Simona Halep vorbește despre perioada mai puțin bună prin care trece și relația cu antrenorii: Sunt o persoană dificilă „un pic”

Simona Halep vorbește despre perioada mai puțin bună prin care trece și relația cu antrenorii: Sunt o persoană dificilă „un pic
Publicat: 06/07/2015, 13:04
Actualizat: 03/08/2015, 22:26

„Am auzit că am record la așa ceva (n.r. – schimbarea antrenorilor), anul acesta sau în ultimii doi ani. Nu pot să mă laud cu faptul că schimb antrenorii foarte des, dar nu am găsit încă varianta perfectă cu care să mă simt bine mai mult timp. Sunt o persoană dificilă un pic și poate cer prea mult uneori. O să încerc zilele acestea de pauză să-mi pun gândurile în ordine și să văd ce decizie voi lua. Încă nu am decis nimic și sunt într-o perioadă în care decid greu acum”, a spus Halep, duminică seară, la revenirea în țară din Marea Britanie, unde a fost eliminată în prima manșă a turneului de la Wimbledon.

Ea a afirmat că acceptă criticile care îi sunt adresate după ce pierde meciuri și nu este afectată din acest motiv. „Nu am citit nimic, am auzit câteva chestii… Fiecare este liber să spună ce dorește. E bună și critica atunci când ai momente mai grele. La critică în tenis mă refer. Am multe de făcut ca să revin la forma mea bună, dar merg înainte. Mental, nu sunt deloc jos. Voi lua o pauză ca să-mi revin mai repede. Pauză înseamnă zile libere de la tenis, o să mă pregătesc fizic. Apoi voi merge în America la turnee”, a precizat jucătoarea.

Halep nu renunță la echipa de Cupa Federației și își dorește să evolueze în întâlnirea cu Cehia, de anul viitor, din sferturile de finală ale Grupei Mondiale. „Bineînțeles că voi juca în FedCup. Când sunt bine fizic și mă simt în stare, joc. Întotdeauna am jucat. Aștept cu nerăbdare să fiu alături de echipă și să reușesc să fac două puncte. Toate jucătoarele cehe joacă bine, au experiență mare în FedCup, au câștigat de trei ori titlul. O să fie un meci greu, dar și noi avem o echipă bună și trebuie să avem încredere că putem fi acolo”, a declarat Halep, adăugând că nu va putea evolua la turneul de la București, deoarece vrea să stea departe de tenis o perioadă.

Despre eliminarea suferită la Wimbledon, în fața sportivei Jana Cepelova din Slovacia, Halep a spus că această înfrângere a trezit-o. „Am jucat slab, cred. Nu am putut să mă concentrez foarte bine pe ceea ce am de făcut. Sunt și eu supărată că am pierdut așa repede, dar îmi voi reveni, nu este o dramă și nu mă simt mental jos. Această înfrângere m-a trezit un pic și sunt sigură că de acum o să fie mult mai bine, o să mă relaxez mai mult, nu o să mai iau atâta presiune pe umerii mei și pe mentalul meu și o să joc ceea ce știu eu mai bine”.

Simona Halep crede că Monica Niculescu o poate învinge pe jucătoarea elvețiană Timea Bacsinszky în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. „O felicit pe Monica! A jucat bine, slice-ul ei incomodează foarte mult adversarele, mai ales pe iarbă, pentru că nu sare mingea. Îi urez mult succes, să joace și ea cât mai mult acolo și să facă un rezultat și mai bun! Eu merg pe ea contra lui Bacsinszky. Trebuie să aibă încredere!”, a adăugat jucătoarea clasată pe locul 3 mondial.

Câștigătoarea turneului de la Wimbledon va fi, în opinia Simonei Halep, americanca Serena Williams. Halep a mai spus că va încerca să fie prezentă la întâlnirea România – Slovacia din Cupa Davis, care va avea loc între 17 și 19 iulie, la Tenis Club Idu din Mamaia. „Dacă voi fi în țară mă voi duce să-i susțin pe băieți în Cupa Davis, pentru că este și orașul meu și pot să spun că mi-e dor de clubul acela unde am crescut”, a precizat ea.

Simona Halep a mai declarat că nu va renunța la proba de dublu: „Cred că voi continua și participările la dublu. Eu cred că este o chestie bună, pe care am acceptat-o în sistemul meu de jucătoare. Sunt bune meciurile de dublu și cred că voi mai juca.”

Halep, semifinalista ediției precedente, a fost învinsă, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-3, de sportiva slovacă Jana Cepelova, locul 106 WTA, în prima manșă a turneului de la Wimbledon. Ea va reveni în activitate la turneele de pe continentul nord-american, care preced US Open, ultimul Grand Slam al anului, programat să se desfășoare între 31 august și 13 septembrie.

Simona Halep a renunțat la colaborarea cu Victor Ioniță înainte de Wimbledon. Ea a fost antrenată la turneul de la Londra de Daniel Dobre.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Surpriză la pompă, înainte de Paște. Prețurile carburanților
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic