Surdu își cere scuze pentru că a înjurat Steaua: Mi s-a spus că așa trebuie ca să fie liniște

Surdu își cere scuze pentru că a înjurat Steaua: Mi s-a spus că așa trebuie ca să fie liniște
Publicat: 14/12/2012, 17:20
Actualizat: 25/06/2013, 16:45

Atacantul Romeo Surdu, al cărui contract cu FC Rapid a fost reziliat vineri, a declarat că își cere scuze pentru că a înjurat Steaua când a activat la gruparea giuleșteană, el precizând că membri din staful tehnic l-au îndemnat să dea curs îndemnului galeriei rapidiste.

„Nu era frumos să o las așa, pentru că am petrecut trei ani de zile la Steaua. M-am dus la Rapid, nu am vrut să fiu în situația să îi înjur, dar dintre colegi și cei din staful tehnic mi-au spus să fac treaba asta, că altfel o să mi-i pun în cap pe suporteri. Am făcut-o, i-am pus pe suporterii rapidiști în cap și am fost și înjurat. Am făcut-o ca să fie o atmosferă plăcută. Presiunea a fost foarte mare, a fost pusă de toată lumea. Mi se spunea că ce mă costă să-i înjur, că ei asta vor, să-i înjuri pe steliști și atât, indiferent de ce aș face pe teren. Toată lumea m-a văzut la Rapid ca un adevărat stelist și chiar dacă eram, nu trebuia să fiu văzut ca atare. Până la urmă sunt un jucător profesionist și îmi văd de treabă. Era normal să îmi cer scuze față de toată lumea, pentru că nimeni nu se aștepta ca eu să fac acele gesturi”, a spus Surdu, într-o intervenție telefonică la „Ora de ProSport”, de la Sport.ro.

Atacantul a precizat că deși a înjurat pe Steaua, galeria rapidistă tot nu l-a lăsat în pace. „Orice aș fi făcut la Rapid, nu eram agreat. Am dat și goluri în meciuri foarte importante și tot așa, am fost înjurat ca pe maidan. Galeria nu mai era de acord cu mine din vară și de aceea i-am cerut domnului Copos să mă lase să plec, pentru că nu era normal să fiu înjurat la fiecare meci de zece mii de spectatori”, a adăugat Surdu.

Romeo Surdu a afirmat că a dorit să părăsească gruparea giuleșteană în vară, însă nu a fost lăsat de George Copos. „Am vrut să plec în vară, dar nu am fost lăsat, pentru că s-a cerut performanță, dar după ce s-a ieșit din cupele europene, am fost dat la o parte”, a completat Surdu, care a precizat că nu este mulțumit de realizările invididuale de la Rapid.

Fotbalistul consideră că liderii galeriei rapidiste se implică prea mult în activitatea echipei. „La Rapid există o dictatură a galeriei în treburile interne ale clubului. Au fost meciuri în care trebuia să joc titular, iar în urma discuțiilor antrenorului cu galeria am fost scos din primul 11. Nu vreau să dau nume. În ultimele meciuri toți colegii mei se plângeau că sunt înjurați. Nu este ușor să joci sub presiunea spectatorilor. La Rapid, mulți veneau ca să înjure anumiți jucători. Eu am fost agreat de șeful galeriei, Corsicanul, am și discutat cu el, dar îmi spunea că nu are ce să le facă. El vedea că îmi fac treaba cum pot eu mai bine. Sunt conștient că îmi va fi greu să mă întorc vreodată la Rapid”, a explicat Surdu.

El a precizat că nu a mai luat niciun salariu din luna mai. „Am de luat bani din luna mai. Nu am renunțat la niciun ban. Am de luat banii pe cinci luni și jumătate, inclusiv pe luna decembrie. Știau că eu mă voi duce la TAS, domnul Copos mi-a spus că ceilalți jucători au de luat banii pe patru luni și jumătate. Domnul Copos mi-a spus «Romică, pentru tine nu am mai avut salariu, pentru tine nu au mai ajuns și atunci faci ce vrei»”, a mai spus Surdu, care a menționat că se află în negocieri pentru un transfer în străinătate.

Președintele executiv al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, vineri, agenției MEDIAFAX, că administratorul judiciar al grupării giuleștene, Cristina Andronache, a decis să-i rezilieze unilateral contractul atacantului Romeo Surdu.

„Administratorul judiciar (n.r. – Cristina Andronache) i-a reziliat, astăzi, unilateral, contractul lui Romeo Surdu. Nu a fost nevoie să renunțe el la ceva, pentru că salariile restante pe care le are de primit din partea clubului se înscriu la masa credală. Deocamdată, Surdu este singurul jucător al cărui contract a fost încheiat. Chiar dacă s-a scris că și Renan este în aceeași situație, rezilierea contractului său nu a fost încă discutată”, a spus Zotta, pentru MEDIAFAX.

Romeo Surdu evolua pentru Rapid de la începutul sezonului trecut. El a mai jucat pentru FC Brașov, CFR Cluj și Steaua București.

Tribunalul București a admis cererea SC FC Rapid SA și a deschis procedura de insolvență a clubului condus de George Copos. Instanța a numit-o ca administrator judiciar pe Cristina Andronache, iar termenul limită pentru definitivarea tabelului creanțelor a fost fixat pentru 28 februarie 2013.

FC Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii și angajații clubului fiind neplătiți de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii și față de alte societăți. Conform anunțului făcut, la 5 decembrie, de președintele CA, Ion Taban, gruparea giuleșteană a acumulat datorii de 29,4 milioane de euro, dintre care 21 de milioane sunt către acționarul majoritar George Copos și către firmele acestuia. Copos a anunțat că este dispus să renunțe la o mare parte din suma pe care o are de încasat pentru a scoate clubul din criză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată