Simona Halep: Nu sunt supărată că s-a terminat, ci chiar bucuroasă

Simona Halep: Nu sunt supărată că s-a terminat, ci chiar bucuroasă
Publicat: 28/06/2013, 16:46
Actualizat: 28/06/2013, 16:46

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, vineri, pe Aeroportul Henri Coandă, că nu este supărată pentru eliminarea din turul doi de la Wimbledon, ci chiar este bucuroasă, pentru cele două turnee câștigate, la Nurnberg și ‘s-Hertogenbosch.

„A fost o perioadă foarte bună pentru mine, foarte frumoasă, am jucat foarte bine, am bătut jucătoare foarte bine clasate. La Wimbledon a fost dificil pentru că am avut o adversară foarte grea în turul doi, m-au luat un pic și durerile de spate și s-a terminat, dar nu sunt supărată, ci chiar sunt bucuroasă. M-am adaptat de la meci la meci mai bine, a fost dificil pentru că am și călătorit cu trenul vreo opt ore, dar ce să zic așa a fost să fie și a fost superb. Iarba nu era suprafața mea preferată, dar acum am început să joc bine și pe iarbă și chiar merge bine pe toate suprafețele când te simți bine”, a spus Halep, informează Dolce Sport.

Simona Halep, care a sosit în țară alături de Alexandra Cadanțu, jucătoare eliminată și ea în turul secund la Wimbledon, consideră că nu a avut noroc la tragerea la sorți. „Mi-aș fi dorit mai mult, dar nu am avut parte de un tablou foarte ușor, și în primul tur a jucat foarte bine Olga Govorțova și în runda a doua am jucat și mai bine Li Na, e o adevarată campionă, dar nu sunt suparată”, a mai spus Halep.

Simona Halep a precizat că a avut nevoie de intervenția fizioterapeutului din cauza oboselii acumulate în ultima perioadă. „După pauza de masaj mi-a intrat totul, m-am relaxat un pic, m-am relaxat și am intrat la nu am ce pierde și mingea s-a dus foarte bine. Cât de cât a fost greu să joc cu aceste dureri de spate, dar nu a fost să zic lucrul principal pentru care am pierdut acel meci. Ea a jucat foarte bine și oboseala mea a ajuns la un prag foarte înalt”, a subliniat Halep, care a precizat că în următoarea perioadă se va duce la pescuit pentru a se relaxa.

Simona Halep a afirmat că nu a avut probleme cu suprafața de joc de la Wimbledon. „Eu nu am avut probleme, nu am alunecat deloc, problemele mele cu spatele au fost de la oboseală pentru că am jucat multe meciuri la rând. Terenul mi s-a părut bun și chiar m-am simțit bine acolo”, a completat Halep.

Ea a menționat că nu a mai înregistrat 11 victorii consecutive de când era junioară. „De la juniori nu am am avut atâtea victorii consecutive, două turnee câștigate. E foarte bine să zic așa, mi-am demonstrat singură că pot juca la un nivel înalt și am încredere acum că pot ajunge mai sus”, a adăugat Halep.

Întrebată cum s-a simțit când a primit primul trofeu din carieră, la Nurnberg, Halep a răspuns: „A fost un moment deosebit, mi-am reamintit de finala de la Roland Garros (n.r. – la juniori, câștigată în fața Elenei Bogdan), a fost un moment deosebit pentru că am fost foarte emotivă, am avut emoții mari atunci când a trebuit să vorbesc pe teren, dar astea sunt emoții normale”.

Halep consideră că este o jucătoare destul de completă. „Mă simt destul de completă, adică am un joc destul de solid și complet, dar mai am de muncit și mai este drum lung până să ajung acolo unde îmi doresc. În următorul clasament cred că voi urca până pe 27-28 și sper să urc și mai mult”, a conchis Halep.

Simona Halep, locul 32 WTA, a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-2, 1-6, 6-0, de sportiva chineză Na Li, locul 6 WTA, în turul doi al turneului de la Wimbledon, după un meci care a durat o oră și 25 de minute.

Halep a mers la Londra după ce a câștigat zece partide la rând, în două săptămâni, care i-au adus două trofee în palmares, la Nurnberg și ‘s-Hertogenbosch.

Ea a pășit cu dreptul și pe iarba de la All England Club, calificându-se în turul secund. Însă Halep nu a put trece de Na Li, punând capăt unei serii impresionate de victorii consecutive, 11.

La Wimbledon, jucătoarea română va primi la simplu un premiu în valoare de 38.000 de lire sterline (aproximativ 44.500 de euro).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Alertă pentru cei care stau la BLOC. Decizia de care nu s-a aflat până acum:...
Noi tendințe în modă. Blugii pătați în dreptul șlițului stârnesc scandal
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Din ce sunt făcute stelele? Răspunsul l-a dat Cecilia Payne Gaposchkin în 1925