Pugilistul clujean acuzat că a bătut „la mișto” mai multe persoane pe stradă a fost arestat preventiv

Pugilistul clujean acuzat că a bătut la mișto mai multe persoane pe stradă a fost arestat preventiv
Publicat: 27/05/2014, 23:41
Actualizat: 31/07/2014, 14:26

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, judecătorii au dispus arestarea preventivă a tânărului pentru 30 de zile, la cererea procurorului care instrumentează cazul lui Macingo, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Instanța a dispus înlocuirea cercetării sub control judiciar cu măsura cercetării în stare de arest preventiv pentru că s-a constatat că inculpatul nu a respectat măsurile impuse pe durata controlului judiciar”, a precizat judecătorul Lucian Marian.

Pugilistul Alexandru Macingo, în vârstă de 16 ani, este cercetat penal pentru agresiune, alături de alți cinci tineri. Potrivit legii, pe durata controlului judiciar, impus la începutul lunii aprilie 2014, tânărul nu avea voie să se întâlneacă cu martorii din dosar și cu ceilalți inculpați și nu putea participa la evenimente publice, procurorul solicitând arestarea sa preventivă după ce a constatat că inculpatul a încălcat o parte din dispozițiile anchetatorilor.

Alexandru Macingo era înscris la Clubul Sportiv „Voința” din Cluj-Napoca și, potrivit antrenorului său Iosif Hertz, în săptămâna în care anchetatorii au început cercetarea penală pe numele său Macingo ar fi trebuit să participe la Campionatele Naționale de Box, unde era unul dintre favoriții la titlul de campion național.

Antrenoul de box Iosif Hertz a explicat că tânărul nu a mai fost la antrenamente de la începutul lunii aprilie, când Federația Română de Box a luat decizia să suspende activitatea sportivă a lui Alexandru Macingo.

„Nu știam că a fost arestat preventiv, știam doar că este cercetat sub control judiciar. Nu a mai venit nici la sală, pentru că, de când Federația Română de Box l-a suspendat, noi am luat decizia să nu îi mai permitem să vină nici la antrenamente”, a spus Iosif Hertz.

Antrenorul a mai spus că a încercat să ia legătura cu fostul său elev și cu familia acestuia, în ultimele săptămâni, însă fără succes.

„Cu mine, Macingo nu a mai vrut să vorbească, spunea că îi este rușine de mine. Răspundea la telefon, dar când auzea că sunt eu îmi închidea. Nici cu părinții lui nu am reușit să vorbesc, chiar dacă ei se interesau de Alexandru, în perioada când acesta frecventa clubul”, a mai spus Iosif Hertz.

Potrivit anchetatorilor, la începutul lunii aprilie, Alexandru Macingo și alți cinci tineri cu vârste cuprinse între 15 și 26 ani au lovit, fără motiv, mai mulți trecători, pe o stradă din Cluj-Napoca.

Conform reprezentanților Poliției Județene Cluj, cei șase tineri erau beți și au agresat cinci persoane, iar în urma incidentului au fost reținuți pentru 24 de ore, însă procurorii Parchetului Judecătoriei Cluj au dispus eliberarea lor sub control judiciar.

Surse judiciare au declarat, la momentul respectiv, că agresorii le-ar fi spus anchetatorilor că au vrut să copieze un joc violent numit „Knok-out game”, un fenomen inventat în SUA care presupune să dobori victima cu un singur pumn. Conform acelorași surse, pugilistul a declarat în fața anchetatorilor că agresiunile au avut loc „la mișto”.

Aceleași surse spun că, în momentul în care procurorii Parchetului Judecătoriei Cluj au dispus eliberarea celor șase sub control judiciar, la dosar nu existau certificate medico legale care să ateste gravitatea faptei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Mandatul preşedintelui Zelenski expiră azi. De ce poate rămâne în continuare la conducerea Ucrainei, deşi...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
S-a dat ordin pentru toate MAGAZINELE din România. Noua regulă este absolut OBLIGATORIE
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
(P) Ceasuri Swatch inspirate de opere de artă
×