Simona Halep își aniversează sâmbătă ziua de naștere la Beijing

Simona Halep își aniversează sâmbătă ziua de naștere la Beijing
Publicat: 26/09/2014, 21:13
Actualizat: 28/09/2018, 06:10

Sportiva din Constanța are ocazia la Beijing să-și treacă în palmares un titlu major. Nu-i va fi însă ușor, ținând cont că a arătat o ieșire din formă după turneul de la Wimbledon și de faptul că adversarele pe care le va avea sunt cele mai puternice posibil. Vineri și-a sărbătorit ziua la acest turneu și tenismena Serena Williams, cu 10 ani mai vârstnică.

Pe Simona Halep o despart de adversara ei 3.270 de puncte în clasamentul WTA și numeroase performanțe, însă românca are timp să recupereze ținând cont că este cu zece ani mai tânără. Cu o ascensiune fulminantă în ultimele 18 luni, Halep a obținut opt trofee în carieră, a jucat o finală de Grand Slam, la Roland Garros, anul acesta, și a câștigat aproape 5,5 milioane de dolari premii.

Halep nu a profitat de prezența în China pentru a vizita Piața Tienanmen sau Marele Zid, preferând să stea la hotel sau să meargă la mall. „Nu-mi place să vizitez, pentru că mă obosește. Stau în hotel, uneori mai ies la vreun centru comercial și atât”, a declarat ea, vineri, într-o conferință de presă.

În această săptămână, Halep, cap de serie numărul 2, a fost învinsă, marți, cu scorul de 2-6, 6-2, 6-3, de Garbine Muguruza, locul 22 WTA, în turul doi al concursului de la Wuhan. Acesta a fost primul meci al Simonei Halep după eliminarea suferită în turul 3 al US Open, la finalul lunii trecute.

„Vreau doar să am un început bun și să joc la nivelul meu. Îmi mai trebuie câteva meciuri. Este bine să ai un start bun ca să recapeți încrederea”, a spus românca, vorbind despre competiția ce va începe duminică.

Simona Halep consideră înfrângerile suferite în ultima perioadă drept normale și nu este îngrijorată din acest motiv. „Este sfârșitul sezonului și este dificil să evoluezi la același nivel tot anul. Am jucat foarte bine în prima jumătate a anului, dar este greu să ții acea formă. În Asia trebuie să te adaptezi foarte repede, să iei lucrurile așa cum sunt. Te gândești doar la modul în care trebuie să joci și să câștigi partidele”, a declarat sportiva.

Gândirea pozitivă și încrederea sunt la un nivel critic în această parte a anului. Halep spune că majoritatea jucătoarelor, inclusiv ea, se confruntă cu o oboseală psihică. Simona crede că această stare a avut un rol important la turneul de la Wuhan, când și Maria Șarapova și Agnieszka Radwanska au pierdut în fazele inferioare ale competiției.

Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2, o va întâlni pe sportiva cehă Barbora Zahlavova Strycova, locul 32 WTA, în primul tur al Beijing Open, competiție de categorie Premier Mandatory, cu premii de 5,4 milioane de dolari.

Halep și adversara ei în vârstă de 28 de ani au mai disputat un meci în circuitul WTA, în 2010, în calificările turneului de la Paris, când jucătoarea cehă s-a impus cu scorul de 6-1, 6-4.

Dacă va câștiga primul meci la Beijing, Halep va juca în manșa următoare cu învingătoarea din partida dintre rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 30 WTA, și Lin Zhu, locul 168 WTA, beneficiară a unui wild card.

Deși nu este o specialistă a probei de dublu, Halep a decis să evolueze la Beijing alături de Raluca Olaru, ele primind un wild card din partea organizatorilor. La începutul acestui an acest an, Simona Halep a jucat două partide de dublu, la Australian Open, cu Alexandra Cadanțu alături, și la Sydney, tot cu Olaru, dar le-a pierdut pe amândouă. În China, Halep și Olaru vor evolua împotriva cuplului Oksana Kalașnikova/Klara Koukalova (Georgia/Cehia).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cine e Iulia, femeia care i-a fost alături lui Mihai Neșu după divorțul de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice