Șeful MTS și scandalul care îi poate fi fatal:”Președintele-jucător-arbitru” de la fotbal-tenis, care a inițiat o campanie de susținere a ministrului Dunca, a fost premiat de MTS cu 200.000 de lei, mai mult decât dublu față de un antrenor de lot olimpic cu două titluri mondiale

Șeful MTS și scandalul care îi poate fi fatal:Președintele-jucător-arbitru de la fotbal-tenis, care a inițiat o campanie de susținere a ministrului Dunca, a fost premiat de MTS cu 200.000 de lei, mai mult decât dublu față de un antrenor de lot olimpic cu două titluri mondiale
Publicat: 23/01/2018, 23:07

Elisabeta Lipă: Nu înțeleg cum poți să pui în aceeași balanță cu un Campionat European de fotbal-tenis, un președinte-antrenor-arbitru, care într-o singură competiție primește 200.000 de lei, și un antrenor dintr-un sport olimpic, iar aici mă duc direct către domnul Mircea Roman (n.r. antrenorul lotului olimpic feminin), care primește 80.000 de lei pentru două titluri mondiale. Și adunate cu toate Europenele, nu primește această premiere.

Canotajul românesc a obținut două titluri mondiale în 2017 prin barca de 8 plus 1 (Ioana Vrânceanu, Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguș, Laura Oprea, Daniela Druncea) și barca două vâsle categorie ușoară (Ionela Lehaci, Gianina Beleagă)

ProSport a stat de vorbă cu Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, interviul acordat putând fi citit în rândurile care urmează

Doamna președinte, cum comentați acest scandal al premierilor, faptul că sportivii de la canotaj nu și-au primit banii cuvenți prin lege pentru rezultatele obținute la Campionatele Mondiale nici după 4 luni? În schimb, multe alte federații au primit…

Asta mă deranjează cel mai mult. Când eu mă duc la ministru o dată, de două ori, de trei ori și îl rog să plătească premierile pentru rezultatele obținute la Campionatele Mondiale: „Domnul ministru, sunt două titluri mondiale, nu s-au mai cucerit de 18 ani! Este o performanță extraordinară, Hai, fă ceva te rog, să le plătim!”. Și îmi răspunde răspunde: „Nu am bani doamna ministru, aștept să îmi aprobe excedentul”.

Și când ați văzut tabelul cu premierile efectuate în decembrie?

Eu am rămas șocată când am văzut lista, câte federații au primit premieri în luna decembrie și chiar între Crăciun și Anul Nou.

Numai între 19 și 27 decembrie s-au făcut 41 de premieri…

Doamneeee! Nu mă deranjează că a premiat, așa a considerat, nu este treaba mea! Dar sportivii mei de ce nu i-ai premiat? De ce? Nu pot să înțeleg decât faptul că ai ceva cu disciplina asta, că altfel nu-mi explic cum pentru unii ai, pentru alții nu ai. Într-un an, la nivel de canotaj avem șase campionate mari și late la cele trei categorii de vârstă, juniori, tineret, seniori. Un European și un Mondial, atât!

Elisabeta Lipă: Dacă intrăm pe toate statele alea de premieri, o să vedeți multe… Dar nu este asta treaba mea, ci a ministrului, a angajaților ministerului, ei își pun până la urmă semnăturile

V-a deranjat reacția ministrului, care a spus că dansurile au 6.500 de legitimați, întrebându-se retoric câți legitimați sunt la canotaj?

Normal, o asemenea remarcă nici nu trebuia să existe. Până la urmă noi ne dorim performanță sau ne dorim mulți legitimați? Aici este problema. Avem pretenții de medalii la Jocurile Olimpice, poporul român își dorește să vadă sportivi pe podiumul olimpic. Eu cred că asta ne dorim și asta este prioritatea sportului românesc la ora actuală. Eu nu spun să-i descurajez pe ceilalți, dar nu înțeleg cum poți să pui în aceeași balanță cu un Campionat European de fotbal-tenis, un președinte-antrenor-arbitru (n.r. Frederico Tavares), care într-o singură competiție primește 200.000 de lei, și un antrenor dintr-un sport olimpic, iar aici mă duc direct către domnul Mircea Roman (n.r. antrenorul lotului olimpic feminin), care primește 80.000 de lei pentru două titluri mondiale. Și adunate cu toate Europenele, nu primește această premiere.

Incredibil…

Și sunt multe altele, nu mai intru în detalii. Că dacă intrăm pe toate statele alea de premieri, o să vedeți multe… Dar nu este asta treaba mea, ci a ministrului, a angajaților ministerului, ei își pun până la urmă semnăturile. Treaba mea este de ce nu am fost noi premiați?

Ați vorbit cu fetele despre toată această situație?

Sunt dezamăgite, ce să spună. Ele își văd acolo de treabă, stau în pregătire, noi le cerem rezultate, bineînțeles că le ajutăm pentru ca treaba să iasă bine. Dar în situația asta îți mai vine să te mai duci, să te mai zbați, să mai obții și să-ți propui niște medalii, când nu contează dacă le iei sau nu le iei? Are Federația Română de Canotaj bugetul cel mai mare. Nu știu dacă este mai mare decât la alții, că eu nu mă uit în grădina altora. Dar dacă tot este cel mai mare, hai să vedem și ce facem cu banii. Ținem sportivii 11 luni din 12 în cantonament. Ori 80 de lei masa, că nu le dăm baremul maxim. Ori 20 de lei patul pe zi. Avem aproape 100 de inși numai la loturile mari, suntem cu ei în pregătiri la Snagov, se poate verifica. Am început pregătrirea în noiembrie, suntem în ianuarie, verificați și vedeți câți sunt, cât ne costă. Pe asta se duce bugetul federației nu pe altceva, că nu ne plimbăm, nu ne distrăm.

În final, v-aș întreba, vi s-a solicitat și d-voastră semnătură pentru susținerea ministrului Marius Dunca în cabinetul noului Guvern?

Am fost plecată din țară și am revenit luni la birou. Am auzit că s-au strâns semnături, inițiatorul a fost domnul Tavares. Personal, nu m-a sunat nimeni să dau semnătură. Nu am fost în țară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...