Mutu: Ungaria este surpriza grupei, dar obiectivul nostru este victoria

Mutu: Ungaria este surpriza grupei, dar obiectivul nostru este victoria
Publicat: 21/03/2013, 17:47
Actualizat: 01/02/2019, 15:34

Atacantul Adrian Mutu a declarat, joi, într-o conferință de presă, că selecționata Ungariei reprezintă supriza Grupei D a preliminariilor CM 2014, dar cu toate acestea victoria rămâne obiectivul echipei naționale a României în partida de la Budapesta.

„Noi suntem concentrați la maximum, iar mâine principalul nostru obiectivul este victoria pentru că acest meci e important pentru locul doi în grupă. Nu contează statistica, generațiile se schimbă. Sper ca această linie pozitivă a României să continue. Naționala Ungariei e în ultimii ani mai bună și se vede, pentru că pune probleme la locul doi. În afară de Olanda, toți ceilalți suntem valoric la fel. Iar Ungaria este o surpriză acum. Dacă toată lumea se aștepta ca România și Turcia să se bată la locul doi, iată că Ungaria a venit din spate și ridică pretenții pentru baraj”, a spus Mutu.

El a adăugat că este important ca jucătorii români să se ridice la nivelul adversarilor din punct de vedere fizic având în vedere starea terenului. „Condițiile gazonului nu sunt cele mai bune din cauza vremii. Nu cred că vreuna va fi avantajată. Sper să nu plouă din nou. Vom vedea ce va ieși, probabil un joc într-o mocirlă. Va fi greu atât pentru noi, cât și pentru ei. Eu mă simt capabil să joc tot meciul. Nu va fi un meci ușor, va trebui să alergăm, să muncim mult. Ungaria e o echipă cu un gabarit impresionant, cu forță și trebuie să ne ridicăm la același nivel fizic ca ei”, a menționat atacantul.

Dacă la partidele cu Turcia și Olanda a fost convocat doar pentru a ridica moralul coechipierilor, Mutu susține că la acest meci a fost chemat pentru a ajuta echipa națională din teren. „Domnul Pițurcă este probabil antrenorul cu care am lucrat cel mai mult la echipa națională, îl cunosc bine. În acest mandat al dânsului eu nu prea am jucat (n.r. – la echipa de club) și acest lucru a făcut ca în partidele cu Turcia și Olanda să fiu pe banca de rezervă, pentru moralul echipei. Dar acum lucrurile s-au schimbat, sunt convocat la națională pentru că merit și nu pentru că mi-a făcut un favor antrenorul și vă spun sigur asta pentru că îl cunosc pe domnul Pițurcă. Eu am o vârstă, dar nu contează asta, contează cum te simți. Iar eu mă simt foarte bine, sunt într-o formă bună, acum rămâne să demonstrez și pe teren”, a explicat Adrian Mutu.

În ceea ce privește rivalitatea dintre România și Ungaria, Mutu a menționat că se concentrează numai pe ceea ce se va întâmpla în teren. „Am citit și eu despre drapelul ars, a fost un gest necugetat, un gest care nu se face. Eu am înțeles că FRF și-a cerut scuze și în numele nostru. Noi vrem să câștigăm pe teren, nu vrem să rezolvăm alte probleme, dacă sunt probleme între cele două țări, și nu cred că sunt. Pentru noi nu contează aceste lucruri, noi mâine vrem să batem echipa de fotbal a Ungariei și nu ne gândim la altceva”, a afirmat Mutu, care consideră că România poate obține patru puncte din meciurile din deplasare cu Ungaria și Olanda.

Echipa națională a României întâlnește, vineri, de la ora 21.30, la Budapesta, selecționata Ungariei, într-o partidă contând pentru Grupa D a preliminariilor CM 2014. La 26 martie, de la ora 21.30, reprezentativa condusă de Victor Pițurcă va juca, tot în deplasare, împotriva echipei naționale a Olandei, pe Amsterdam ArenA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Un aeroport din Japonia nu a pierdut niciun bagaj din 1994 încoace