S-au împlinit 5 ani de la ACCIDENTUL lui Schumacher. Ultimele VEȘTI despre starea fostului CAMPION de Formula 1

Publicat: 29/12/2018, 15:39

După ce s-a lovit grav la cap în timp ce schia în stațiunea Meribel din Alpii francezi, Michael Schumacher a fost transportat de urgență la spitalul din Grenoble. Starea pilotului era foarte gravă, astfel la nici 24 de ore de la accident, Schumacher a fost operat pe creier.

Pilotul de Formula 1 ar fi lovit o piatră îngropată în zăpadă, a fost aruncat la trei metri deasupra pârtiei, după care a aterizat într-o zonă presărată cu alți bolovani. Chiar dacă purta o cască de protecție, Schumacher a rămas inconștient.

„Baronul Roșu” a fost scos din comă și externat de la spitalul din Grenoble pe 16 iunie 2014. Familia a decis să-l mute în Elveția, la spitalul universitar din Lausanne.

Michael Schumacher a fost mutat, pe 9 septembrie 2014,la reședința aflată pe marginea lacului Geneva, familia germanului transformând locuința într-un spital de mici dimensiuni.

Tratamentul lui Schumacher costă în jur de 55.000 de euro, pe săptămână, conform publicației britanice Daily Mail. Toți cei care lucrează pentru familia pilotului sunt obligați să nu divulge informații în spațiul public cu privire la starea campionului. Presa din Regat susține însă că Schumacher ar putea fi mutat la o clinică din Statele Unite, specializată în neurologie.

Cel mai bun prieten al lui Mick Schumacher, fiul campionului de Formula 1, a dezvăluit faptul că tânărul pilot nu vorbește niciodată despre starea de sănătate a tatălui său. Nicklas Nielsen a declarat, într-un interviu acordat pentru Mirror, că acest subiect este închis pentru fiul lui Michael Schumacher.

„Nu e trist pentru starea tatălui său, cel puțin nu arată acest lucru. De câteva ori a spus că este o situație dificilă, dar el este un om calm și tăcut. Acest subiect e închis pentru Mick, care nu vrea să ofere niciun fel de detaliu. Nici echipa lui nu vorbește de acest lucru. Poate că Michael o să-și revină într-o zi și va lămuri ce s-a întâmplat. Dar mi-e greu să mă pronunț. Cert este că pentru Mick e un subiect închis”, a declarat Niklas Nielsen.

Cinci ani de la accidentul lui Michael Schumacher

Michael Schumacher va împlini 50 de ani pe 3 februarie. Ferrari, echipa pentru care scris istorie ca pilot în Formula 1, va marca într-un mod special ziua de naștere a germanului. Jean Todt a anunțat că fostul pilot a ieșit din comă și că au urmărit împreună un Mare Premiu de Formula 1, cel din Brazilia. Reprezentanții Ferarri au decis să marcheze cum se cuvine acest moment, astfel, aceștia au decis să deschidă un muzeu unde se va face o expoziție cu cele mai frumoase imagini din cariera campionului.

„Camerele muzeului sunt decorate cu imagini realizate în anii de neuitat pe care septuplul campion mondial i-a dedicat în totalitate echipei Ferrari. Michael are un loc special în istoria Ferrari”, au spus reprezentanții Ferrari, conform BBC.

Expoziția „Michael 50” va fi realizată în colaborare cu fundația „Keep Fighting”.

Michael Schumacher a concurat pentru prima oară în Formula 1 în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, sub egida echipei Jordan-Ford. La momentul respectiv, legendarul pilot avea 22 de ani. Până la momentul retragerii, în 2012, Schumacher a triumfat de șapte ori în „Marele Circ”: 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 și 2004.

Cinci ani de la accidentul lui Michael Schumacher

Foto: Hepta