Reghecampf: Meciul cu FC Basel este ultima șansă de calificare în primăvara europeană

Reghecampf: Meciul cu FC Basel este ultima șansă de calificare în primăvara europeană
Publicat: 22/10/2013, 18:33
Actualizat: 08/02/2019, 22:31

„Pentru noi e un meci foarte important, probabil ultima șansă a noastră pentru a mai reuși să ne calificăm în primăvara europeană. Trebuie să câștigăm meciul de mâine seară pentru a mai avea șanse să prindem locul trei sau, de ce nu, locul doi. Până acum, în cele două meciuri pe care le-am jucat, am primit foarte multe goluri, nu am reușit să ne ridicăm la valoarea competiției, nu am reușit să facem jocuri așa cum ne-am fi dorit. Înainte de competiție am spus că ne dorim să ajungem în primăvara europeană. Au trecut două etape, mai avem șanse. Dacă nu vom câștiga, am avea și mai puține șanse de a ne califica mai departe”, a spus Reghecampf.

Laurențiu Reghecampf a afirmat că Steaua nu pornește ca favorită în meciul cu FC Basel, programat, marți, pe Arena Națională. „În momentul de față, Steaua nu are niciun avantaj, pentru că în această competiție am primit șapte goluri și nu am marcat niciunul. Trebuie să facem primul pas, trebuie să ne concentrăm mult mai mult pe jocul nostru. Nu știu cine va fi mâine seară în avantaj, nu mai contează acest lucru, dar cred că prima șansă o au cei de la Basel, pentru că au deja un joc câștigat”, a completat Reghecampf.

El speră ca jucătorii Stelei să reușească să-și impună jocul contra campioanei Elveției, iar pentru asa jucătorii săi trebuie să fie mai agresivi. „Nu cred că mai este important să venim cu ceva în plus în momentul în care ai șansa să joci la un asemenea nivel. O să încercăm să-i pregătim foarte bine pe jucători, să le dăm toate informațiile necesare despre echipa din Basel. O să încercăm să ne facem jocul nostru. O să încercăm să fim agresivi, să aducem în jurul purtătorului de balon, mă refer la jucătorii adverși, să aducem doi-trei oameni, să încercăm să recuperăm mingea cât mai departe de poarta noastră. La ultimele două meciuri ne-a lipsit că nu am fost agresivi, că nu am avut acel moment de sacrificiu în contactele de unu contra unu. Dacă vom reuși să fim mai agresivi, cred că vom avea o șansă foarte bună”, a adăugat Reghecampf.

Laurențiu Reghecampf crede că atacantul Marco Streller este cel mai important jucător al celor de la FC Basel. „În ultimul timp, această echipă a crescut foarte mult. Noi am avut posibilitatea să jucăm două meciuri amicale. Fac un pressing foarte agresiv, sunt un grup unit, au un jucător foarte important, Streller, un atacant masiv, care strânge echipa lângă el. Cred că este o echipă foarte bine organizată pe faza defensivă, iar pe contraatac au jucători cu viteză foarte multă”, a subliniat Reghecampf.

Reghecampf a explicat că mijlocașul Gabriel Iancu nu a fost inclus în lotul pentru meciul cu FC Basel. „Gabriel Iancu nu este în lotul de 20 de jucători pe care l-am oprit pentru lotul de mâine. Alexandru Chipciu este în lot și încercăm să-l introducem cât mai repede în echipă. Sper să aibă parte de cât mai multe minute de joc, pentru că numai așa poate intra repede în echipă”, a menționat Reghecampf.

Tehnicianul stelist a lăsat să se înțeleagă că nu ar fi deranjat prea mult de o eventuală a amânării unei etape înaintea partidei de baraj dintre Grecia și România. „E important pentru tot fotbalul românesc ce se va întâmpla în perioada următoare cu echipa națională. Sperăm să avem un adversar cât mai ușor, cu toate că nu mai există în momentul de față un adversar pe care îl poți cataloga ca fiind ușor. Sper, pentru jucătorii noștri, pentru fotbalul românesc, să aibă șansa de a se califica la CM. Referitor la programul nostru, nu cred că se mai pune problema în momentul în care vorbim de echipa națională și de un pas atât de important. Dacă se va amâna o etapă este ok, vom încerca să o jucăm într-o altă perioadă. Nu cred că va fi o problemă pentru noi. Oricum și fără două jocuri disputate, Steaua tot pe locul întâi este și cu trei puncte avans”, a mai spus Reghecampf.

Laurențiu Reghecampf a menționat că nu îi este greu să-i motiveze pe jucători înaintea meciurilor din Liga Campionilor. „Sperăm ca mâine seară să reușim să câștigăm primul meci. Până acum am doborât foarte multe recorduri, am câștigat foarte multe meciuri, din păcate nu am reușit în Liga Campionilor. Diferența e foarte mare între Liga Campionilor și Liga Europa, dar nu e greu să-i motivezi pentru aceste meciuri. E mult mai greu să-i antrenezi și să-i motivezi după o înfrângere în această competiție”, a precizat Reghecampf.

Întrebat care este situația portarului Ciprian Tătărușanu, al cărui contract expiră în vară, Reghecampf a răspuns: „Mai sunt șase-șapte luni de zile în care putem ajunge la o înțelegere. Mai avem un portar foarte bun, Niță, și un portar tânăr, Cojocaru. Dacă va pleca în altă parte, ne vom orienta să aducem un jucător cu experiență, care să-l înlocuiască foarte repede.”

Partida Steaua – Basel, contând pentru etapa a treia a Grupei E a Ligii Campionilor, se va disputa, marți, de la ora 21.45, pe Arena Națională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Codul Muncii modificat oficial. Noi obligații pentru angajatori
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Averea lui Elon Musk a crescut cu 40 de miliarde de dolari în doar o...