Cum se intră pe Arena Națională la partidele de la EURO 2020. Ce trebuie să facă suporterii din țări de pe listele roșie și galbenă

Cum se intră pe Arena Națională la partidele de la EURO 2020. Ce trebuie să facă suporterii din țări de pe listele roșie și galbenă
Publicat: 01/06/2021, 21:45
Actualizat: 02/06/2021, 01:17

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a publicat procedura de acces pe Arena Naţională la partidele UEFA EURO 2020 şi a precizat cine poate asista din tribune la meciuri, respectând restricțiile în cazul evenimentelor sportive impuse de pandemia de COVID-19.

Persoanele care pot asista din tribune la partidele din UEFA EURO 2020, de pe Arena Naţională, sunt cele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, cele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi cele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului.

Deţinătorii de bilete la meciurile EURO 2020 de pe Arena Naţională din Bucureşti care se încadrează în categoriile care pot asista la meciuri din tribune trebuie să facă dovada imunizării de COVID-19. Fiecare categorie va parcurge paşi diferiţi în funcţie de situaţia în care se află.

Astfel, cei care au bilet şi sunt vaccinaţi, au trecut prin boală sau au rezultatul negaiv al unui test RT-PCR se prezintă în ziua sau în preziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din Bucureşti cu actele medicale doveditoare, în limba română sau limba engleză, va plăti la casierie costurile procedurii, personalul medical verifică documentele şi semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locaţie că solicitantul este în regulă.

Voluntarul îi dă solicitantului o brăţară de acces la încheietura mâinii. Odată scoasă de la mână, brăţara se autodistruge şi nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion.

Spectatorul se prezintă, cu biletul şi brăţara la stadion, în baza lor se face accesul. De asemenea, spectatorul trebuie sa aibă asupra lui şi actul de identitate cu care şi-a rezervat biletul.

Ce poți face dacă documentele necesare nu sunt valabile

În caz de constatare a nevalabilităţii documentelor prezentate, solicitantul poate intra pe procedura de testare rapidă în ziua meciului. Acesta se prezintă în ziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din Bucureşti, va plăti la casierie costurile procedurii, iar personalul medical îl testează cu un test rapid antigenic şi comunică rezultatul testului după perioada de aşteptare necesară.

Personalul medical semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locaţie că solicitantul are test negativ şi acesta îi dă solicitantului brăţara de acces la încheietura mâinii. Odată scoasă de la mână, brăţara se autodistruge şi nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion.

Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului şi a brăţării, doar unul dintre aceste elemente nefiind suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui şi actul de identitate cu care şi-a rezervat biletul.

Sunt valabile doar testele antigenice rapide efectuate la respectivul centru medical. În cazul constatării unui rezultat pozitiv la testul rapid antigenic, solicitantului nu i se mai aplică brăţara de acces.

Personalul medical urmează procedurile legale de anunţare a autorităţilor medicale despre înregistrarea unui caz de COVID-19. Solicitantul nu va putea intra la meci şi nici nu i se vor returna banii pe bilet, dar poate transfera biletul unui alt suporter.

Facilități pentru suporterii care sosesc în România din țări de pe listele roșie și galbenă

Sunt acordate şi facilităţi pentru suporterii care sosesc în România din ţări de pe listele roşie şi galbenă, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă. Astfel, deţinătorii de bilete din ţări aflate pe lista galbenă sau roşie care sosesc în ziua sau în preziua meciului la Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) vor urma procedurile specifice epidemiologice valabile pentru toţi călătorii.

În zona de ridicare a bagajelor, deţinătorii de bilete vor găsi voluntari EURO 2020, cu ţinută cu însemnele EURO 2020. Suporterul se prezintă la voluntar, îi prezintă biletul de meci şi adeverinţa epidemiologică avizată de către autorităţile medicale prezente la frontieră care atestă exceptarea carantinei. Voluntarul îi aplică solicitantului o brăţară de acces la încheietura mâinii.

Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului şi a brăţării, dar trebuie sa aibă asupra lui şi actul de identitate cu care şi-a rezervat biletul.

Suporterii care sosesc în România din ţări de pe listele roşie şi galbenă, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă, cu mai mult de o zi înaintea meciului, vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din Bucureşti, pentru a dovedi încadrarea în categoriile descrise.

Suporterii care sosesc în România din ţări de pe lista verde, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din Bucureşti, pentru a dovedi încadrarea în categoriile descrise.

Suporterii care sosesc în România prin alte puncte de frontieră decât Aeroportul Henri Coandă vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din Bucureşti, pentru a dovedi încadrarea în categoriile descrise.

Fiecare persoană care intră pe stadion trebuie să deţină un bilet UEFA valabil, cu loc atribuit, indiferent de vârstă. Copiii nu pot fi ţinuţi în braţe şi trebuie să deţină propriul bilet.

Brăţările de acces sunt diferite de la meci la meci

Acestea au elemente de siguranţă şi inscripţionare specifice fiecărui meci. Deţinătorii de bilete trebuie să parcurgă procedura de obţinere a brăţării de acces la fiecare meci, dacă au bilete pentru mai multe partide la Bucureşti. Nu se eliberează în acelaşi timp brăţări pentru mai multe meciuri.

În privinţa vaccinului, FRF anunţă că este valabil orice vaccin anti-COVID 19 în urma căruia s-a eliberat un certificat medical.

Imunizarea prin trecerea prin boală se dovedeşte cu documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezenţa de anticorpi de tip IgG efectuat cu maximum 14 zile anterior) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms şi pentru care au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării.

Lista centrelor medicale acreditate EURO 2020 va fi publicată în timp util. Centrele medicale vor fi doar în Bucureşti, pe toată raza Capitalei. Odată cu lista centrelor medicale vor fi anunţate şi preţurile la care se vor verifica actele medicale sau se vor face testările rapide, potrivit sursei citate.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
FOTO. Mihaela Rădulescu, apariție interzisă! O rochie transparentă, prin care s-a văzut prea mult
Alimentul care scade temperatura corporală. 10 mâncăruri pentru caniculă
Doi copii au murit! Cel mai cunoscut medic din Romania avertizeaza populatia! Aceste pastile UCID...
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul |...
Lanțul de magazine care vrea să FALIMENTEZE Lidl! Are prețuri mult mici decât gigantul din...
Există „patru Românii". Diferenţe uriaşe între venituri în judeţele ţării. Cum arată clasamentul
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Județul cu cea mai mare pensie din țară. Locuitorii de aici încasează chiar și 2.100...
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
Se schimbă buletinul, din nou: datele importante care dispar de pe cartea de identitate și...
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Veste ȘOC în lumea muzicii românești: A murit la doar 25 de ani. Medicii nu...
Horoscop joi, 24 iunie! Zodia care se enervează din orice. Graba o conduce la greşeli...
Prințul William a umilit-o crunt pe Meghan Markle! Lovitură imensă. Ce i-a făcut?
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este prima femeie din clubul miliardarilor din ţara noastră. Ea a construit de la...