Patru ani de la accidentul de schi al lui Michael Schumacher. Care este acum starea marelui campion

Patru ani de la accidentul de schi al lui Michael Schumacher. Care este acum starea marelui campion
Publicat: 29/12/2017, 11:52

„Baronul Roșu”, retras din F1 de la Ferrari în 2006, revenit în perioada 2010-2012 în cadrul Mercedes, rămâne paralizat, ascuns de ochii lumii în reședința sa din Elveția, vegheat de familie. ProSport vă prezintă firul evenimentelor în ‘tabăra Schumacher’: de la filmul accidentului, până la recordul stabilit în 2017 și la evenimentele majore din viața familiei. O dramă a unui campion al cărui nume este sinonim cu cea mai categorică dominație din istoria F1, a pilotului cu cel mai stufos palmares în Marele Circ, a unui om atras ca un magnet de sport dincolo de meserie – fie că a fost vorba de karting, motociclism, parașutism sau schi. #keepfightingmichael

29 decembrie 2013

Michael Schumacher s-a lovit grav la cap în timp ce schia în stațiunea Meribel din Alpii francezi. Germanul purta cască de protecție, cu cameră video montată în plus și s-a lovit cu capul de piatră puțin în afara pistei marcate. Casca s-a rupt în două din cauza impactului. Viața pilotului german a fost pusă în pericol, chiar dacă în momentul în care medicii au ajuns la el, Schumacher era conștient – foarte agitat. A fost transportat de urgență la Grenoble University Hospital Center.

30 decembrie 2013

Michael Schumacher a fost operat de două ori pe creier, pentru a înlătura cheagurile de sânge, iar medicii au luat decizia de a-i proteja creierul printr-o comă indusă.

31 decembrie 2013

Media a raportat faptul că un jurnalist deghizat în preot a încercat să intre în rezerva lui Michael Schumacher, pentru a obține fotografii în exclusivitate. Jurnalistul a fost descoperit și escortat în afara perimetrului înainte de a pătrunde în camera campionului de F1.

Citește continuarea pe ProSport!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase