Pițurcă: Am făcut totul aproape perfect

Pițurcă: Am făcut totul aproape perfect
Publicat: 07/09/2013, 10:21
Actualizat: 07/09/2013, 10:31

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, vineri seară, că România a făcut un meci aproape perfect cu naționala Ungariei, scor 3-0, în grupa D de calificare la CM-2014, apreciind că o victorie cu Turcia, marți, ar duce „tricolorii” în proporție de 95 la sută la baraj.

„Ceea ce ne-am propus am realizat. O victorie de care aveam mare nevoie pentru locul doi care să ne ducă la baraj. Când câștigi de o asemenea manieră, pot spune că am făcut totul aproape perfect. Nu pot fi fericit foarte mult și nu pot savura această seară, pentru că urmează un alt meci dificil. Câștigând meciul cu Turcia, în proporție de 95 la sută suntem la baraj. Vreau să le mulțumesc și să-i felicit pe jucători și mulțumesc publicului. Fanii ne-au susținut din primul până în ultimul minut, cu excepția începutului, când l-au înjurat pe președintele Sandu. Asta ne poate afecta. Așteptăm cu încredere următorul meci, avem timp să-i aducem pe jucători la un nivel psihic și fizic corespunzător. Va fi foarte greu după o asemenea victorie. Turcia își joacă ultima șansă la București, iar dacă nu vor fi concentrați, nu ne așteaptă nimeni, pentru că Turcia este echipă imprevizibilă”, a declarat Pițurcă.

Selecționerul consideră că naționala României este „de vină” pentru jocul slab prestat de Ungaria: „Îi felicit pe unguri pentru jocul lor, nu e plăcut să pierzi la un asemenea meci, de o asemenea manieră, dar echipa României a fost mai bună. Cred că echipa României este de vină pentru jocul slab al Ungariei. Și noi putem să pierdem la Budapesta, deși am dominat, însă Ungaria a jucat mai bine”.

Pițurcă crede că echipa României a făcut meciuri extraordinare în aceste preliminarii, cu excepția partidelor de la Budapesta și din Olanda. „În seara asta am jucat mult mai bine. Am realizat foarte multe, am prins o seară foarte bună. Înainte de joc se spunea că voi risca foarte mult dacă voi începe cu Marica, dar eu știu ce pot jucătorii și de multe ori am venit cu astfel de surprize. Am înțeles de la el că-l doresc mai multe echipe medii, spre bune, dar el vrea echipe mari”, a adăugat selecționerul.

Victor Pițurcă a menționat că în afara lui Mihai Pintilii nimeni nu are probleme medicale, iar Alex Bourceanu va lipsi cu Turcia, fiind suspendat. De asemenea, selecționerul a afirmat că a contat foarte mult faptul că etapa a VII-a a Ligii I a fost amânată.

Reprezentativa României a învins, vineri seară, pe Arena Națională, cu scorul de 3-0 (2-0), selecționata Ungariei, într-un meci contând pentru grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia. Golurile au fost marcate de Ciprian Marica ‘2, Mihai Pintilii ’31 și Cristian Tănase ’88.

Următorul meci al naționalei României va avea loc, marți, de la ora 21.00, tot pe Arena Națională, în compania selecționatei Turciei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
OBLIGATORIU pentru cei care au casă la curte. Toți proprietarii trebuie să facă asta
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice