Presa macedoneană: Toate echipele care au venit la Skopje ne-au respectat, numai Steaua nu

Presa macedoneană: Toate echipele care au venit la Skopje ne-au respectat, numai Steaua nu
Publicat: 23/07/2013, 20:52
Actualizat: 09/08/2014, 06:20

Ziarul macedonean Ekipa a alocat spații largi pe site-ul său incidentului în care Mihai Stoica a agresat jurnaliști ProSport și ProTV la Skopje, publicația precizând că toate formațiile care s-au antrenat pe Arena Philip II au permis accesul presei timp de 15 minute, numai campioana României nu.

„Antrenorul echipei Steaua, Laurențiu Reghecampf, în contradicție cu propunerile UEFA, a decis să închidă antrenamentul oficial de pe Arena «Philip II», fără a respecta regulamentul (n.r. – UEFA) privind accesul presei în primele 15 minute ale ședinței de pregătire. Am avut parte de respect din partea tuturor echipelor și cluburilor care au venit la Skopje (Anglia, Olanda, Liverpool, Roma, Lazio, Sparta Praga), dar nu și din partea Stelei. Nu știm dacă (n.r. – Reghecampf) a făcut asta pentru a-și arăta ego-ul fotbalistic sau altceva, dar am aflat mai târziu că sunt probleme între jurnaliștii români și club, iar un reporter a fost evacuat într-un mod violent din stadion”, a scris ekipa.mk.

Sursa citată a notat că Steaua are jucători de valoare în lot, însă conducerea clubului nu se ridică la nivelul fotbaliștilor, unul european. „Steaua este o echipă mare în ceea ce privește componența lotului, dar în ceea ce privește profesionalismul este departe de ceea ce se cere în termeni europeni. Campioana României nu lucrează într-un mod prea bun cu media, aflându-se într-un «război» de lungă durată, iar problemele din țară s-au mutat acum la Skopje”, au completat jurnaliștii macedoneni.

Publicația macedoneană a prezentat șirul evenimentelor care au dus la închiderea antrenamentului oficial al Stelei, precizând că Mihai Stoica a negat în fața autorităților prezența bodyguarzilor, deși ei apar în imaginile înregistrate ale incidentelor. „Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a luat toată vina asupra sa și s-a deplasat la două noaptea de la hotel la poliție, el negând prezența unor bodyguarzi români, care s-ar afla în Hotelul Aleksandar Palace. Totuși, imaginile surprinse arată prezența bodyguarzilor la hotel, însă clubul român neagă existența acestora”, au conchis jurnaliștii macedoneni.

În imaginile surprinse de fotograful ekipa.mk apar trei persoane îmbrăcate în cămăși inscripționate cu numele firmei de pază SAS Security. Potrivit ProSport, poliția l-a identificat pe bodyguardul care, împreună cu Mihai Stoica, a agresat-o pe Alexandra Tănăsescu, reporter ProTV. Acesta este Iulian Ioniță, zis „Buze”, care apare și în fotografiile surprinse de ekipa.mk, luni după-amiază, pe pista de atletism a arenei Philip II.

Agenții de pază care au agresat, luni după-amiază, reporterii ProSport și ProTV prezenți la Skopje, sunt angajați ai firmei SAS Security SRL, care aparține unor cetățeni tuinisieni, informează gandul.info. Firma SAS Security SRL este deținută de catre Kahlaoui Anis, cetățean tunisian – acționar majoritar 98,1 la sută – și Rahmani Mouine, cu aceeași cetățenie. Firma în cauză, cu sediul în sectorul 4 al Capitalei, este în prezent în faliment.

Luni după-amiază, la Skopje, reporterii ProSport și ProTV au fost agresați de bodyguarzii care însoțesc lotul Stelei și de managerul Mihai Stoica, la antrenamentul oficial al formației antrenate de Laurențiu Reghecampf, înainte de returul cu Vardar din Liga Campionilor. Stoica și unul dintre agenți i-au smuls din mâini telefonul mobil jurnalistei ProTV Alexandra Tănăsescu și au șters imagini de pe acesta. Stoica le-a cerut jurnaliștilor să părăsească arena și a proferat injurii la adresa lor.

Alexandra Tănăsescu a primit îngrijiri medicale la spital și i-a fost eliberat un certificat medico-legal. În urma agresiunii la care a fost supusă de oamenii de ordine de la stadion, mâna Alexandrei a fost bandajată de către medici.

Reprezentați ai poliției au ajuns în jurul orei 00.00, ora locală, la hotelul în care este cazată delegația Stelei, pentru a-l identifica pe agresor. Stoica și-a recunoscut faptele, însă a refuzat inițial să meargă la poliție. În momentul în care poliția l-a invitat la secție, managerul Stelei a început să strige că este cetățean european, iar reprezentanții legii să se prezinte cu mandat, scrie www.prosport.ro.

În cele din urmă, Stoica a acceptat să meargă la secția de poliție, dar acolo managerul Stelei a negat însă că ar fi avut gărzi de corp. Oficialul Stelei a declarat în fața autorităților că cei doi care au agresat-o pe Alexandra Tănăsescu nu sunt gărzile sale de corp și că nu sunt cazați în hotelul Stelei.

Marți, Mihai Stoica a pledat vinovat în fața judecătorului din Skopje și a fost amendat cu 25.000 de denari, aproximativ 400 de euro, urmând să suporte și cheltuielile de judecată.

A fost audiată și jurnalista Alexandra Tănăsescu, agresată de Mihai Stoica și de unul dintre bodyguarzii care însoțesc lotul Stelei.

Steaua întâlnește, marți, de la ora 21.45, la Skopje, pe Vardar, în manșa secundă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor, meci transmis în direct de Pro TV. În tur, Steaua s-a impus cu scorul de 3-0.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Cu cine petrece Violeta Bănică de Paște: „Abia aștept”
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice