Naționala României termină în genunchi preliminariile CM 2018. Prima reacție a lui Daum. Ce spune germanul despre demisie

Naționala României termină în genunchi preliminariile CM 2018. Prima reacție a lui Daum. Ce spune germanul despre demisie
Publicat: 04/09/2017, 23:59
Actualizat: 05/09/2017, 08:37

A marcat: Jovetic 75′ / -.

1-0: Stevan Jovetic înscrie, cu capul, de lângă Chiricheș, după o centrare din partea dreaptă.

În urma acestui rezultat, România rămâne pe locul 4 în grupa E, cu 9 puncte, în timp ce Muntenegru acumulează 16 puncte și rămâne pe poziția a 3-a, la egalitate cu Danemarca. Elevii lui Christoph Daum ratează orice șansă de a se mai califica la turneul final din Rusia.

Muntenegru: D. Petkovic – A. Marusic, Savic, Tomasevic, F. Stojkovic – M. Ivanic (Mugosa 70′), N. Vukcevic – M. Jankovic (Jovovic 84′), S. Jovetic, M. Vesovic – F. Beciraj (Zvertovic 90+2′). Selecționer: Ljubisa Tumbakovic.

România: Tătărușanu – Benzar, Chiricheș, Moți, Toșca – Găman (Hanca 81′), R. Marin (Stanciu 64′) – Chipciu, Maxim, Stancu – Fl. Andone (Băluță 64′). Selecționer: Christoph Daum.

Cartonașe galbene: Vesovic 54′, Vukcevic 86′, Stojkovic 89′ / Chipciu 34′, Moți 86′.

Cartonașe roșii:-.

Arbitri: Craig Thomson – central, David McGeachie și Alan Mulvanny – asistenți, Kevin Clancy – rezervă (toți din Scoția)-

Observatori: Nikolay Ivanov (Rusia) și Kris Bellon (Belgia).

Stadion: Gradski Stadion, Podgorica (Muntenegru).

După meci, relaxat, germanul Daum a acordat declarații celor de la TVR, concluzia fiind, pe scurt: niemni nu e vinovat și nu-mi dau demisia.

„Trebuie să construim o echipă nouă și am văzut câteva faze bune în meci. Până se vor adapta jucătorii la un nivel bun, avem nevoie de o echipă nouă. Am văzut progres. Am fost foarte motivați, dar nu ne-am putut crea ocazii de gol.

Cred că fiecare meci e foarte important. Acasă, la primul meci, am avut probleme. Am avut penalty, nu am putut marca. Echipa trebui reînnoită, trebuie să văd jucători tineri pe care nu i-am văzut până acum. Și după primul meci am început să aduc jucători noi, lucru care nu ne-a ieșit

Nu depinde de mine, nu iau această decizie. Contractul spune că dacă nu ne calificăm, se termină totul. Nu eu decid viitorul. Mă voi gândi, voi vorboi cu președintele FRF și vom lua o decizie bună pentru fotbalul românesc.

E doar o întrebare de presă (dacă își dă demisia). Nimeni nu e vinovat pentru această calificare ratată. Trebuie să învățăm din acest eșec, să devenim mai puternici. Să devenim mai buni și să nu dăm vina pe cineva.

Trebuie să discutăm despre EURO 2020. Am fost atacat într-un mod incredibil din multe părți. E o plăcere să lucrez pentru România. Sunt supărat din cauza rezultatului, toată lumea vrea să livrezi un rezultat, dar îmi pare rău că nu am putut. Nu am răspunsul în privința demisie. Mă voi consulta cu FRF. Nu vreau să dau un răspuns infulențat de moții și mă voi mai gândi.”, a declarat Christoph Daum la TVR 1.