Povestea fetiței, pasionată de fotbal, care vrea să joace la campioana României – GALERIE FOTO

Povestea fetiței, pasionată de fotbal, care vrea să joace la campioana României - GALERIE FOTO
Publicat: 08/07/2019, 18:43

Mara Ciortea are 8 ani și este elevă în clasa a III-a la o școală din Cluj-Napoca. Îi place fotbalul și face „duble” cu mingea ca un sportiv adevărat, iar visul ei este să joace, când va fi mare, la campiona României, echipa de fotbal feminin „U” Olimpia Cluj. Până atunci, se antrenează, începând de luni, alături de 89 de băieți, la tabăra Juventus Academy, care și-a deschis porțile pe stadionul Cluj Arena.

„Am venit în această tabără pentru că îmi place echipa Juventus și îmi place fotbalul pentru că l-am văzut pe fratele meu cum se distrează și am vrut și eu. Mi se pare interesant aici. Acasă mă antrenez cu fratele meu, jucăm fotbal în spatele blocului, dar joc și la școală. Îmi place să joc mijlocaș stânga. Când o să fiu mare vreau să mă fac fotbalistă și să joc la echipa Olimpia Cluj, campioana României la fotbal fete”, a spus Mara, care are și un jucător preferat de la Juventus Torino, argentinianul Paulo Dybala.

Laura Ciortea, mama Marei, a afirmat că fetița a fost cea care și-a dorit să joace fotbal și a fost încurajată.

„Jucăm fotbal în familie, când putem, în weekend, și cu fratele ei, care este cu doi ani mai mare. O lăsăm să se bucure de ceea ce este și ce simte. Este pasionată și îi place foarte mult, îi suntem alături. Îi place și baschetul”, a povestit mama fetiței.

Italianul Luigino Pellegrini, care a adus în România stagiile de pregătire Juventus și care a fost agent al jucătorului Roberto Baggio, a declarat la rândul său că, în cadrul taberei de fotbal, copiii cu vârste între 6 și 13 ani sunt învățați să joace fotbal, dar și ce înseamnă un antrenament Juventus, care este puțin altfel.

„Înseamnă modalitatea de a se antrena cu zâmbete, în liniște, astfel încât să fim o echipă, nu să joace fiecare individual. Noi putem câștiga doar dacă suntem o echipă. Jucând îi învățăm și să fie oameni. Avem între cei 90 de copii o fetiță, prima și singura din România în cadrul proiectului Juventus de aici, și văd că are o voință incredibilă”, a spus Pellegrini.

Massimo Pedrazzini, managerul general al Juventus Academy București, susține că la antrenamentele din cadrul taberei pentru copii se va observa care jucător are atitudine și calități tehnice.

„Faptul că avem și o fetiță printre atâția băieți este un început, mai bine una decât deloc, mai ales că și FRF sprijină echipele din Liga 1 să aibă echipe feminine. Intenția noastră este de a avea și o echipă de fotbal feminin, sportul având o importanță deosebită pentru educația celor mici ca să învețe să fie disciplinați”, a menționat Pedrazzini.

Deschiderea oficială a Juventus Training Camp România, care se desfășoară la Cluj-Napoca în perioada 8-13 iulie, a avut loc, luni, pe stadionul Cluj Arena.