Planul lui Viorel Moldovan la conducerea FC Rapid

Planul lui Viorel Moldovan la conducerea FC Rapid
Publicat: 19/09/2013, 18:35
Actualizat: 08/02/2019, 14:32

Noul antrenor al echipei FC Rapid, Viorel Moldovan a declarat, joi, la baza ProRapid, în conferința de presă în care a fost prezentat oficial, că își dorește promovarea în Liga I din primul an, deși este conștient că va fi greu de obținut în lipsa unei susțineri financiare corespunzătoare.

„O să am presiune ca antrenor la Rapid. Exigența este enormă. Vin într-un moment destul de delicat când nu curge încă lapte și miere. Sper să creez o emulație de a readuce echipa în prima ligă. Nu avem timp de pierdut, vreau promovarea din primul an. Rapidul este o echipă cu o istorie mare care obligă. Rapidul este un brand. De două zile vorbesc cu domnul Zamfir (n.r. – Adrian Zamfir, unul dintre acționarii FC Rapid) și nu am tergiversat lucrurile. Nu ascund că am vrut să vin antrenor la Rapid. E momentul să dau și eu ceva Rapidului, pentru că el mi-a oferit multe”, a spus Moldovan.

Viorel Moldovan speră ca Sandu Tăbârcă să facă parte în continuare din staful tehnic, precizând că i-a propus același lucru și lui Daniel Pancu, dar acesta dorește să se concentreze asupra carierei de jucător. „Îmi doresc foarte mult ca Sandu Tăbârcă să rămână lângă mine. Este un om capabil, iar mingea este la el în teren. Nu știu dacă Marian Rada va accepta să-mi fie colaborator. Pe Pancu mă bazez foarte mult, este vocea mea din teren. I-am propus să-mi fie colaborator, dar a refuzat, a zis că vrea să se concentreze pe teren”, a precizat Moldovan.

Noul tehnician al Rapidului consideră că mai are nevoie de 2-3 jucători: „Lotul mai trebuie îmbunătățit, mai este mult de muncă din punct de vedere tactic și sunt convins că împreună cu 2-3 plombe, cu jucători de caracter, vor crește și cei tineri”.

Moldovan a declarat că are entuziasm, dar știe că va fi greu fără susținere financiară. „Vrem, nu vrem, tot la problemele financiare ajungem. Nu va fi ușor, dar am o ambiție foarte mare de a reuși. Asta este viața, sunt momente și momente în viața unei echipe. Fără bani e foarte greu să faci față. Avem nevoie de susținere financiară pentru a ajunge unde este Steaua acum. Sunt entuziast, dar în același timp va fi greu. Nu mă îmbăt cu apă rece, acum este momentul meu să antrenez Rapidul. Nu văd cum un club ca Rapid să falimenteze, deși totul este posibil”, a spus Moldovan.

Președintele executiv al FC Rapid, Grigore Sichitiu, a afirmat că fostele glorii trebuie să ajute clubul în aceste momente. „Cu Viorel Moldovan am o relație care durează de la 14 ani. Mă bucur că s-a întors unde a trăit momente deosebite în fotbalul românesc. E momentul ca fostele glorii să ajute clubul. De mâine va fi antrenor principal al echipei. Mai sunt câteva detalii de pus la punct cu avocații. Împreună cu Viorel Moldova și Pancu sperăm să vină și oameni de afaceri care sunt rapidiști. Să sperăm că începe o nouă perioadă pentru ca Rapid să revină cât mai repede în prima ligă. Acum li s-a întors un idol suporterilor”, a precizat Sichitiu.

Oficialul rapidist crede că la formația giuleșteană nu ai cum să te plictisești, deoarece se întâmplă mereu ceva nou: „Probleme avem gârlă și trebuie să trecem peste ele. Ăsta este Rapidul, poate i-a fost scris să treacă prin așa ceva. Viorel Moldovan trebuie să știe de la început că probleme are din plin. S-a înhămat la o muncă grea. La Rapid nu ai cum să te plictisești. În fiecare zi se întâmplă ceva nou. Lucrurile nu sunt roz, dar mai jos de atât nu se poate. Sunt convins că ne vom redresa. Dacă eu lucrez de trei luni gratis, de ce să nu antrenze și el trei ani”.

Grigore Schitiu a declarat că ar dori ca Viorel Moldovan (41 de ani) să fie și jucător la Rapid. „Suntem în discuții nu doar cu antrenorul Viorel Moldovan. Dacă nu rezolvăm problemele din fața porții o să găsim soluții să ne ajute. M-am gândit la experiența lui”, a spus Sichitiu, iar Moldova a replicat: „Am opt kilograme în plus”.

Atacantul Daniel Pancu a afirmat că se bucură de numirea lui Viorel Moldovan, un cunoscător al spiritului Rapidului, căruia îi dorește succes pe banca tehnică a giuleștenilor . „Mă bucur extrem de mult pentru venirea lui Viorel Moldovan. Sper să creeze acea emulație de care avem nevoie. Viorel Moldovan este familiarizat cu spiritul Rapidului și sper să aibă același succes cu cel din perioada când era jucător”, a precizat Pancu.

Viorel Moldovan a pregătit trei echipe până acum: FC Vaslui (2008-2009), FC Brașov (2009-2010) și Sportul Studențesc în 2010. El a jucat la Rapid în perioada 2006-2007.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Legenda Iepurașului de Paști - o tradiție prezentată de un teolog creștin!
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Au trecut 100 de ani de când România a câștigat prima medalie olimpică