Situația stadioanelor propuse de FRF pentru organizarea EURO 2020. Dezastru în cazul „Gropii” din Ștefan cel Mare

Situația stadioanelor propuse de FRF pentru organizarea EURO 2020. Dezastru în cazul Gropii din Ștefan cel Mare
Publicat: 27/09/2017, 22:52

Stadionul Steaua: Proiectul este aprobat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, cât și de Ministerul de Finanțe. Mai urmează ca studiul de fezabilitate să fie efectuat și apoi aprobat printr-o hotărâre de guvern. În urma negocierilor dintre MApN și CNI, s-a decis ca stadionul să fie refăcut complet. Mai mult decât atât, va avea o nouă amplasare. Noua arenă din Ghencea va fi construită mai aproape de bulevard.

Stadionul Dinamo: Conform actelor obținute de BlitzNews, nu a fost predat niciun proiect către CNI, pentru stadionul din șoseaua Ștefan cel Mare. Patronul echipei Dinamo București, Ionuț Negoiță, a spus după meciul cu Concordia Chiajna că a fost predat proiectul în urmă cu câteva zile. Până și ministrul de interne, Carmen Dan, a dat asigurări privind renovarea arenei Dinamo. În actele de la CNI se arată foarte clar: „Ca urmare a întâlnirii de la sediul CNI, reprezentanții clubului Dinamo au transmis că doresc un stadion de 20.000 de locuri care să păstreze și pista de atletism, nefiind identificate alte soluții pentru relocarea acesteia. În acest moment este încheiat un contract între CS Dinamo București și Asociația FC Dinamo București, pe perioadă nedeterminată, iar până la clarificarea acestor aspecte juridice nu se poate realiza predarea amplasamentului către CNI”.

Varianta construirii noului stadion pe un alt teren este de asemenea pusă sub semnul întrebării: „Reprezentații FRF ne-au comunicat faptul că au existat discuții cu reprezentanții CS Dinamo București în vederea construirii noului stadion pe amplasamentului fostului Velodrom și a Poligonului de Tir, dar este necesară emiterea unei hotărâri de guvern pentru trecerea terenului din domeniul privat, în domeniul public”. Carmen Dan a anunțat că proiectul stadionului este rezolvat, dar nici măcar pe hârtie nu a fost rezolvat.

Există o variantă viabilă pentru stadionul Dinamo. Dacă ministrul Carmen Dan ar demara o Ordonanță de Urgență, ar fi posibil ca stadionul să fie construit pe terenul fostului Velodrom. Totuși, dacă nu se renovează stadionul închiriat de Nicolae Badea, de ce a mai fost intentat procesul împotriva fostului acționar, de către MAI?

Stadionul Valentin Stănescu: Nu va fi demolat! Chiar dacă stadionul stă să cadă, doar tribunele cu risc seismic ridicat vor fi refăcute. După aceea, arena „Valentin Stănescu” va fi complet acoperită. Explicația CNI: „În urma realizării studiilor de teren, respectiv a expertizei tehnice, recomandările legate de specialiști au stabilit că asupra stationlui Rapid se vor realiza lucrări de consolidare asupra corpului A și a Peluzei Nord. Se vor reconstrui Tribuna I, Tribuna II precum și Peluza Sud și se va acoperi integral, astfel încât obiectivul să îndeplinească standardele de calitate impuse de UEFA.”

Stadionul Arcul de Triumf: Proiectul pentru arena de rugby este aprobat, mai urmează studiul de fezabilitate și hotărârea de guvern prin care să se înceapă lucrările. Conform CNI, stadionul va avea 8300 de locuri.

Stadionul Sportul Studențesc: rezerva ieșită la încălzire. Este clar. Dacă problemele privind arena Dinamo nu vor fi rezolvate, stadionul din Regie va intra în cărțile renovării. Deja există o solicitare la CNI cu privire la arena Sportului. Aparent, FRF a trecut acest stadion primul pe listă. Primăria Capitalei pregătește o secție de fotbal în cadrul CSM-ului. Echipa ar avea nevoie de un stadion, deci ar exista susținere politică pentru renovarea complexului care a găzduit Sportul Studențesc.

FOTO: mapio.net

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase