Președintele FRF: Voi discuta cu Pițurcă, lucrurile trebuie clarificate, ori ești ori nu ești selecționer

Președintele FRF: Voi discuta cu Pițurcă, lucrurile trebuie clarificate, ori ești ori nu ești selecționer

„Cred că e prea devreme să vorbim despre sume din contract în caz că Pițurcă ar pleca. În mod cert, dacă Victor Pițurcă vrea să plece, pleacă. Federația Română de Fotbal și eu nu vrem să producem niciun prejudiciu membrilor afiliați. Acesta a fost și motivul discuției în jurul sumei de bani, dacă ai o reducere de la 1.400.000 la 700.000 trebuie să ai acordul Comitetului Executiv, fiindcă altfel ar însemna să afectezi bugetul FRF. Am fost surprins de reacția lui Pițurcă, dar mai mult de atât ce pot să spun? Eu unul nu am o explicație, cred că doar Victor Pițurcă poate da. De ce a avut această schimbare. Rămâne la echipa națională, înseamnă că se simte bine. Nu am avut nicio întâlnire cu el după acel eveniment pentru că am fost foarte prins. Cred că vom avea săptămâna aceasta o discuție, pentru că în mod cert nu-mi place absolut deloc să fii președintele federației și o persoană din subordinea ta astăzi spune că este antrenor și mâine spune că nu este antrenor. Lucrurile trebuie clarificate, ori ești, ori nu ești. Sau până când vrei să fii antrenor, astfel încât să poți să iei niște decizii până la acel moment”, a declarat Burleanu.

Președintele FRF a precizat că are soluții de rezervă în cazul în care Victor Pițurcă își va arăta din nou intenția de a părăsi echipa națională: „Avem variante de rezervă, de data asta avem variante. Ne interesează în primul rând un antrenor român care să preia echipa națională. Nu avem mulți antrenori români care își pot asuma conducerea echipei naționale. Nu cred însă că domnul Boloni va prelua echipa națională a Ungariei”.

Burleanu a afirmat că în cazul în care ar dori să-l demită pe Victor Pițurcă ar fi nevoit să plătească daune conform contractului acestuia. „Dacă vrea să rămână până în 2016, te duci la contract și contractul îl ține, deși a fost semnat într-un mod pe care nu îl înțeleg. Ții un antrenor 2-3 meciuri și apoi vine altul. Dacă vrei să-l demiți pe antrenor acum trebuie să-i plătești 1,4 milioane de euro. Dar cu siguranță va cere doar 700.000 de euro”, a mai spus oficialul federației.

Referitor la durata contractului selecționerului, Burleanu a spus că nu crede în varianta unei greșeli de dactilografiere, menționând că documentul poate fi modificat doar printr-un act adițional. „Am o relație deschisă astfel încât să rezolvăm orice situație neplăcută care să apară în perioada următoare și care ne poate afecta liniștea din sânul echipei naționale. Mi-e forte greu să cred că vorbim de o eroare materială. Îl cunoașteți mult mai bine decât mine pe domnul Mircea Sandu, un personaj scrupulos, foarte atent la detalii, astfel încât mă îndoiesc că acest lucru i-a scăpat atât de ușor. În același timp, dacă mergem pe aceeași perspectivă, că este o eroare materială, se scoate în evidență un mod total defectuos în care administrezi și gestionezi banii federații, nu același lucru întâmplându-se când vorbim de banii personali. Contractul poate fi modificat doar printr-un act adițional. Urmează să discutăm și cred că am capacitatea, atât timp cât am o relație deschisă cu Victor Pițurcă, astfel încât să ajungem la un consens să avem un act adițional, să statuăm acest lucru, și mă refer aici la «dead line-ul» din 2015 și nu 2016. Știam data expirării contractului, și eu și domnul Pițurcă ne aflam în posesia acelui contract”, a adăugat șeful FRF.

Întrebat ce simte, dacă pleacă sau nu Pițurcă, Burleanu a răspuns că nu știe ce va face selecționerul în viitor, dar când acesta a avut oferta de la Al-Ittihad nu a dorit să părăsească echipa națională: „Este foarte greu să spui ceea ce simți, probabil că singurul care poate răspunde la această întrebare este Victor Pițurcă, dacă vrea să plece peste o lună sau nu vrea să plece. Fiindcă episodul care abia s-a încheiat, vă asigur că Victor Pițurcă nu a vrut să plece. Poate a fost mai mult decât un foc de paie, poate a vrut să vadă cât de iubit este, a vrut să vadă FRF cum reacționează, cum se comportă. Pentru că până la urmă dacă domnul Victor Pițurcă voia să plece, o putea face. Același lucru pe care îl poate face orice angajat din România, care vrea să plece de la locul de muncă”.

Comentând faptul că Pițurcă a afirmat că nu se simte dorit sută la sută în funcția de selecționer de către oficialii federației, Burleanu a spus că el îl susține pe tehnician: „V-a dat procente, iubirea se pare că se măsoară în procente acum. Fiind mult mai serios pe acest subiect, cred că l-am susținut din primul moment pe Victor Pițurcă, nu cred că are ce să-mi reproșeze. A avut suținere din prima zi, o are și astăzi în aceeași măsură”.

Conducerea clubului Al-Ittihad a încercat, în urmă cu două săptămâni, să obțină serviciile antrenorului Victor Pițurcă. Selecționerul are contract cu Federația Română de Fotbal până la 30 noiembrie 2016 și, conform înțelegerii cu FRF, valoarea despăgubirii pe care ar fi trebuit să o achite forului în cazul rezilierii unilaterale a contractului său de muncă se ridica în acel moment la 1,4 milioane de euro.

Victor Pițurcă a negociat cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, care nu a acceptat ruperea contractului fără despăgubiri, astfel că a refuzat oferta venită din Arabia Saudită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto