SIMONA HALEP, LOCUL 2 WTA. E oficial: de astăzi românca este a doua tenismenă a lumii

SIMONA HALEP, LOCUL 2 WTA. E oficial: de astăzi românca este a doua tenismenă a lumii
Publicat: 11/08/2014, 10:47

Conform clasamentului publicat luni de wtatennis.com, Simona Halep ocupă locul 2 mondial, cu 6785 de puncte, cu 220 mai mult decât fostul număr 2, Na Li (China). Pe prima poziție se menține în continuare Serena Williams, cu 9150 de puncte.

Halep a profitat de faptul că Na Li nu participă la niciunul dintre turneele de pe continentul nord-american și a întrecut-o în clasament.

„Din nefericire, trebuie să mă retrag de la turneele de la Montreal și Cincinnati, dar și de la US Open. Din martie, am probleme la genunchi și nu sunt în stare să joc la cel mai înalt nivel”, a anunțat sportiva chineză, câștigătoare la Australian Open, pe pagina ei de Facebook.

După turneul câștigat la București la începutul lunii iulie, Simona Halep va reveni și ea în competiție la Cincinnati (11-17 august), turneu WTA Premier 5 unde a jucat în sferturi, la ediția trecută.

Sorana Cîrstea și-a pierdut statutul de a doua jucătoare română în clasamentul WTA, după ce a fost învinsă săptămâna trecută, în primul tur la Rogers Cup, turneu unde anul trecut jucase finala. Acest eșec o coboară pe Cîstea de pe locul 36 până pe locul 80 (692 de puncte).

Următoarea româncă după Halep este acum Monica Niculescu, pe locul 61, cu 885 de puncte, în urcare trei poziții. Irina-Camelia Begu ocupă locul 62, cu 881 de puncte, după ce săptămâna trecută a fost pe 63.

Ultima sporivă din România în top 100 WTA este Alexandra Dulgheru, în coborâre de pe locul 91 pe locul 94, cu 617 puncte.

Andreea Mitu, urcare de pe locul 160 pe 159, cu 363 de puncte, și Alexandra Cadanțu, în staționare pe locul 168, cu 340 de puncte, sunt următoarele românce clasate în această ierarhie.

La dublu, cel mai bine clasată sportivă din România este Monica Niculescu, care a urcat de pe locul 41 pe 40, cu 1.850 de puncte. În top 100 se mai află Raluca Olaru – urcare de pe locul 74 pe 72 (1.090 de puncte) și Irina-Camelia Begu, care a coborât de pe locul 69 pe 73 (1.089 de puncte).

Primele zece jucătoare din clasamentul WTA de simplu sunt următoarele:

1. Serena Williams (SUA) 9.150 puncte;
2. Simona Halep (România) 6.785;
3. Na Li (China) 6.565;
4. Petra Kvitova (Cehia) 5.930;
5. Agnieszka Radwanska (Polonia) 5.625;
6. Maria Șarapova (Rusia) 4.986;
7. Angelique Kerber (Germania) 4.570;
8. Eugenie Bouchard (Canada) 4.450;
9. Jelena Jankovici (Serbia) 3.900;
10. Victoria Azarenka (Belarus) 3.683.

Simona Halep, debut la Cincinnati

Simona Halep, cap de serie 2 pe un tablou de 56 de jucătoare la turneul de categorie Premier 5 de la Cincinnati, cu premii de 2,4 milioane de dolari, va juca direct în turul doi, unde o va întâlni pe învingătoarea din meciul dintre belgianca Kirsten Flipkens și o sportivă venită din calificări.

Pe tabloul principal la Cincinnati se mai află și Sorana Cîrstea, care va juca în runda inaugurală cu sportiva sârbă Ana Ivanovici, cap de serie numărul 9.

În calificări vor juca Monica Niculescu (cu Dona Vekici – Croația), Alexandra Dulgheru (cu Varvara Lepșenko – SUA) și Irina-Camelia Begu (cu Kimiko Date-Krumm – Japonia).

Simona Halep nu a mai evoluat din 13 iulie, când s-a impus în finala turneului de la București, în fața jucătoarei italiene Roberta Vinci.

Halep va juca la Cincinnati din poziția a doua mondială, pe care va urca, luni, odată cu publicarea clasamentului WTA.

La ediția trecută, Halep, locul 25 WTA atunci, a atins faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Serena Williams, cu scorul de 6-0, 6-4. Sportiva din Constanța are de apărat 225 de puncte la turneul american.

Deținătoarea trofeului este Victoria Azarenka, care a învins-o în finală pe Serena Williams, cu scorul de 2-6, 6-2, 7-6 (6).

Meciurile se desfășoară la Lindner Family Tennis Center pe opt terenuri cu suprafață rapidă, dintre care patru principale: Center Court (cu o capacitate de 11.435 de locuri), Grandstand Court (5.000), Court 3 (3.500) și Court 9 (2.500). Toate aceste patru terenuri sunt dotate cu instalație de iluminat.

Competiția de la Cincinnati se organizează din 1899, cu câteva perioade de întrerupere, fiind cel mai vechi turneu de tenis din SUA care are loc în același oraș.

În 1949, finala feminină a fost câștigată de românca Magda Rurac. Ea a mai jucat de două ori în ultimul act, în 1950 și 1951, dar a pierdut de fiecare dată.

În același timp cu competiția feminină, la Cincinnati se desfășoară și turneul masculin de 1.000 de puncte. Organizatorii au anunțat că biletele la semifinale și finale s-au epuizat deja.

Partidele feminine încep luni, iar cele masculine duminică.

Simona Halep, starul în ascensiune al lunii iulie

Jucătoarea Simona Halep, care va ocupa locul doi în clasamentul mondial începând de săptămâna viitoare, a fost desemnată de fani pe site-ul wtatennis.com drept „starul în ascensiune a lunii iulie”.

Ea a primit 82 la sută dintre voturi, fiind urmată de jucătoarea ucraineană Elina Svitolina (13 la sută) și de japoneza Kurumi Nara (cinci la sută).

Halep a fost nominalizată și la categoria „jucătoarea lunii iulie”, sondaj în care a ocupat locul secund, cu 41 la sută din voturi, după americanca Serena Williams, locul 1 WTA, 49 la sută din voturi, dar înaintea danezei carline Wozniacki, locul 13 WTA, cu 10 la sută.

În iulie, Halep a câștigat la București cel de-al doilea turneu din acest an, după cel de la Doha (Qatar).

Luna trecută, Halep a jucat doar în turneul de la București, dar și în a doua săptămână de la Wimbledon.

„Chiar mi-am dorit să joc în acest turneu și să-l câștig. Finala a fost una emoționantă. Publicul a fost incredibil și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au avut un rol în acest turneu”, a spus Halep.

Celelalte vedete în ascensiune ale lunii în 2014 au fost canadianca Eugenie Bouchard (ianuarie, mai și iunie), Kurumi Nara (februarie), Elina Svitolina (martie) și Donna Vekici (aprilie).

În fiecare lună, WTA nominalizează trei jucătoare de până în 23 de ani, câștigătoarea fiind desemnată în urma voturilor fanilor de pe site-ul oficial al asociației, wtatennis.com.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?