Pițurcă: Nu am încrede în Mutu ca jucător, dar m-au deranjat și declarațiile lui la adresa mea

Pițurcă: Nu am încrede în Mutu ca jucător, dar m-au deranjat și declarațiile lui la adresa mea
Publicat: 22/08/2013, 17:38
Actualizat: 22/08/2013, 17:38

Selecționerul Victor Pițurcă a explicat, joi, neconvocarea lui Adrian Mutu pentru partidele echipei naționale cu Turcia și Ungaria prin faptul că în momentul de față nu are încredere în acesta ca jucător, dar a precizat că au contat și declarațiile atacantului făcute în presă la adresa sa.

„M-au influențat în primul rând meciurile, dar și tot ceea ce s-a întâmplat atunci când a vrut să își facă dreptate prin presă, a început să vorbească lucruri despre care nu avea voie să vorbească. Dacă avea ceva de comentat trebuia să discute cu mine. Problema e că eu am considerat că în momentul ăsta nu am încredere în Mutu ca jucător, ca forță de joc. Deci contez pe alți jucători la aceste două meciuri”, a spus selecționerul la postul Digi Sport.

Pițurcă susține că a fost deranjat de afirmațiile făcute de Adrian Mutu după partida cu Olanda când acesta a fost rezervă. „A contat foarte mult că a vorbit în presă, pentru că eu întotdeauna i-am întins o mână de ajutor lui Mutu. L-am ajutat în momente extrem de grele și, vezi-Doamne, el a fost deranjat că a fost rezervă la meciul cu Olanda. Și chiar a anunțat că nu va mai veni ca rezervă la națională. Sigur că m-au deranjat aceste lucruri. Fiind și căpitan de echipă el nu are voie să dea aceste declarații în presă, mai ales la adresa antrenorului. Atunci e normal să mă deranjeze. Am trecut eu peste acte de indisciplină mult mai grave, dar e vorba despre eficiența lui în joc, efectiv. Iar eu am fost dezamăgit de prestația lui (n.r. – la echipa de club). Iar eu știam că se va întâmpla așa, pentru că Mutu când se întoarce din vacanță îi trebuie 3-4 luni să revină la o formă optimă. Așa s-a întâmplat tot timpul, am mai avut experiența asta”, a adăugat Victor Pițurcă.

Atacantul Ciprian Marica, absent de asemenea de pe lista cu cei 16 jucători convocați de principiu, va semna în cursul zilei de joi sau vineri cu un club din vestul Europei, a afirmat selecționerul. „Am înțeles că azi sau mâine o să semneze cu un club. Știu din ce țară, dar mi-a spus să nu dezvălui acest lucru. Țara este din vest, dar clubul nici măcar eu nu îl știu. Dacă se va antrena, va juca un amical sau două cu echipa respectivă, atunci sigur că va fi convocat. Pentru că problema numărul 1 cu care mă confrunt este Ciprian Marica. E singurul care nu are echipă și se pregătește cu preparatorul nostru fizic la Mogoșoaia”, a menționat tehnicianul.

Demisia selecționerului Turciei, Abdullah Avci, nu este benefică pentru echipa națională a României înaintea meciului direct din 10 septembrie. „Nu e benefică pentru noi schimbarea antrenorului. Am câștigat cu el (n.r. – Abdullah Avci) pe banca Turciei și mi-aș fi dorit să rămână în continuare. Dar încă nu și-au găsit antrenor. Dacă Terim o să conducă și Galata și naționala, ce să spun, este un antrenor în adevăratul sens al cuvântului. Va fi dificil și pentru că Turcia își joacă la București ultima șansă de a prinde barajul”, a mai spus Pițurcă.

În ceea ce privește participarea echipei Steaua în Liga Campionilor, Pițurcă a menționat că după rezultatul de egalitate, 1-1, de la București, Legia Varșovia are prima șansă la calificare, dar în același timp a explicat că formația roș-albastră are puterea „să câștige de o manieră categorică” partida retur din Polonia. „Va fi teribil de greu (n.r. – să se califice), și cu Pintilii, și fără Pintilii și cu toți jucătorii valizi. Meciul de la Varșovia va fi pe viață și pe moarte, calificarea va aduce o rețetă financiară formidabilă. Însă eu mizez pe experiența internațională jucătorilor de la Steaua și mai sper ca miza să îi depășească pe cei de la Legia. Steaua trebuie să meargă acolo, să își joace șansa și să câștige. Și chiar poate să câștige de o manieră categorică. Dar obligatoriu, după acest rezultat (n.r. – 1-1 la București), șansa mai mare e de partea celor de la Legia pentru că le-ar fi suficient și un meci egal”, a afirmat Victor Pițurcă.

România va întâlni Ungaria, la 6 septembrie, și Turcia, la 10 septembrie, ambele întâlniri urmând să aibă loc pe Arena Națională, de la ora 21.00, în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Pasca cu ciocolată, fără zahăr sau gluten. Rețetă perfectă și pentru vegani
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Eta Aquaridele ating punctul maxim în zilele de Paște! Cum să vezi ploaia de meteori?