Reghecampf, înaintea meciului cu Schalke 04: Dacă nu vom câștiga, nu vom mai avea nicio șansă să ne calificăm în primăvara europeană

Reghecampf, înaintea meciului cu Schalke 04: Dacă nu vom câștiga, nu vom mai avea nicio șansă să ne calificăm în primăvara europeană
Publicat: 25/11/2013, 17:44
Actualizat: 25/11/2013, 17:50

Antrenorul echipei Steaua, Laurențiu Reghecampf, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că în cazul în care gruparea „roș-albastră” nu va câștiga partida cu Schalke 04, din etapa a cincea a Ligii Campionilor, atunci formația sa nu va mai avea nicio șansă de calificare în primăvara europeană.

„Un meci important pentru noi. De fapt, pentru noi mâine seară va fi probabil ultima șansă. Dacă nu vom câștiga, sută la sută nu vom mai avea nicio șansă să ne calificăm în primăvara europeană. Este o șansă pentru noi să încercăm să mai ajungem în primăvara europeană. Nu se poate decât dacă vom câștiga cele trei puncte. Este important să intre pe teren, să joace și e foarte important să câștige primul lor meci în Liga Campionilor”, a spus Reghecampf.

Laurențiu Reghecampf a afirmat că Steaua va încerca să practice un joc mai ofensiv decât în partida tur, însă va trebui să acorde o atenție deosebită jucătorilor Boateng, Draxler și Farfan. „Compartimentul unde noi trebuie să fim foarte atenți e cel ofensiv, cu Draxler, Boateng, Farfan și probabil Meyer. Consider că sunt jucători foarte periculoși, care dacă vor avea spații, ne vor pune probleme. Se poate spune că trebuie să abordăm meciul mult mai ofensiv, dar în același timp trebuie să fim atenți când pierdem mingea. Vom aborda meciul în așa fel încât să câștigăm cele trei puncte puse în joc. Cred că trebuie să jucăm la fel cum am făcut-o la Basel, să fim agresivi, primii la minge și doar atunci vom avea o șansă să câștigăm meciul de mâine seară. Sper să marcăm cu un gol mai mult decât adversarul nostru”, a completat Reghecampf.

Tehnicianul stelist nu este surprins că portarul Timo Hildebrand nu a fost oprit în lot pentru meciul de marți din cauza gafelor din ultimele partide. „Hildebrand a fost lăsat acasă pentru că a greșit grav. Probabil că trece printr-o perioadă mai nefastă, dar nici nu e problema noastră. Cu siguranță Schalke va veni să câștige. Sper să avem șansa și să câștigăm cele trei puncte puse în joc”, a menționat .

Pentru Laurențiu Reghecampf, partida cu Schalke este mai puțin importantă decât cele din Liga I și Cupa României. „Dacă nu vom câștiga, nu va fi niciun fel de tragedie. Pentru noi, în momentul de față cel mai important lucru este să reușim să ne câștigăm meciurile de campionat. Urmează o perioadă foarte grea, meciurile cu Petrolul, cele cu Oțelul și Astra. Consider că am pierdut două puncte la Târgu Jiu, dar am jucat cu o echipă foarte bună. Faptul că suntem pe locul doi, dar cu două meciuri mai puțin jucate și cel direct cu ei, eu consider că suntem pe drumul cel bun. Nu am pierdut niciun meci anul acesta și ne-am calificat și în grupele Ligii Campionilor. Steaua o să încerce să câștige tot ce e de câștigat în acest sezon și mă refer la campionat și Cupa României”, a adăugat Reghecampf.

În partida cu Schalke, Laurențiu Reghecampf nu se va putea baza pe serviciile jucătorilor Lucian Filip, Mihai Pintilii și Leandro Tatu. „Avem anumite probleme de lot, nu vor putea juca Filip, Pintilii, Pîrvulescu și Tatu. Paul Pîrvulescu a răcit, trebuie să ia antibiotice până mâine. Tatu are probleme la genunchi, am încercat să-l recuperăm dar mai are nevoie de timp”, a subliniat Reghecampf.

Laurențiu Reghecampf s-a declarat mulțumit de revenirea mijlocașului Gabriel Iancu în echipa Stelei. „Gabriel Iancu a înțeles ce i-am transmis. A intrat bine, dar a avut parte și de câteva greșeli pe faza de construcție, unde el trebuie să fie mai atent. Este un jucător tânăr, care a trebuit să primească o lecție din partea patronului, să înțeleagă ce înseamnă Steaua, ce înseamnă să faci performanță, ce înseamnă să fii jucător la echipa națională, să respecți aceste lucruri și în momentul de față cred că e pe drumul cel bun. Normal că are poftă de jocuri, pentru că nu a mai jucat de mult timp. Ar fi fost o problemă dacă vedeam altceva”, a mai spus Reghecampf.

Întrebat dacă este normal să plece într-o vacanță în Statele Unite ale Americii, în condițiile în care jucătorii Stelei s-au pregătit cu preparatorul fizic timp de trei zile, Reghecampf a răspuns: „După meciul de la Basel a trebuit să le dăm jucătorilor patru zile libere, iar primul antrenament pe care l-am avut fiind luni după amiază, deci jucătorii s-au antrenat doar trei zile fără mine. Având în vedere că echipa noastră a avut trei săptămâni liber, am considerat că am și eu dreptul să plec trei zile într-un concediu. Nu cred că am jignit pe nimeni și nu cred că am deranjat pe absolut nimeni. Sunt lucruri normale, eu lucrez într-un colectiv cu oameni care știu foarte bine ce am de făcut. La noi există o ierarhie foarte bine definită și nu îmi fac niciun fel de probleme când nu sunt într-o zi la antrenament. Am cerut voie conducerii și mi s-a permis acest lucru”.

Laurențiu Reghecampf s-a arătat deranjat de declarațiile președintelui clubului Astra Giurgiu, Dinu Gheorghe, care a afirmat că fundașul echipei Pandurii Târgu Jiu, Hristou Paraskevas a fost „blat” în partida de sâmbătă seară. „Consider că nu e normal ca un președinte de club de la o contracandidată să aibă emisiune după meciul nostru de la Târgu Jiu. Asta i-am spus și lui Vali Argăseală. Am văzut că dânsul are emisiuni numai în momentul în care Steaua are meci. Nu cred că este normal, nu cred că ar trebui să ne jucăm cu cuvintele așa cum a făcut-o dânsul, nu cred că este corect și nu cred că ăsta e drumul care să ducă pe Astra spre câștigarea unui campionat. Astra este o echipă cu care ne batem să câștigăm titlul. Îi respectăm, îi urmărim și ne dorim ca și ei să ne răspundă cu aceeași monedă și nu cu asemenea mizerii. Îl respect foarte mult pe Dinu Gheorghe și cred că a fost neinspirat când a spus asemenea lucruri. Ne vom întâlni în câteva săptămâni, îmi doresc să ne respectăm, să ne dăm mâna și cel care este mai bun să câștige până în etapa a 34-a. Cred că este cel mai bun lucru decât să ne jignim zilnic pe la televizor. Nu cred că acesta este drumul spre performanță”, a afirmat Reghecampf.

Partida Steaua – Schalke 04, contând pentru etapa a cincea a Grupei E a Ligii Campionilor, se va disputa, marți, de la ora 21.45, pe Arena Națională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Supărat că i-au prins mama drogată la volan, un tânăr a vrut să se răzbune...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Un fost campion național s-a stins din viață în accidentul de la Corbu. Apropiații sunt...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Decizie pentru absolut toate FEMEILE din România. Dreptul le va fi garantat prin lege
Claudia Pătrășcanu, poze în costum de baie. Cât de pregătită este pentru vară
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Cercetătorii au generat căldură de peste 1.000 de grade Celsius cu energie solară în loc...
×