„Pițurcă a fost forțat să plece”. Pe cine acuză Mircea Sandu după ce Naționala a rămas fără selecționer

Pițurcă a fost forțat să plece. Pe cine acuză Mircea Sandu după ce Naționala a rămas fără selecționer
Publicat: 16/10/2014, 20:52
Actualizat: 03/10/2018, 00:30

„Sunt stupefiat că un antrenor care nu a pierdut niciun meci în preliminarii și a dus echipa pe locul 23 sau 21 în ultimele 4-5 luni este forțat de conducerea federației să solicite rezilierea contractului. Sunt anumite interese ale celor care conduc acum Federația Română de Fotbal. Nu poți să schimbi așa un antrenor. Dacă Ranieri nu a fost schimbat de greci, care are doar un punct din 9, iar Pițurcă e forțat să plece, deși are 7 din 9, e clar că sunt interese. Aici se fac anumite jocuri care lezează interesul național. Eu mă întreb cum s-a reziliat acest contract, când domnul Burleanu este plecat, și pe banii cui, în timpul serviciului, în Muntenegru, unde sunt alegeri sau calendar pentru minifotbal? Deci în ziua în care se anunță rezilierea contractului selecționerului, președintele e plecat. Cu cine a vorbit Pițurcă? Iar dacă Burleanu e plecat, Chivorchian și-a luat concediu. El e plecat cu minifotbalul, a rămas așa cum am spus, a fost minicandidat, acum e minipreședinte ocupat cu minifotbal, care nu e înregistrat pe nicăieri. Cred că ar fi bine dacă ar spune cine i-a plătit avionul și toate celelalte”, a spus Sandu.

Fostul șef de la Casa Fotbalului consideră că federația va trebui să aducă la echipa națională un întreg staf de conducere, Pițurcă plecând împreună cu colaboratorii
săi: „Problema e că nu pleacă doar Pițurcă, mai pleacă și cu vreo șapte inși după el. În momentul în care îl împinge pe Pițurcă să plece, tu trebuie să iei în calcul cel puțin șapte oameni. Oameni pe care tu trebuie să-i aduci și te costă până la urmă tot atât cât costă și Pițurcă. Asta dacă te găndeai că Pițurcă este prea scump”.

Mircea Sandu a afirmat că actualul director tehnic al federației, Anghel Iordănescu, ar fi cel mai nimerit să pregătească echipa națională, în cazul în care Olăroiu nu ar fi dispus să o preia. „După părerea mea, ar trebui ca selecționer să fie Iordănescu. El are un salariu bun, poate fi renegociat salariul lui și poate conduce națională. Să aduci un selecționer străin e greu, cine îți pune echipa pe picioare, fără un ciclu de pregătire. Și în plus, noi nu avem obișnuința antrenorilor străini. A fost un pic Protasov… Olăroiu a fost prima variantă a mea, pe care am inițiat-o. Sigur că Olăroiu e un antrenor foarte bun, știe jucătorii români, îi știe pe cei de la Steaua foarte bine când a ajuns până în finală cupei acum câțiva ani. Olăroiu ar fi o soluție, poate cea mai bună. Dar dacă nu ai soluții și tot îl ai pe Iordănescu aici, eu cred că el ar fi indicat”, a precizat Sandu.

În ceea ce privește șansele de calificare la Euro 2016, Sandu spune că orice antrenor ar putea duce echipa națională la turneul din Franța, Pițurcă obținând o treime din punctele necesare: „Dacă aduci un antrenor străin care nu a avut niciun contact până acum cu fotbalul românesc și cu jucătorii români este un mare deficit. La ora actuală, după părerea mea orice antrenor român poate califica echipa națională. Este o grupa în care Pițurcă a dat o treime din punctele necesare calificării. Deci mai trebuie 14 puncte, 6 sunt luate de la Feroe, mai rămân 8 puncte. Joci acasă cu grecii, cu nord-irlandezii, cu Finlanda. Și mai joci în Ungaria și în Finlanda, cred că poți lua 8 puncte”.

Selecționerul naționalei României, Victor Pițurcă, și Federația Română de Fotbal au reziliat contractul de comun acord, a anunțat, joi, site-ul oficial al FRF.

„FRF și Victor Pițurcă au reziliat astăzi, 16 octombrie 2014, de comun acord, contractul privind postul de selecționer al echipei naționale a României, precum și contractele celorlalți membri ai stafului primei reprezentative”, se arată în comunicatul FRF.

Federația Română de Fotbal anunță că mai multe detalii vor fi oferite de președintele Răzvan Burleanu într-o conferință de presă ce va avea loc luni, 20 octombrie, de la ora 12.00, la Casa Fotbalului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...