 de ani trebuie să-i dau echipei naționale un plus de experiență. Până la urmă, dacă ne uităm pe statistică, eu și Bogdan Stancu avem cele mai multe goluri, nouă. Ceilalți atacanți din lot au marcat foarte puțin și au și jucat puțin pentru echipele lor de club. Normal că m-a deranjat că am fost rezervă cu Olanda”.

Mutu a declarat că s-a creat o imagi9ne falsă că ar fi un jucător neproseionist, doar ca să se acopere rezultatele. „Mi se aduc foarte multe acuzații, că am fugit din cantonament, că nu știu ce. Da, am întârziat doar la acel meci cu San Marino. Dar n-am fost singurul, atunci au mai întârziat Tamaș și Ștefan Radu. Este o imagine falsă care mi s-a creat. Au creat această imagine pentru a se acoperi rezultatele echipei naționale. Pe mine m-a deranjat că n-am primit nicio explicație că am fost rezervă. Putea să-mi spună că pe mine, pe Torje și pe Chipciu ne bagă la pauză, ca să fie o surpriză. Dar n-a fost așa, că nu ne-a băgat la pauză”, a spus Mutu.

Adrian Mutu a afirmat că nu se va retrage niciodată de la echipa națională: „De ce îmi poartă Pițurcă «sâmbetele»? Nu vreau să vorbesc despre asta. Nici măcar n-are legătură cu fotbalul. S-a întâmplat acum 12-13 ani, dar nu credeam că un om poate să poarte asemenea ranchiună. Mai ales că a fost un lucru mărunt pentru mine, așa cum este până acum. Eu nu o să mă retrag niciodată de la echipa națională. Nu mă retrag din respect pentru echipa națională. Și dacă s-ar retrage Ștefan Radu ar fi o lipsă de respect din partea lui. Cu Chivu a fost altceva, el a suferit acel accident, n-a vrut să riște, are familie. Eu am vorbit mult cu Chivu”.

Selecționerul Victor Pițurcă declarase, marți, într-o conferință de presă, că atacantul Adrian Mutu i-a cerut scuze pentru a rămâne în lot pentru partidele cu Ungaria și Olanda și chiar a plâns în cantonamentul echipei naționale în timpul unei discuții cu secundul Eugen Neagoe.

Echipa națională a României a remizat la Budapesta, cu Ungaria, scor 2-2 și a fost învinsă, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0, de reprezentativa Olandei, în două partide din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Ungurii au fost umiliți. Românii au câștigat procesul
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Henric al VIII-lea, regele care și-a ucis două neveste