Steaua nu a mai câștigat titlul la rugby de 16 ani! CSM Ştiinţa Baia Mare a învins echipa roș-albastră în finala campionatului

Publicat: 05/12/2022, 09:04

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare şi-a păstrat titlul de campioană a României şi în acest an. A învins în finala Ligii Naţionale 2022 pe CSA Steaua Bucureşti, scor 22-15 (9-10).

Meciul de rugby a avut loc pe Stadionul Naţional de rugby „Arcul de Triumf” din Bucureşti și a fost unul echilibrat. Cei de la CSM s-au impus prin eseurile reuşite de Levan Papidze (57, 72) şi fructificarea unor lovituri de pedeapsă prin Tute Grant (6) şi Paul Popoaia (21, 31, 45).

Steliştii au marcat prin eseurile lui Matthew Tweddle (11) şi Jone Marawa (41), primul transformat de Ratu Taniela, acesta din urmă concretizând şi o lovitură de pedeapsă (37).

Steaua nu a mai câștigat titlul la rugby de 16 ani! CSM Ştiinţa Baia Mare a învins echipa roș-albastră în finala campionatului

Steaua nu a mai cucerit titlul de campioană a României din 2006, în timp ce CSM Ştiinţa Baia Mare era deţinătoarea trofeului şi a intrat, duminică, în posesia celui de-al patrulea titlu consecutiv la rugby.

În semifinalele competiţiei, CSA Steaua învinsese pe CS Dinamo cu 25-15, iar CSM Ştiinţa Baia Mare trecuse de SCM Timişoara cu 11-9.

Medaliile de bronz au revenit celor de la CS Dinamo Bucureşti, care în finala mică s-au impus cu 44-18 în faţa lui SCM Timişoara.

CSA Steaua va disputa, pe 11 decembrie, finala Cupei României, la Bucureşti, contra celor de la SCM Timişoara.

Campioană en-titre, Baia Mare va disputa a 13-a finală consecutivă, o premieră pentru istoria recentă a rugbyului autohton.

Alexandru Alexe omul finalei Ligii Naționale de Rugby 2022

Siteul rugbybaiamare.ro notează: „În urmă cu mai bine de patru ani, la finele celei de-a doua decade a lunii iulie 2018, C.S.M.Știința Baia Mare reușea înregimentarea actualului număr șase, Alexandru Alexe. Datorită prestației excelente din Finala Ligii Naționale de Rugby ediția 2022, C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.A.Steaua București 22-15 (9-10), observatorul partidei Constantin Bonea din București l-a desemnat pe flankerul de 25 de ani ca fiind „omul meciului”, Alexandru Alexe reușind în această stagiune de campionat și o suită de 5 eseuri, dintr-un total de 80 reușite de zimbri. În cei 12 ani de activitate flankerul campioanei României, a reușit să parcurgă toate etapele pornind de la rugby-tag, mini-rugby, echipele de U 16, U 17, U 18 şi U 20, cea de Divizia A, Divizia Naţională de Seniori, SuperLiga CEC Bank în speță Liga Națională de Rugby”.

foto: Facebook.com/rugbyromania

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase