Fosta gimnastă Dana Sofronie mărturisește că suferă de o formă gravă de depresie

Fosta gimnastă Dana Sofronie mărturisește că suferă de o formă gravă de depresie
Publicat: 20/08/2021, 11:02
Actualizat: 20/08/2021, 11:12

Dana Sofronie trece printr-o dramă greu de imaginat. Fosta mare gimnastă a mărturisit că suferă de depresie, iar acest lucru se întâmplă de mai mulți ani. Aceasta a povestit, printr-o postare pe Facebook, greutățile prin care a trecut de-a lungul vieții.

„Da, sufar de depresie de ani buni. Este o boală greu de suportat dacă nu este tratată. La vârsta de 8 ani au început inomniile care au continuat pana in ziua de astăzi. Pana acum cativa ani am reusit sa tin insomiile sub cotrol, dar, in timp, devenind foarte agresv, a trebuit sa apele la ajutorul specialstilor. Simptome? Anxietate, izolare, dureri de picioare, nedorinta de socializare, apropae o neputinta de a merge, de a face pasi, etc”, a scris Dana Sofronie pe Facebook.

Foto: Facebook

Fosta mare gimnastă a mai povestit despre faptul că a ajuns în comă la spital și spune că și-a revenit foarte greu. De asemenea, Dana Sofronie recomandă persoanelor care trec prin așa ceva să ceară ajutor, căci sunt oameni care le pot face lupta mai ușoară.

Foto: Facebook

„Multi oameni nu vorbesc despre asta. Nu cer ajutor”

„Acum doi ani am ajuns in coma la spital si am reusit sa imi revin numai datorita ajutorului celor din jur, a dnei dr Cotan Raluca si specialistilor de la Centrul de Nevroze Predeal.

Mi-am luat inima in dinti si mi-am facut curaj abia acum sa scriu despre toate aceste lucruri in speranta ca ajuta pe cineva care simte la fel si care nu are curajul sa ceara ajutor. Fie ca de teama de a nu fi judecat, fie din alte motive, multi oameni nu vorbesc despre asta cu cei din jur. Nu cer ajutor. Este o lupta care se da cu noi, in noi, dar e bine sa avem alaturi oameni competenti care ne fac lupta mai usoara. Este, totodata, un semna catre cei dragi care sufera alaturi de noi.”

Cine este Dana Sofronie

Dana Sofronie  și este din Constanța. La Jocurile Olimpice din 2004, gimnasta a cucerit aurul la echipe şi a devenit vicecampioană la sol. De asemenea, în Grecia, s-a clasat pe locul cinci la individual compus şi pe poziţia a şasea la paralele.

În anul 2004, Dana a mai obţinut două medalii la Campionatul European de la Amsterdam, unde a luat aurul la echipe (România nu mai fusese campioană continentală de şase ani) şi argintul la individual compus.

În 2019, fosta gimnastă a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa.

Foto: Facebook