Patrick Mouratoglou, reacție dură despre cazul de dopaj al Simonei Halep: „Cer ITIA să înceteze această hărţuire de neconceput”

Patrick Mouratoglou, reacție dură despre cazul de dopaj al Simonei Halep: „Cer ITIA să înceteze această hărţuire de neconceput”
Simona Halep si Patrick Mouratoglou
Publicat: 21/05/2023, 09:59

Antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, a postat un comunicat pe Twitter despre cazul de dopaj al româncei. El a precizat că fostul lider WTA nu a folosit substanțe interzise și a cerut ITIA să nu o mai hărțuiască pe sportivă.

ITIA a acuzat-o de a doua încălcare a regulamentului antidoping, cauza fiind unele nereguli în paşaportul biologic.

Halep e suspendată din circuit, după ce la US Open 2022 a fost testată pozitiv cu Roxadustat.

Patrick Mouratoglou, reacție dură despre cazul de dopaj al Simonei Halep: „Cer ITIA să înceteze această hărţuire de neconceput”

Comunicatul integral al lui Patrick Mouratoglou despre Simona Halep:

„În primul rând, vreau să spun că am plănuit să mă feresc de orice comentarii publice cu privire la cazul Simonei Halep, deoarece credeam cu adevărat că ITIA va efectua o anchetă corectă pentru a stabili adevărul. Faptul că nu am deloc acelaşi sentiment acum este tulburător şi m-a determinat în sfârşit să scriu aceste cuvinte.

Am avut norocul să o cunosc pe Simona Halep în aprilie 2022 şi de atunci lucrăm împreună. Vreau să spun câteva cuvinte despre ea pentru cei care nu au cunoscut-o vreodată: am descoperit în Simona o persoană foarte rară. Este bună, este dulce, nu simte nicio agresivitate şi nicio invidie faţă de nimeni.

Toată viaţa şi-a dedicat-o tenisului. Este o pasiune din copilărie. Nu a tatălui ei, nu a mamei ei, doar a ei. Este o dovadă că a primit cea mai bună educaţie, cu valori extrem de puternice pe care le păstrează în interiorul ei.

Onestitatea şi corectitudinea ei sunt, fără îndoială, de neclintit. Ştiu că NU ESTE POSIBIL ca ea să fi făcut vreodată ceva care ar fi fost ilegal.

Susţinerea lumii tenisului pentru ea a fost extrem de puternică, pentru că oamenii care o cunosc sunt convinşi că ea nu ar fi făcut niciodată ceea ce este acuzată că a făcut.

Din ziua în care ITIA a acuzat-o, am fost şi voi continua să fiu lângă ea în fiecare zi pentru a o susţine în lupta ei pentru adevăr.

În primul rând, vreau să spun că sunt un puternic susţinător al unui sport curat. Cred că tenisul are nevoie de un sistem antidoping care să fie capabil să-i alunge pe trişori.

Acestea fiind spuse, sunt extrem de şocat de modul în care a fost gestionat acest caz. Am crezut că ITIA va urmări scopul de a stabili adevărul, dar ei încearcă în mod clar să o dovedească vinovată, deşi ea a reuşit să prezinte multiple dovezi ale nevinovăţiei sale din decembrie 2022…

Această ultimă acuzaţie care i-a fost trimisă ieri, care este total legată de primul caz, este o pură interpretare a paşaportului ei sangvin. Cu alte cuvinte, ITIA nu a găsit nicio substanţă ilegală în sângele ei, ci doar afirmă că parametrii ei sangvini sunt „suspecti”.

Un expert renumit, care a făcut o verificare, a stabilit că această declaraţie este total greşită şi o interpretare părtinitoare şi că parametrii ei sangvini sunt perfect normali.

Simona a spus clar că nu cere niciun tratament special, ci aplicarea regulilor care prevăd că are dreptul de a fi judecată de un Tribunal independent.

De aceea, cer ITIA să înceteze această hărţuire de neconceput şi să înceteze amânarea constantă a audierii care ar fi trebuit să aibă loc în februarie şi care acum este programată la sfârşitul lunii mai”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niculina Stoican și Olguța Berbec se dușmănesc de moarte, iar acum s-a ajuns la alt...
Imagini exclusive. Gestul fiului lui Ion Țiriac arată cum merge, de fapt, relația cu Sorana...
Cum arată turnul rezidențial pe care îl va construi în Dubai un producător de mașini...
Dana Săvuică: Menopauza nu înseamnă că nu mai suntem femei. Interviu exclusiv
Viitura i-a luat maşina nouă, pentru care de abia făcuse credit pe patru ani. "E...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
O Dacia Duster pregătită pentru off-road se vinde pe Autovit
Calendar ortodox 31 mai 2023. Ce sărbătoare este miercuri?
Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la închisoare pentru 30 de ani
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Oamenii din Kiev au dat buzna la metrou, după ce primarul le-a cerut să se...
Kilogramele au învins-o pe Oana Sîrbu, fosta iubită a lui Robert Turcescu! Cum arată acum...
Inima OCEANULUI a fost GĂSITĂ! Cui a aparținut COLERIUL de pe TITANIC?
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Veste ŞOC despre Traian BĂSESCU! Anunțul venit CHIAR ACUM despre fostul președinte al României
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Cât te costa sa închirezi un șezlong în mini vacanța de Rusalii. La malul mării...