O tenismenă din Ucraina joacă la Wimbledon pentru a-și ajuta familia să își reconstruiască locuința. Casa lor a fost bombardată de ruși

O tenismenă din Ucraina joacă la Wimbledon pentru a-și ajuta familia să își reconstruiască locuința. Casa lor a fost bombardată de ruși
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28/06/2022, 13:43

Tenismena ucraineană Anhelina Kalinina (34 WTA) participă la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon pentru a-și ajuta părinții să își reconstruiască locuința.

Casa familiei sale din Ucraina a fost distrusă în urma bombardamentelor lansate de forțele ruse.

Sportiva spune că va folosi banii pe care îi va câștiga la Wimbledon pentru reconstruirea casei părinților ei.

„Casa lor a fost atacată, sunt găuri mari în ea. Se reconstruieşte, nu mai pot locui în ea. Sunt în apartamentul meu, unde este şi soţul meu. Sunt sănătoşi şi în sigurianţă, acesta este principalul lucru. A câştiga sau a pierde aici poate schimba multe lucruri”, a spus Anhelina Kalinina.

Aceasta a învins-o în primul tur al turneului de Mare Șlem de la Wimbledon pe Anna Bondar, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-4, iar în turul al doilea va juca împotriva unei alte ucrainence, Lesia Țurenko.

Premii consistente anul acesta la Wimbledon

Organizatorii turneului din capitala britanică au pregătit anul acesta sume consistente pentru jucătorii care participă la competiție. Astfel, recompensele financiare au crescut anul acesta cu 26% față de 2021, informează stirileprotv.ro.

Acum, totalul premiilor pentru calificări este de 3.648.000 de lire sterline, o creștere cu 48,1% față de 2019. Premiile totale se ridică la 40.350.000 de lire sterline, cu 11,1% mai mult ca în 2021.

Anul acesta, însă, multe nume importante, atât de la masculin, cât și de la feminin, au anunțat că nu participă la competiție, descurajați, poate, și de faptul că turneul de anul acesta nu oferă puncte ATP și WTA, ca urmare a deciziei celor două asociații. WTA și ATP au decis să nu acorde puncte anul acesta la Wimbledon, după ce organizatorii turneului au decis să interzică participarea la competiție jucătorilor și jucătoarelor din Rusia și Belarus.