Război la FRF. Burleanu spune că Firmele care căpușau FRF erau racordate intereselor lui Mircea Sandu

Război la FRF. Burleanu spune că Firmele care căpușau FRF erau racordate intereselor lui Mircea Sandu
Publicat: 27/05/2014, 16:58
Actualizat: 07/02/2019, 19:18

Răzvan Burleanu susține că, la partida România – Ungaria, din 6 septembrie 2013, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2014, serviciul de catering a scos 250.000 de euro din conturile FRF, în timp ce la finala Cupei României – Timișoreana costurile au fost reduse până la 70.000 de euro, iar calitatea mâncării a fost superioară.

„Un serviciu pe care l-am eficientizat face referire la serviciile de catering. Serviciul de catering la meciul România – Ungaria a înregistrat un cost de aproximativ 250.000 de euro. De data aceasta, FRF a plătit doar 70.000 de euro, mai puțin de o treime, înregistrând în același timp, un nivel superior de conținut și sofisticare”, a spus Burleanu.

Potrivit lui Burleanu, FRF plătea pentru serviciile de vânzare a biletelor câteva zeci de mii de euro unei firme partenere, în timp ce la Cupa României acestea nu au costat nimic, deoarece au fost comercializate prin intermediul site-ului oficial al federației. „Serviciul de ticketing pe care FRF plătea până acum zeci de mii de euro a fost făcut de data aceasta direct de federație, înregistrând costuri zero. Mai mult, biletele au putut fi cumpărate direct de pe site-ul FRF, suporterii putând să-și aleagă locul în tribună, dar reducând și costurile de transport și de procesare a acestora”, a explicat Burleanu.

Răzvan Burleanu susține că președintele de onoare Mircea Sandu a prejudiciat bugetul FRF prin intermediul serviciilor de catering și de vânzare a biletelor la partidele organizate de federație. „Costurile de catering se duceau către o firmă căpușă. Cine pierde (n.r. – după eliminarea «căpușelor»)? Pierd eu? Nu cred, nu pierde federația, nu pierd membrii afiliați, atunci cine pierde? Domnul Mircea Sandu? Cine este supărat din această poveste? Repet, domnul Mircea Sandu? Cât costau biletele ca să ajungă la suporteri? Firmele căpușă erau racordate intereselor domnului Mircea Sandu”, a completat Burleanu.

Răzvan Burleanu a afirmat că finala Cupei României dintre Steaua și Astra Giurgiu a reprezentat un succes financiar. „Finala Cupei României este primul eveniment major organizat de noua conducere a echipei FRF. Ne-am dorit foarte mult să transformăm această finală într-un succes de public, într-un succes financiar și într-un eveniment de societate care să-și câștige un loc binemeritat în ceea ce privește calendarul sportiv de la nivel național. Am reușit să eficientizăm costurile în ceea ce privește organizarea acestui eveniment, astfel încât profitul să fie unul maxim. Prețul biletelor a fost stabilit ca să aibă un nivel mult mai accesibil decât până acum, astfel încât vânzările au înregistrat cifre înalte, având aproximativ 50.000 de spectatori. Spectatorii au avut posibilitatea să intre în posesia unui program de meci, distribuit gratuit de federație, realizat în condiții grafice fără să implice costuri suplimentare și utilizând resursele interne”, a adăugat Burleanu.

Președintele FRF susține că fosta conducere a federației era o „gășculiță” care organiza evenimentele din „instinct de bișnițăreală”. Pentru succesul oragnizării finalei Cupei României de anul acesta, nimeni din componența actualului for nu va fi premiat, așa cum se făcea în trecut la asemenea evenimente, a adăugat Burleanu. „În concluzie, FRF a înregistrat atât un profit financiar, cât și un profit sportiv, dar și unul social. Aceasta este diferența între un mod profesionist de organizare al FRF și o gășculiță cu instinct de bișnițăreală pe care l-am avut până acum. De aceea doresc să-i transmit pe această cale domnului Mihalache (n.r. – Dumitru Mihalache), care se află în concediu, că nu are de ce să-și facă griji că nu a fost implicat în organizarea finalei de cupă, pentru că nu o să dăm prime de organizare nimănui, fiindcă acestea sunt elementele care fac parte din fișa postului fiecăruia dintre noi”, a subliniat Burleanu.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a lansat, marți, într-o conferință de presă, o serie de atacuri și acuzații grave la adresa predecesorul său la conducerea federației.

În opinia lui Burleanu, Mircea Sandu, este „o persoană ahtiată după bani și funcții”, care are o activitate „contraproductivă” și „antinațională” ca membru al Comitetului Executiv al UEFA. Burleanu îl acuză pe Sandu că a informat forul european de faptul că noua conducere a FRF nu a fost înregistrată la Tribunalul București, ceea ce reprezintă o „reacție antinațională”.

Beneficiile de care se bucură Mircea Sandu ca președinte de onoare al FRF, cuprinse într-un contract încheiat înainte de alegerile din 5 martie, vor fi supuse aprobării viitoarei Adunări Generale a FRF, a menționat Burleanu. El susține că FRF trebuie să cheltuiască anual aproape 500.000 de euro pentru Mircea Sandu, bani care puteau fi folosiți pentru dezvoltarea fotbalului românesc, nu în beneficiul unei persoane.

Răzvan Bulreanu este convins, după ce s-a consultat cu juriști, că beneficiile lui Mircea Sandu pot fi contestate și anulate și l-a mai acuzat pe acesta că este dispus să facă orice pentru a-și păstra locul în Comitetul Executiv al UEFA, care, de asemenea, îi aduce venituri consistente.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Burleanu l-a comparat pe Sandu cu un șoarece, care ar trebui eliminat printr-un proces de deratizare.

Burleanu a răspuns astfel amenințărilor lui Mircea Sandu, care afirmase, luni, că poate prelua oricând atribuțiile de președinte executiv al FRF, deoarece noua conducere a instituției nu a fost validată de tribunal.

Mai mult, într-o scrisoare deschisă adresată prietenilor fotbalului, președintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, a făcut un apel către „suporteri, mass-media, membri asociați” ai federației, pentru a fi solidari în fața „minciunii” și „nedreptății” de care dă dovadă noua conducere „nevalidată” de la Casa Fotbalului.

Răzvan Burleanu a fost ales, la 5 martie, în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal (FRF). La alegeri nu a mai participat candidatul susținut de Sandu, Gheorghe Popescu, fostul internațional fiind condamnat în Dosarul transferurilor la trei ani, o lună și zece zile de închisoare cu executare.

La o lună după alegeri, între noul și fostul conducător ai FRF a izbucnit un conflict, după ce Burleanu l-a acuzat pe Sandu că este în spatele deciziei AJF Giurgiu de a contesta validarea la tribunal a noii conduceri a federației.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Ce a făcut CRBL imediat după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur”. Artistul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
E total obligatoriu privind banii de pensii. Anunț de la Guvern azi, 30 aprilie: Nu...
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro