„Prima Evadare” – Cel mai mare maraton de ciclism din Estul Europei va avea loc în pădurile din nordul Capitalei

Prima Evadare - Cel mai mare maraton de ciclism din Estul Europei va avea loc în pădurile din nordul Capitalei
Publicat: 24/04/2014, 14:30
Actualizat: 31/07/2014, 14:36

Aproape 2.000 de cicliști s-au înscris deja la concursul aflat la a șasea ediție, iar mulți altii sunt așteptați să se înscrie în zilele premergătoare competiției. Anul trecut, concursul a adus la start aproape 3.000 de concurenți, depășind toate așteptările și stabilind un nou record național de participare. Ca și în ceilalți ani, traseul începe la Academia de Poliție din București cu punctul de sosire la Snagov.

„Prima Evadare” este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu ușor, fără diferențe de nivel. Concursul se desfășoară pe drumuri de țară, prin pădurile din nordul Capitalei, pe o distanță de aproximativ 58 de kilometri între București și Snagov. Întreaga distanță de concurs este marcată și prevăzută cu 13 puncte de control și 4 zone de alimentare. Traseul este asistat de Poliție și Salvare și este patrulat de oficialii competiției, de echipe de fotografi și de cameramani. Punctul de sosire este situat pe malul lacului Snagov, în interiorul Complexului de agrement Astoria, marcând locul în care se vor desfășura premierea și tombola.

Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii oferă concurenților o aplicație prin care este creat un scurt film cu fiecare participant, care poate fi descărcat și distribuit pe rețelele sociale. Totodată, în premieră, participanții vor primi prin SMS informări si rezultatul la finish. Iar aplicația facebook „Prima Evadare” va posta în numele concurentului mesaje automate cu situația acestuia.

„Ediția de anul trecut a concursului Prima Evadare a adunat mai mulți participanți și a stârnit mai multe ecouri decât sperasem, devenind una din cele mai populare competiții și locul în care cei ajunși din întâmplare pot să-și descopere o nouă pasiune. Am reușit să facem din Prima Evadare o tradiție, un eveniment emblemă pentru cicliștii români amatori, dar și profesioniști. Înscrierile au început pentru ediția din acest an a concursului, iar lista participanților numără deja aproape 2000 de concurenți”, a declarat Daniel Sărdan, organizator al concursului și membru al Clubului NoMad Multisport.

Concursul „Prima Evadare” își propune să promoveze un stil de viață sănătos. Ca și la edițiile anterioare, competiția din 2014 dorește să atragă atenția asupra posibilității de a face mișcare pe traseele din pădurile aflate în nordul Capitalei și să accentueze importanța curățirii și ecologizării lacurilor și lizierelor de pădure. Maratonul este accesibil începătorilor, dar se recomandă 2-3 ieșiri mai lungi pe teren accidentat, anterior competiției. Concurenții sunt sfătuiți să participe cu biciclete de munte, deși există și categorii pentru ciclocross și tandem, iar casca de protecție este obligatorie pe toată durata competiției.

Evenimentul este organizat de Clubul NoMad Multisport și este susținut de Primăria Municipiului București. „Prima Evadare” se bucură de parteneri entuziaști precum Red Bull, BCR, Merida, CST, Skoda, Ciuc, Veloteca, Rexona, Voslauer și High5.

Pentru înscrieri și detalii suplimentare puteți accesa www.primaevadare.ro.

Pentru fotografii și video puteți accesa paginile: http://primaevadare.ro/comunicat-de-presa/ și http://youtube.com/primaevadare

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Cum arată trupul Ancăi Serea după 6 nașteri! S-a pozat dezbrăcată în cadă
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Cum o răsfață Cristi Borcea pe Valentina Pelinel! Gestul milionarului pentru frumoasa lui soție |...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...