(P) O nouă rezoluție pentru 2024 – să încerci cât mai multe clase de group fitness 

(P) O nouă rezoluție pentru 2024 - să încerci cât mai multe clase de group fitness 
Publicat: 16/01/2024, 16:16

Te-ai gândit vreodată că nu-ți place să te antrenezi singur sau că exercițiile sunt plictisitoare? Stai liniștit, se întâmplă multora, și este una din scuzele cele mai bune de a evita antrenamentele. Din fericire, există soluții. Fie că ești în căutarea inspirației pentru a te antrena sau simți că nu progresezi în rutinele tale actuale de exerciții, clasele de group fitness pot fi soluția.

Mai jos vom vorbi despre câteva din avantajele claselor de group fitness, iar tu vei decide dacă sunt sau nu benefice pentru tine.

Motivație și responsabilitate

Unul dintre cele mai benefice lucruri legate de exercițiile în grup este că indivizii de vârste și abilități diferite se pot sprijini reciproc. Fără îndoială, vei fi motivat să îți depășești limitele, când toți cei din jurul tău o fac. Un studiu a constatat că cei care se antrenează în grup au rezultate mai rapide, mai eficiente și depun un efort mai mare.

În plus, înscrierea în avans la clase te va responsabiliza să ajungi la sală. Dacă antrenamentul face deja parte din programul tău, există mai puține șanse să vrei să sari peste el.

Execuția corectă

Atunci când începi să te antrenezi, este ideal să lucrezi cu un antrenor personal. Dacă faci exerciții fizice singur, este posibil să nu le execuți foarte corect. Deși poziția corpului tău poate să nu pară importantă la început, ea poate duce la accidentări și, în timp, la dureri. Din păcate, multe persoane nu își pot permite un antrenor personal. Clasele de grup sunt calea de mijloc perfectă între antrenamentul de unul singur și lucrul cu un antrenor personal. Instructorii claselor de grup explică fiecare mișcare și ulterior se asigură că toată lumea o execută corect.

Varietate

Aceeași rutină de fitness poate încetini sau chiar opri progresul. Este esențial să te provoci pentru a-ți construi rezistența, a-ți dezvolta masa musculară sau a pierde din greutate. În acest sens, clasele de grup sunt fără îndoială utile. La World Class, te așteaptă o întreagă colecție de antrenamente energizante unde vei putea experimenta într-un mod autentic o gamă variată de stiluri de clase de group fitness, care te vor inspira să devii cea mai bună versiune a ta!

Structura

Dacă ești nou în cea ce privește antrenamentele la sală, este posibil să nu fii sigur de unde să începi sau cum să îți structurezi rutina de antrenament.

Încălzirea te va ajuta să crești treptat ritmul cardiac înainte de a începe o activitate intensă. Sunt necesare perioade de relaxare pentru a scădea ritmul cardiac și pentru a întinde toate grupele de mușchi.

Clasele de group fitness sunt concepute pentru toate nivelurile de pregătire: avansați, intermediari și începători. Instructorul de group fitness va oferi alternative de exerciții pentru a se asigura că nimeni nu este suprasolicitat.

Mai multă încredere

Un alt beneficiu psihologic al antrenamentului în grup este că îți poate crește stima și încrederea în sine. Când faci sport, îți oferi mai multe oportunități de a te simți mândru de tine. Acest lucru este valabil mai ales atunci când începi să vezi progrese semnificative. Vei vedea că pe măsură ce efortul depus va fi din ce în ce mai mare, la fel și greutățile pe care le vei ridica. Oricât de mic, progresul în direcția corectă îți va spori încrederea și te va ajuta să te simți mai optimist.

De asemenea, exercițiile fizice regulate te pot ajuta să îți îmbunătățești postura. Conform cercetărilor științifice, acest lucru va spori și mai mult încrederea în sine.

Îți faci noi prieteni

Dacă prietenii tăi nu îți împărtășesc ambițiile și stilul de viață sănătos, s-ar putea să-ți fie mai dificil să-ți atingi obiectivele de fitness. La fel, prietenii care își prețuiesc sănătatea te vor ajuta să faci alegeri mai bune.

Clasele de group fitness sunt locul ideal pentru a întâlni prieteni noi, cu aspirații similare. Aceste influențe pozitive sunt esențiale pentru succesul pe termen lung.

Distracție

Când vine vorba de mersul la sală, exercițiile ar trebui să fie plăcute și o modalitate de reducere a stresului. Indiferent dacă ești extrovertit sau introvertit, muzica optimistă, antrenamentele energice și oamenii care te susțin îți vor da o stare de bine. Important este să te bucuri cu adevărat de fiecare minut al claselor de group fitness. Iar dacă ești în căutarea unui club unde să te antrenezi în cele mai bune condiții, poți opta oricând pentru World Class, cea mai mare rețea de cluburi de fitness și piscine din țară. Aici vei putea alege din zeci de clase de group fitness, pentru stilul tău de viață #Behealthy de zi cu zi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
S-A DECIS PLATA a câte 3.000 de euro pe lună. Banii intră direct ÎN CONTUL...
Rețetă tradițională de plachie de crap. Nu durează mult să faci un pește sănătos și...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Motivul pentru care Paula Seling a vrut să plece definitiv din România: ”Drumul meu era...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții...