Site-ul WTA: Simona Halep este pregătită să facă pasul spre semifinale

Site-ul WTA: Simona Halep este pregătită să facă pasul spre semifinale
Publicat: 26/01/2015, 17:09

La un an după ce a pierdut în fața jucătoarei slovace Dominika Cibulkova, Simona Halep este pregătită să meargă până la capăt. Ei i-a crescut apetitul pentru victorie, iar încrederea a sporit, consideră managerul lui Halep, fosta câștigătoare de la Roland Garros, Virginia Ruzici. „Ea este o jucătoare complet diferită acum, ea joacă la un alt nivel”, susține Ruzici.

WTA reamintește că Ruzici este managerul Simonei Halep din 2008 și persoana care cunoaște cel mai bine jocul Simonei.

Versiunea 2015 a lui Halep este mult îmbunătățită comparativ cu sportiva care ajunsese în sferturile de finală de la Melbourne, acum 12 luni, cea mai bună performanță din carieră până la acel moment. „După ce a ajuns pe locul doi anul trecut și a terminat sezonul pe trei, ea a căpătat mai multă încredere și a intrat într-o altă dimensiune. Ea s-a pregătit foarte bine și în această iarnă. Și-a îmbunătățit mult serviciul și încearcă să fie o jucătoare mai agresivă”, a adăugat Ruzici.

Site-ul oficial al WTA susține că Halep nu mai jucase niciodată pe arena centrală de la Australian Open până la sfertul de finală de anul trecut, iar emoțiile au copleșit-o, ea pierzând cu 3-6, 0-6 confruntarea cu Cibulkova.

„Până atunci Simona nu mai jucase pe arena Rod Laver. Acum ea nu mai este copleșită de aceste meciuri, pentru că a jucat mult anul trecut pe stadioanele mari”, și-a adus aminte Ruzici.

Virginia Ruzici este încrezătoare că Simona Halep va ridica un trofeu de Grand Slam, la Australian Open sau în altă parte, și susține că și jucătoarea română este convins de acest lucru. „Cred că este pregătită, dar și ea începe să creadă asta. Roland Garros și Singapore au ajutat-o cu adevărat, în special pentru că a bătut-o pe Serena Williams în faza grupelor. Ea este mult mai matură acum, așa că sunt de părere că este pregătită. Simona era probabil mai temătoare, dar acum se simte mult mai bine în pielea ei și este mult mai încrezătoare. Ea este o persoană cu un caracter destul de puternic. Nu există limite pentru ea”, a completat Ruzici.

WTA.com crede că Halep se află la un nivel foarte înalt, în special din punct de vedere mental, ultimele 12 luni ajutând-o pe româncă să-și găsească pacea interioară, dar și încrederea.

„Am mai multă încredere acum. Nu am pierdut încă niciun set. Sunt foarte fericită că sunt în a doua săptămână aici, la fel ca anul trecut. Am început să joc cel mai bun tenis al meu aici, în turneele de Grand Slam, iar asta înseamnă mult pentru mine. Acum am mai multă încredere să joc în sferturile de finală. Ekaterina servește destul de bine și se mișcă bine, dar cred în șansa mea”, a precizat, la rândul său, Halep.

Un alt capitol la care Halep a lucrat se referă la capacitatea de a face față frustrării. „Trebuie să îmi accept greșelile pentru că este normal să comiți câteva. Vreau să fiu perfectă pe teren, dar nu este posibil, perfecțiunea nu există. Așa că încerc să rămân concentrată la fiecare punct și să uit greșelile”, a subliniat Halep.

La rândul său, antrenorul Simonei Halep din acest sezon, Victor Ioniță, s-a arătat mulțumit de cum a jucat până acum eleva sa, considerând că aceasta este pregătită pentru o confruntare dificilă contra Ekaterinei Makarova. „Ea poate juca mult mai bine, dar este ok până acum. Simona este o jucătoare foarte periculoasă când face pasul înainte, stă aproape de linia de fund și ia mingile devreme. Presiunea este pe fiecare jucătoare, nu doar asupra ei și cred că poate face față situației destul de bine. Makarova este o jucătoare puternică, va fi un meci foarte interesant”, a mai spus Ioniță.

Victor Ioniță a declarat că Halep poate ajunge numărul unu mondial, dar mai întâi Simona trebuie să creadă asta mai mult decât oricine.

În final, WTA mai notează că, la fel ca și anul trecut, Halep este la trei victorii distanță de trofeul Daphne Akhurst, însă de această dată ea este mult mai încântată de bătălia care va urma, încrezătoare că succesul este după colț, iar acest lucru ar putea schimba totul.

Simona Halep, cap de serie numărul 3, și rusoaica Ekaterina Makarova, cap de serie numărul 10, se vor întâlni, marți, de la ora 2.00, în sferturile de finală ale Australian Open. Învingătoarea partidei o va întâlni pe câștigătoarea întâlnirii dintre Maria Șarapova (Rusia, cap de serie numărul 2) și Eugenie Bouchard (Canada, cap de serie numărul 7).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
S-a aflat! Motivul BOMBĂ pentru care Dan Negru a plecat de la Antena 1! Florin...
FOTO. Prezentatoarea știrilor sportive, gafă la TV! Ce s-a văzut în direct
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
"Dumnezeu să te ierte, înger frumos". Moni a fost condusă spre moarte de iubitul său,...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Ea este Monica, tânăra decedată în accidentul din Timiș. Fata și iubitul ei se îndreptau...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Uniunea Europeană critică EBU pentru modul în care a organizat Eurovision 2024: un cadou pentru...
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Se pregătesc armele nucleare. O țară NATO zdruncină toată Europa: Pe timp de război, aceasta...
Fenomenul care poate arunca omenirea în era pre-digitală. Efectele pot fi devastatoare
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Mesajul lui Florin Piersic Jr. care i-a revoltat pe admiratorii tatălui său, maestrul Florin Piersic
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Astronomii au observat lumina de la unii dintre cei mai vechi quasari din Univers
×