Sandu spune că ar putea candida la șefia LPF, Dragomir afirmă că ar câștiga lejer alegerile la FRF

Sandu spune că ar putea candida la șefia LPF, Dragomir afirmă că ar câștiga lejer alegerile la FRF
Publicat: 05/08/2013, 20:15
Actualizat: 29/09/2018, 22:37

Președintele FRF, Mircea Sandu, și șeful LPF, Dumitru Dragomir, au avut un dialog la distanță, fiecare afirmând că poate câștiga ușor funcția deținută de celălalt dacă ar candida împotriva lui.

Întrebat într-o conferință de presă dacă se teme de Dragomir, Mircea Sandu a răspuns: „Mie să-mi fie frică de Dragomir? Mie nu mi-e frică decât de unul singur. În lumea fotbalului nu mi-e frică de nimeni, n-am de ce. Domnul Dragomir dă declarații care plac presei, eu le dau mai concret. Ca să vedeți că nu îmi e frică, poate o să candidez la Ligă. Și cred că i-ar fi frică lui Mitică în condițiile astea”, a completat Sandu.

În replică, Dragomir a declarat, la Sport.ro, că nu se pune problema să se retragă de la conducerea LPF, dar dacă ar candida la șefia FRF, ar câștiga „în joc de gleznă”. „De alegeri, de draci, de laci, Mircea Sandu nu a vorbit cu mine. Nu mă retrag, ce sunt tâmpit?! Dacă s-a gândit la chestia asta, am putea să facem schimb. Să concurez eu la federație și el la ligă, cu toate că eu nu sunt interesat de federație, dar dacă concurez fac pariu pe cât vreți că în joc de gleznă câștig alegerile și la ligă și la federație. Mai popular decât dânsul sunt, dar nu sunt mai tare decât el la federație, să fim sinceri”, a spus Dragomir.

Pe de altă parte, conducătorul LPF a precizat că pentru disputarea barajului dintre FC Rapid și Concordia Chiajna nu este vinovat nici el și nici președintele FRF, Mircea Sandu. „Că s-a găsit soluția idioată de a se face baraj, nu e nici vina lui Mircea Sandu, nici a lui Mitică Dragomir. Propunerea lui Costin a fost ca o mănușă, pentru că ne-a scăpat de necazuri, chiar dacă a fost o propunere idioată”, a explicat Dragomir.

Dumitru Dragomir a menționat că le-a dat celor de la Rapid suma de 200.000 de euro, iar aceștia s-au angajat în scris ca în cazul în care TAS va da o decizie favorabilă Concordiei Chiajna să restituie banii către LPF. „Celor de la Rapid le-am dat 200.000 de euro. Cei de la Rapid ne-au dat în scris că orice se întâmplă în perioada asta, ne dau banii înapoi”, a menționat Dragomir.

TAS a anunțat, vineri, că a obligat Federația Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanța de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna și SC FC Rapid SA. Hotărârea TAS a fost pusă în practică, luni, de Comitetul de Urgență al FRF.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF și LPF. Șeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licențelor, în timp ce președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susținut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparținut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât, la propunerea lui Dumitru Costin, reprezentantul AFAN, disputarea unui meci de baraj pentru menținerea în primul eșalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licențiere, și Concordia Chiajna, formația retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleștene de a juca în primul eșalon, în condițiile în care nu are licență.

Ilfovenii au jucat, totuși, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata