Peste 70 de concurenți din 19 țări și peste 3000 mii de oameni au participat la Transylvania Horse Show 2013

Peste 70 de concurenți din 19 țări și peste 3000 mii de oameni au participat la Transylvania Horse Show 2013
Publicat: 27/05/2013, 15:14
Actualizat: 29/07/2014, 22:53

Peste 70 de concurenți din 19 țări au participat, în acest weekend, la Transylvania Horse Show, cel mai important concurs hipic internațional din România, care s-a desfășurat weekend-ul acesta în satul Prod, la 16 km de Sighișoara. Evenimentul s-a bucurat de prezența unor reprezentanți de marcă din partea Federației Ecvestre Internaționale, precum Catrin Norinder, directoarea de Discipline Olimpice din cadrul Federației Ecvestre Internaționale (FEI), care a fost prezentă în România în calitate de observator și invitat de onoare.

„Sunt pentru prima oara în România și sincer nu mă așteptam să descopăr aici la Prod un loc al naturii atât de frumos. Pentru ediția următoare, vom urmări să atragem și mai multe țări participante pentru că Mihnea Vargolici a făcut o treabă incredibilă, mobilizând atâția oameni în organizarea acestui eveniment internațional. Transylvania Horse Show este un eveniment bine organizat, care respectă standardele Federației Ecveste Internaționale, iar acestea sunt suficiente motive pentru a atrage călăreții profesioniști din toată lumea.” a declarat Catrin Norinder, directoarea de Discipline Olimpice din cadrul Federației Ecvestre Internaționale (FEI).

Sandra Auffarth, campioana olimpică medaliată cu aur la echipe și cu bronz la individual în cadrul Olimpiadei organizate la Londra în 2012, a fost și ea prezentă în calitate de invitată de onoare la Transylvania Horse Show 2013. „Transylvania Horse Show este un eveniment minunat într-un peisaj ideal, set-up-ul perfect pentru o competiție ecvestră. Cu siguranță, voi recomanda evenimentul prietenilor mei călăreți din toată lumea.” a declarat Sandra Auffarth.

Cea de-a treia ediție a Transylvania Horse Show a găzduit trei tipuri de competiții: Campionatele Balcanice de Probă Completă (Balkan Eventing Championship), Concurs Complet Internațional (CCI) și Concursul Internațional Universitar, „Cupa Națiunilor pentru Studenți” („AIEC Student Riders Nation Cup – România 2013), organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC).

Bulgaria a câștigat Campionatele Balcanice de Probă Completă la Transylvania Horse Show 2013

Miroslav Iliev, reprezentul Bulgariei, a câștigat, cu calul Lazuren, medalia de aur la Campionatele Balcanice de Probă Completă în cadrul celei de-a treia ediții a Transylvania Horse Show. Locul doi la Campionatele Balcanice 2013, la o diferență de 6,08 puncte, a fost ocupat tot de un reprezentant al Bulgariei – Ivan Dobrev, campionul de anul trecut la Balcaniada organizată în Turcia. Reprezentantul României – Victor Bubău, care a reprezentat România la Jocurile Olimpice în 2004 – a ocupat locul 3, cu calul Arcitic.

Loc

Călăreț

Cal

Țara

Total

1

Miroslav Iliev

Lazuren

Bul

59,42

2

Ivan Dobrev

Solaris

Bul

65,50

3

Viorel Bubău

Arcitic

Rou

67,38

„Este pentru prima oară când Transylvania Horse Show organizează Campionatele Balcanice de Probă Completă, cel mai mare eveniment pentru profesioniști din Balcani și al patrulea eveniment ca importanță la scară internațională, după Jocurile Olimpice, World Equestrian Games și Campionatele Continentale. România a mai fost gazda Balcaniadei, în 2008, la Sancrai din județul Covasna.” a declarat Mihnea Vârgolici, organizatorul și inițiatorul evenimentului Transylvania Horse Show.

Campionatele Balcanice de Probă Completă sunt organizate anual, ediția de anul trecut desfășurându-se în Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs au fost: dresaj, obstacole și cross-country.

CCI 1*

La disciplina Concurs Complet Internațional (CCI 1*) Alexander Krasimirov (cu calul Gastrolior) din Bulgaria a fost în fruntea clasamentului fiind urmat de un alt bulgar, Zhelyazko Dimitrov (cu calul Adler) și de franțuzoaica Lucie Bardin (cu calul Solar).

Loc

Călăreț

Cal

Țara

Total

1

Alexander Krasimirov

Gastrolior

Bulgaria

56,75

2

Zhelyazko Dimitrov

Adler

Bulgaria

75,58

3

Lucie Bardin

Solor

Franta

80,14

Concurs Complet Internațional (CCI 1*), la această disciplină de Probă Completă concurenții profesioniști au avut de înfruntat 3 probe: dresaj, obstacole și cross-country. Concursul a fost organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română (FER) și Federația Ecvestră Internațională (FEI).

Cupa la Concursul Internațional Universitar, „Cupa Națiunilor pentru Studenți” („AIEC Student Riders Nation Cup – România 2013) a fost câștigată de studentul Esteban Benitez Valle din Spania. Medalia de argint a fost primită de Stepanie Grossman din Germania iar bronzul i-a revenit studentei Katja Frevert tot din Germania.

Concurs Internațional Universitar este organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociație de acest gen din lume. La această secțiune studenți din toată lumea au concurat la 2 probe: dresaj și sărituri obstacole. Transylvania Horse Show a primit premiul „Concursul anului” pentru edițiile 2011 și 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers).

Despre Transylvania Horse Show: Transylvania Horse Show se desfășoară în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighișoara), recomandat de ghidul „Lonely Planet” ca unul dintre primele locuri din Europa unde să călărești în vacanță si este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federației Ecvestre Române si al Federației Ecvestre Internaționale. Președintele juriului din acest an, alcătuit din arbitri și oficiali din Irlanda, Anglia, Austria, Polonia, Ungaria, Bulgaria și România, a fost Gerd Kuest din Germania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația