Rapidul se vinde. Cristescu: Ne-am înțeles cu George Copos

Rapidul se vinde. Cristescu: Ne-am înțeles cu George Copos
Publicat: 12/06/2013, 09:43
Actualizat: 04/02/2019, 06:43

Omul de afaceri Nicolae Cristescu a declarat, marți seară, după întâlnirea cu acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos, că s-a înțeles cu acesta în privința preluării clubului, urmând ca vineri sau luni să se oficializeze tranzacția.

„A fost o întâlnire importantă, s-au rezolvat foarte multe din problemele apărute pe parcursul negocierilor. Eu și asociatul meu ne-am înțeles cu domnul Copos din toate punctele de vedere, în proporție de sută la sută. Deocamdată nu s-a semnat nimic pentru că sunt foarte multe acte de rezolvat. Dar vineri sau luni se oficializează totul. Nu cred că vor fi probleme. Dânsul a făcut foarte multe concesii și cred că pot să spun de luni că sunt noul patron al clubului”, a declarat Cristescu, după o întâlnire cu George Copos de aproape trei ore.

Cristescu nu a vrut să dezvăluie numele celuilalt asociat, spunând doar: „Eu și asociatul meu”, însă, conform presei sportive, numele acestuia ar fi Adrian Zamfir, de asemenea om de afaceri.

Nicolae Cristescu a afirmat că s-a înțeles cu George Copos și în ceea ce privește sumele ce trebuie plătite. „Acestea vor fi făcute publice la momentul respectiv. Din punctul meu de vedere, al asociatului meu și al domnului Copos nu mai e nimic de spus. Doar dacă vor apărea mici chestiuni vizavi de actele pe care le vom semna, dar asta e problema avocaților. Domnul Copos este un om de caracter, ne știm de 20 de ani, iar dânsul a ținut cont de prietenia dintre ei și a renunțat la multe. Dacă ar fi negociat cu altcineva, probabil că nu ar fi renunțat la aceste datorii”, a spus Cristescu.

Omul de afaceri a menționat că a fost supărat pe Copos, deoarece înregistrae la OSIM brandul FC Rapid 1923, însă susține că apoi a aflat că nu a fost vina acționarului majoritar rapidist: „Când am venit eram foarte supărat pe domnul Copos, pentru că înregistrase la OSIM brandul FC Fapid 1923, o denumire pe care împreună cu cei din galerie hotărâsem s-o dăm unei viitoare echipe. Eram foarte supărat pentru că a făcut acest gest repriobabil și de asta am spus că e un pervers în negocieri. Dar nu a fost vina luni. El n-a știu nimic. Taban a făcut această înregistrare, obligat de cei care se ocupă de insolvență, pentru a proteja bradul Rapid. N-a făcut-o pentru a ne face nouă rău, deci practic n-a fost vina lor”.

Nicolae Cristescu a anunțat că mâine va achita salariile jucătorilor: „Baza Pro Rapid ne-o predă sută la sută în chirie, iar pentru stadionul Giulești vom face noi contract de chirie separată. Din staful clubului vor face parte numai foști rapidiști care au făcut ceva pentru acest club. Nae Manea, Pancu, Iencsi, valori care au însemnat ceva pentru acest club și pentru suporteri. Fanii vor avea reprezentanți în consiliul de conducere, pentru că vrem ca aceștia să fie alături de noi. Sub nicio formă nu vor rămâne toți jucătorii, mâine le voi achita salariile la zi. Le plătesc înainte să semnez, e riscul meu. Dacă nu o să semnez până la urmă, e o pagubă pe care mi-o asum, dar acești jucători trebuie plătiți”.

De asemenea, înainte ca Nicolae Cristescu să discute cu jurnaliștii, Copos a fost întrebat dacă situația s-a rezolvat, iar el a răspuns: „Cred că da. Vă spune mai multe domnul Cristescu”.

George Copos negociază vânzarea clubului Rapid către omul de afaceri Nicolae Cristescu și asociații acestuia. Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleșteană, în 2008, 2009 și 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache și Gruia Stoica au eșuat.

Clubul Rapid traversează de la sfârșitul anului 2012 o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administrația de Licențiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licența pentru ediția 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul București a admis cererea SC FC Rapid SA și a deschis procedura de insolvență a clubului condus de George Copos.

SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleșteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanțe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvență.

La masa credală au fost înscriși 163 de creditori care au solicitat creanțe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 17 mai, Tribunalul București a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvență al societății care administrază gruparea giuleșteană de fotbal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri...
FILMUL crimei din Crângași! Detalii șocante: Ce s-a întâmplat, de fapt
Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
ITP de două ori pe an. S-a schimbat legea în România pentru aceste vehicule
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede, în doar...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
”Eu nu mai am pe nimeni. Ai mei sunt morți toți” Drama care i-a marcat...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Care este legătura dintre hormonul de stres din timpul sarcinii și IQ-ul copilului?
×