O femeie a încercat să stingă flacăra olimpică cu un pistol cu apă. Motivul pentru care a recurs la acest gest (VIDEO)

O femeie a încercat să stingă flacăra olimpică cu un pistol cu apă. Motivul pentru care a recurs la acest gest (VIDEO)
Publicat: 05/07/2021, 15:58
Actualizat: 05/07/2021, 15:59

O femeie (53 de ani) a încercat să stingă flacăra olimpică cu un pistol cu apă. Aceasta a făcut gestul în momentul trecerii ştafetei prin prefectura Ibaraki, informează RMC Sport.

Pe înregistrare se poate vedea cum femeia a aşteptat liniştită cu pistolul de apă în mână până când alergătorul care ţinea torţa în mână a ajuns în apropierea sa, iar atunci a stropit flacăra de câteva ori, însă nu a reușit să o stingă, potrivit Agerpres.

În doar câteva momente a fost înconjurată de agenţi de poliţie și apoi a fost reținută.

Ce a declarat femeia

Aceasta a spus că își asuma ce a făcut și este împotriva organizării Jocurilor Olimpice, în contextul pandemiei de coronavirus.

Brazilian Zico a dat startul ştafetei în prefectura Ibaraki, duminică. Fostul mijlocaş al Selecao, în vârstă de 68 ani, şi-a încheiat cariera de jucător în Japonia, înainte de a prelua conducerea tehnică a selecţionatei acestei ţări, în 2002. El a condus naţionala Japoniei la câştigarea trofeului în Cupa Asiei în 2004, înainte de a o califica la Cupa Mondială din 2006, desfăşurată în Germania.

Zico este în prezent director tehnic la clubul din oraşul Kashima, unde a şi alergat câteva sute de metri cu torţa.

Flacăra olimpică urmează să viziteze cele 47 de prefecturi ale Japoniei până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, programată pe 23 iulie.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase