Simona Halep, învinsă de Maria Șarapova, în sferturile de finală la Cincinnati

Simona Halep, învinsă de Maria Șarapova, în sferturile de finală la Cincinnati
Publicat: 16/08/2014, 08:22

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-4, de rusoaica Maria Șarapova, locul 6 WTA și cap de serie numărul 5, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Primul set a fost unul al break-urilor. Cele două jucătoare nu au putut să-și fructifice serviciul, cu o excepție, realizată de Halep, la scorul de 2-1. Ghemurile au fost disputate, dar românca a reușit să câștige primul set, cu 6-3. Diferența a fost făcută de mobilitatea Simonei, care i-a permis o defensivă dezarmantă în fața agresivității adversarei, dar și de „generozitatea” Mariei Șarapova în ceea ce privește dublele greșeli (5 față de 2 Haep) și greșelile neforțate (22-5). Halep a încercat și a reușit în acest prim set să lungească schimburile de mingi și acest lucru a incomodat-o pe rusoaică.

Aflată în dificultate, Șarapova a apelat din nou la arsenalul de trucuri din dotare, întârzierea serviciului și mingile aruncate greșit în momentele în care se pregătea să servească. La scorul de 1-4, ea a cerut time-out pentru a primi sfaturile antrenorului Sven Groeneveld, apoi după primul set a cerut să meargă la cabine pentru a-și schimba echipamentul, lipsind aproape cinci minute. Antrenorul Simonei Halep, Wim Fissette, a profitat de această întrerupere și i-a acordat și el câteva sfaturi elevei sale.

Halep nu a părut afectată de pauză și a început bine al doilea set. Ea s-a distanțat la 2-0, după un break în ghemul al doilea, dar din acel moment Șarapova a trecut la conducerea jocului. Fără a mai face cadouri și cu lovituri din ce în ce mai puternice și mai precise, care au zdruncinat apărarea Simonei Halep, rusoiaca a reușit două break-uri la rând, și-a câștigat în premieră serviciul la scorul de 1-2 și a urcat scorul la 3-2 în favoarea ei. Halep a avut o tresărire de orgoliu, egalând pe serviciul adversarei, însă Șarapova a făcut rebreak și a dus apoi scorul la 5-3. La 5-4, Șarapova a avut 40-0 pe serviciul ei, Halep a egalat, dar rusoiaca a câștigat până la urmă setul, cu 6-4, după aproape 50 de minute de joc.

Înaintea decisivului, românca a mers și ea la vestiare. Ea a început la fel de bine și acest ultim set, a condus din nou cu 2-0 și, tot ca în setul precedent, a fost egalată. Apoi cele două jucătoare și-au fructificat serviciul până la 4-4, când Șarapova a reușit break-ul. Un moment controversat s-a petrecut la 5-4 și 15-15 pentru Șarapova. Arbitrul a strigat aut pe o minge ce părea câștigată de Halep, românca a cerut challenge, iar reluarea i-a dat dreptate. Arbitrul de scaun a decis repetarea punctului, stârnind protestele româncei, care a susținut că arbitrul a strigat aut după ce Șarapova a jucat mingea și a trimis-o în fileu. Punctul s-a repetat și a fost câștigat de rusoiacă, ea încheind ulteror și setul, cu 6-4, după un meci de două ore și 32 de minute de joc.

Aceasta a fost cea de-a cincea înfrângere suferită de Halep în fața Mariei Șarapova, din tot atâtea partide disputate. Prima întâlnire dintre cele două sportive a avut loc în turul doi al turneului de la Indian Wells din 2012, Șarapova câștigând cu scorul de 6-3, 6-4. În același an, dar în primul tur de la Beijing, Șarapova s-a impus cu scorul de 7-5, 7-5. În primăvara acestui an, Maria Șarapova a câștigat finala turneului de la Madrid, scorul fiind 1-6, 6-2, 6-3, iar apoi s-a impus în finală la Roland Garros, scor 6-4, 6-7 (5), 6-4.

Calificarea în sferturile de finală este recompensată la turneul de la Cincinnati cu un premiu de 64.170 de dolari și cu 190 de puncte WTA.

La ediția trecută, Halep, locul 25 WTA atunci, a atins tot faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Serena Williams, cu scorul de 6-0, 6-4. Sportiva din Constanța avea de apărat 225 de puncte la turneul american.

Simona Halep va participa săptămâna viitoare la turneul Premier de la New Haven, unde este deținătoarea trofeului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață