Presa internațională, impresionată de evoluția lui Marius Copil împotriva lui Stanislas Wawrinka

Presa internațională, impresionată de evoluția lui Marius Copil împotriva lui Stanislas Wawrinka
Publicat: 22/01/2015, 16:23

Site-ul britanic sport.co.uk a notat că Wawrinka „s-a ferit de rachetele românești” pentru a ajunge în turul trei al Australian Open, unde este cap de serie numărul 4.

„Stan Wawrinka își continuă cursa de apărare a titlului la Australian Open, după ce a dezamorsat serviciul puternic al lui Marius Copil pentru a ajunge în turul trei. Cap de serie numărul patru, elvețianul a doborât rachetele lui Copil, care a inclus și cel mai rapid serviciu înregistrat în acest an la Melbourne, oprit la 242 de kilometri pe oră (150 de mile pe oră), în drumul său către o victorie în trei seturi. Copil l-a ținut în joc de glezne pe Wawrinka cu serviciul său vivace, elvețianul având nevoie de două tie-break-uri pentru a trece de român. A fost departe de perfecțiune jocul lui Wawrinka, care a avut mai multe greșeli neforțate decât puncte câștigătoare, 39-36. Elvețianul a putut obține doar două break-uri în cele șapte ocazii avute pe serviciul masiv al lui Copil”, a scris sport.co.uk, despre meciul în care Copil a avut 31 de lovituri câștigătoare și 34 de greșeli neforțate.

Site-ul postului de televiziune american CNN a menționat că Wawrinka a trebuit să muncească destul de mult pentru a trece de Copil, în ciuda victoriei în trei seturi. „Deținătorul titlului Stan Wawrinka a trebuit să muncească mai mult împotriva românului venit din calificări Marius Copil. Wawrinka s-a impus cu 7-6 (4) 7-6 (4) 6-3. În ciuda înfrângerii, Copil se poate consola cu faptul că a reușit cel mai rapid serviciu din turneu cu 242 de kilometri pe oră”, a explicat CNN.

Site-ul oficial al competiției, ausopen.com, a precizat că Wawrinka a fost nevoit să transpire pentru a accede în turul trei. „Tabela de marcaj spune că Stan Wawrinka a obținut o victorie în trei seturi împotriva lui Marius Copil, în meciul din turul doi, dar românul și căldura de la Melbourne au reprezentat un test serios”, a subliniat ausopen.com.

Potrivit sursei citate, toată lumea prezentă pe Arena Margaret Court se aștepta ca Wawrinka să aibă un meci la fel de ușor precum cel din turul întâi, contra turcului Marsel Ilhan. „Wawrinka, venit pentru prima oară din postura de deținător al titlului la Melbourne Park a început campania din 2015 cu o victorie convingătoare împotriva lui Marsel Ilhan, în primul tur. Joi, toată lumea se aștepta ca lucrurile să meargă la fel de ușor pentru favoritul patru împotriva lui Marius Copil, venit din calificări. Însă nu. Românul, locul 194, l-a împins tot timpul pe Wawrinka, reușind 17 ași și stabilind recordul pentru cel mai rapid serviciu al turneului. Tot ce i-a lipsit a fost puțin mai mult echilibru la punctele importante, care l-au ajutat pe elvețian să obțină victoria”, a mai scris ausopen.com.

Site-ul oficial al competiției consideră că scorul strâns s-a datorat stilului de joc asemănător al celor doi sportivi: „Motivul probabil pentru care meciul a fost atât de strâns este dat de faptul că cei doi bărbați sunt aproape copii la indigo, atât fizic, cât și stilistic. Puternici și cu piepturi masive, ei au avut serve zdrobitoare, au dezlănțuit lovituri mari de dreapta și au lovit foarte estetic, cu o mână, reverul. Aceste lovituri nu au fost date la început, când cei doi bărbați au avut 12 greșeli neforțate împreună până la terminarea primelor patru ghemuri. Totuși, odată ce ei și-au găsit ritmul, tenisul a fost impresionant.”

Ausopen.com este de părere că Marius Copil a lansat un serviciu asemănător unui trăznet, când lovitura românului a fost înregistrată cu 242 de kilometri la oră. „Cel mai bun serviciu al turneului a venit din partea lui Copil la începutul ghemului 12, când a lansat un trăznet de 242 de kilometri pe oră la T, ceea ce a atras ovații prelungite. El a menținut nivelul până la 6-6 și a avut un mini-break avans în tie-break. Wawrinka a revenit și a dominat jocul cu un amestec de agresiune controlată și atacuri înțepătoare, în ciuda faptului că a terminat setul cu mai puține puncte câștigătoare, ași și puncte câștigate, dar și mai multe greșeli neforțate”, a mai notat site-ul australian.

Sursa citată a apreciat nivelul tenisului jucat de cei doi sportivi și în seturile doi și trei. „În setul doi, elvețianul a părut că a găsit drumul spre victorie, când a obținut primul break în cel de-al treilea ghem al setului secund. Totuși, el nu a putut să-și păstreze avantajul, iar în ghemul opt, o dublă greșeală, un rever greșit și o deplasare slabă a făcut să-și piardă serviciul la 0, iar Copil a câștigat opt puncte la rând pentru a conduce cu 5-4. A urmat un alt tie-break, iar nivelul tenisului a fost excelent, Copil primind chiar aplauze din partea lui Wawrinka după un demi-voleu cu reverul dintr-un unghi dificil care i-a adus punctul. Dar având un mini-break avans la 4-3, românul a cedat, greșind o lovitură de dreapta pe mijlocul terenului și trimițând un rever în fileu. Wawrinka a răspuns cu două puncte câștigătoare și și-a mărit avantajul la seturi. Setul trei a avut două ghemuri decisive. În ghemul cinci, Wawrinka a salvat două mingi de break, a făcut 3-2, după care a câștigat un ghem opt monumental, întins pe durata a opt miunte și cinci egalități. Copil a cedat serviciul după două duble greșeli la rând”, a conchis sursa citată.

Site-ul elvețian blick.ch a scris că „Stan l-a învins pe monstrul cu serviciul”. „Meciul nu a fost o formalitate pentru Stan Wawrinka. În căldura mare, elvețianul a luptat împotriva românului Marius Copil, în special împotriva serviciilor acestuia. Cu incredibilul serviciu de 242 de kilometri pe oră, Wawrinka a trebuit să se obișnuiască. Audiența de pe Margaret Court Arena l-a răsplătit cu aplauze pe român în numeroase ocazii. Wawrinka a fost sub presiune și a părut surprins de puterea adversarului”, a scris blick.ch.

Marius Copil, jucător venit din calificări și locul 194 ATP, cea mai slabă clasare a unui tenismen prezent în turul 2, a servit 17 ași în meciul cu Wawrinka.

Copil a fost învins, joi, cu scorul de 7-6 (4), 7-6 (4), 6-3, după două ore și 16 minute, de elvețianul Stan Wawrinka, cap de serie numărul 4 și locul 4 ATP, în turul doi la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Copil a acces în premieră în turul doi al unui turneu de Grand Slam.

Wawrinka va juca în turul trei cu finlandezul Jarkko Nieminen, care a trecut, cu scorul de 7-6 (4), 7-5, 7-5, de germanul Matthias Bachinger.

Pentru performanța reușită la Australian Open, Marius Copil va primi 60.000 de dolari australieni (42.700 de euro) și 70 de puncte ATP.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
A murit de 8 ori! Bărbatul care i-a șocat pe medici!
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom