Reprezentantul CE Oltenia în AGA de la Pandurii cere explicații despre numirea lui Liviu Andrei

Reprezentantul CE Oltenia în AGA de la Pandurii cere explicații despre numirea lui Liviu Andrei
Ion Răuț, reprezentantul Complexului Energetic Oltenia în Adunarea Generală a Acționarilor de la Pandurii Târgu Jiu, spune că îi va cere explicații oficiale lui Marin Condescu despre decizia de a-l numi manager al clubului pe subprefectul de București Liviu Andrei.
Publicat: 29/09/2013, 13:34
Actualizat: 30/07/2014, 15:28

Ion Răuț, reprezentantul Complexului Energetic Oltenia în Adunarea Generală a Acționarilor de la Pandurii Târgu Jiu, spune că îi va cere explicații oficiale lui Marin Condescu despre decizia de a-l numi manager al clubului pe subprefectul de București Liviu Andrei.

Ion Răuț, director de resurse umane în CE Oltenia și reprezentant al unității în AGA de la Pandurii, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că dorește o discuție „la modul cel mai serios” despre „viziunea” pe care Condescu o are cu privire la viitorul echipei prin aducerea lui Andrei ca director general.

„Dorim o discuție în AGA la modul cel mai serios cu privire la viziunea domnului Condescu despre acest club și despre decizia respectivă. Dumnealui trebuie să dea niște explicații, deși noi așteptăm de mult timp explicații din partea sa și cu privire la modul în care sunt cheltuiți banii echipei. Nu vom discuta public despre acest subiect pentru că nu știm viziunea domnului Condescu în acest moment. Asociații sunt persoane juridice care-și trimit în AGA reprezentanții pe care îi doresc. Noi nu ne retragem acum, ci, dimpotrivă, avem un set nou de întrebări pentru domnul Condescu, set care se adaugă la celelalte cărora domnul Condescu nu le-a oferit răspunsuri nici până acum cu privire la modul de cheltuire a banilor de la echipă”, a afirmat Răuț.

El a mai spus că o ședință a Adunării Generale a Acționarilor va fi convocată în cursul lunii octombrie: „Așteptăm momentul oportun pentru ședința respectivă, nu acum, când sunt meciuri de disputat. Sunt convins că domnul Condescu își va făuri cele mai bune explicații cu privire la această decizie și că nu trebuia să ne consulte pentru un astfel de lucru mult prea bun pentru Pandurii, cu ghilimelele de rigoare”.

Ion Răuț, director de resurse umane în CE Oltenia, a fost numit în primăvară ca reprezentant al unității în AGA de la Pandurii, numirea sa fiind contestată de Marin Condescu, acesta invocând o prevedere din statutul clubului conform căreia asociații sunt reprezentați în Adunarea Generală a Acționarilor doar de directorii generali.

Atât Răuț, cât și managerul general al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, au anunțat de mai multe ori că au convocat AGA și Consiliul de Administrație de la Pandurii pentru a propune schimbarea lui Marin Condescu din funcția de președinte al Consiliului de Administrație. Ședințele nu au avut însă loc sau nu a fost întrunit cvorumul necesar.

Sâmbătă seară, președintele Consiliului de Administrație de la CS Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, l-a prezentat ca viitor manager general al clubului pe subprefectul de București Liviu Andrei.

Liviu Andrei spunea, la rândul său, că despre numirea sa în funcție a purtat discuții cu acesta, dar și cu reprezentanții Primăriei Târgu Jiu și ai Artego SA Târgu Jiu, care sunt asociați la Pandurii. El a declarat însă că nu a avut nicio discuție cu nimeni din partea Complexului Energetic Oltenia, finanțatorul principal de la Pandurii, reprezentanții acestuia solicitând până acum de mai multe ori înlocuirea din funcția de președinte al Consiliului de Administrație a lui Marin Condescu.

Ulterior, Andrei a declarat corespondentului MEDIAFAX că luni își va depune oficial demisia din postul de subprefect de București, dar că probabil nu va reuși să activeze la club de la 1 octombrie.

Duminică, primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, care este reprezentant al Consiliului Local în Adunarea Generală a Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a decis să se retragă din AGA, iar în perioada următoare Consiliul Local Târgu Jiu se va întruni într-o ședință extraordinară pentru a-și desemna un nou reprezentant în locul său.

El a precizat că Primăria și Consiliul Local Târgu Jiu vor rămâne alături de echipa Pandurii, punând la dispoziția clubului terenul de joc și celelalte facilități pe care autoritățile locale le-au oferit și până acum.

Primarul a explicat că a luat decizia de a se retrage din AGA a clubului nemulțumit de modalitatea în care subprefectul de București Liviu Andrei a fost numit manager general al clubului, fără aprobarea Consiliului de Administrație și a Adunării Generale a Acționarilor.

„Trebuie luate aprobări de la CA, de la AGA, nu așa, pompieristic. Trebuia să se lucreze mai organizat, să fie prevăzut postul în organigramă, nu în pripă, cum s-a făcut acum. Nu am nimic cu Liviu Andrei, dar și Complexul Energetic Oltenia are un reprezentant la club și ar fi trebuit consultați și ei, mai ales că sunt principalul finanțator”, a adăugat Florin Cârciumaru, care duminică pleacă într-o delegație în Franța.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Marin Condescu a declarat că nu a fost înregistrată nicio cerere ofocială din partea lui Cârciumaru de retragere din AGA a clubului.

„E duminică, nu se lucrează, nu avem nimic înregistrat la club și, din câte știu eu, domnul primar pleacă în Franța. Poate ne trimite vreo adresă în zilele următoare, dar nu are motive de supărare pentru că postul pe care va veni Liviu Andrei se regăsește în organigrama actuală a clubului. Poate m-am exprimat eu greșit când l-am prezentat ca manager general, dar în organigramă există cel de director general, care e tot una. Oricum, și una și alta din funcții sunt executive, deci care nu presupun aprobări în AGA sau CA. E ca atunci când discut cu un antrenor nou. El vine la club și își face treaba, nu facem ședință ca să aprobăm. Eu doar îi informez pe cei din CA și AGA”, a spus Condescu.

La rândul său, subprefectul de București Liviu Andrei, a declarat, duminică, că „intenția de a se retrage de la Prefectură” este de actualitate, dar că luni va analiza „oportunitatea” unei demisii din funcție, deși sâmbătă seară era decis să demisioneze din acest post.

„Eu avusesem discuții cu dumnealor, credeam că totul este în regulă, vroiam să vin mai aproape de casă, la Târgu Jiu, și sper în continuare ca tot ceea ce am discutat să rămână valabil. Intenția de a mă retrage de la Prefectură e de actualitate, dar luni voi face o analiză a lucrurilor și voi vedea ce decizie voi lua la acel moment”, a spus Liviu Andrei.

Subprefectul de București Liviu Andrei este profesor universitar de educație fizică și sport, având cursuri la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad. Acesta a condus Liceul cu program sportiv din Târgu Jiu și a fost și șef al Inspectoratului Școlar Gorj, ulterior devenind subprefect și prefect al județului.

De asemenea, Liviu Andrei a fost prim-vicepreședinte al PDL Gorj, iar în 2008 a candidat pentru un post de senator, având susținerea sindicatelor miniere conduse de Marin Condescu, el pierzând alegerile.

Andrei a fost menținut în funcția de prefect al județului și de Guvernul condus de Victor Ponta, în august anul trecut el devenind subprefect de București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice