Tiberiu Ușeriu, pentru a treia oară, la cel mai greu maraton de pe planetă

Tiberiu Ușeriu, pentru a treia oară, la cel mai greu maraton de pe planetă
Publicat: 04/03/2018, 12:07

Tibi Ușeriu a câștigat ultimele două ediții ale maratonului și se întoarce la Polul Nord pentru a-și apăra titlul de campion, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tiberiu Ușeriu, maratonistul din Pasul Tihuța, județul Bistrița-Năsăud, pleacă duminică spre Canada, unde în perioada 8 – 17 martie va participa, pentru a treia oară, la cel mai greu maraton de pe planetă – 6633 Arctic Ultra.

Ediția din 2018 este una aniversară, organizatorii pregătind un traseu nou, de 350+ mile pentru a marca cei zece ani de când are loc acest concurs, Tibi Ușeriu fiind invitat special să participe la această competiție aniversară.

„Cred, în primul rând, că merg acolo pentru că pot să fac acest lucru și îmi place foarte mult această cursă. Un motiv pentru care mă întorc acolo este traseul, care este anul acesta diferit față de ceilalți doi ani în care am participat. Va fi o cursă nouă. A devenit mai dificilă din punct de vedere al kilometrilor, o să avem o distanță de 617 km de parcurs. Sunt aproximativ 60 – 70 km în plus față de anul trecut. Organizatorii susțin că maratonul din acest an este mai greu. Mie îmi este greu să înțeleg ce poate fi mai greu. Este o competiție aniversară, suntem 5 – 6 invitați, jumătate sunt foști participanți. Este pentru prima dată când numărul este maxim. Sunt admiși 30 de concurenți, din care 26 sunt la proba noastră, de 350 de mile. Este cea mai mare participare de până acum la această competiție. Tot ceea ce este mai nou, mai greu, pentru mine este o provocare”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Tiberiu Ușeriu.

Până acum, numai 23 de maratoniști au reușit să ajungă la final parcurgând traseul impus de organizatori, Tibi Ușeriu reușind, în ultimi doi ani, să treacă primul linia de sosire.

Alături de Tibi Ușeriu, la ediția din acest an participă alți trei români, toți pentru prima dată și toți la proba de 350+ mile. Pe lista românilor care s-au încris la cel mai greu maraton de pe planetă se află o femeie, dar și un maratonist cu dizabilități, primul din istoria concursului.

Prima româncă participantă la cursă este Florentina Iofcea, originară din București, are 46 de ani și locuiește în Canada. Este asistentă medicală și a început să se antreneze pentru maratoane în urma unui accident rutier. Anul acesta, Florentina Iofcea vrea să traverseze Canada de la est la vest pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Polgar Levente este prima persoană cu dizabilități care a fost acceptată la Maratonul Arctic. Are 37 de ani, este din Aiud, județul Alba, și muncește în construcții, deși și-a pierdut o mână într-un accident de tren pe când avea șase ani. Aleargă din 2009 și a reușit să stabilească un record național la alergare – 1000 de km în 14 zile. Maratonistul aleargă pentru a susține cauza copiilor bolnavi de cancer, dar și a celor aflați în scaun cu rotile.

La ediția din 2018 a Maratonului 6633 Arctic Ultra s-a înscris și Avram Iancu, bibiotecarul de 41 de ani din Petroșani, județul Hunedoara, care a reușit să traverseze înotând Canalului Mânecii și a parcurs traseul Dunării de la izvoare și până la vărsare.

A zecea ediție a Maratonului Artic se va desfășura în perioada 8 – 17 martie, punctul de plecare fiind Eagle Plains Canada, iar sosirea va fi la Tuktoyaktuk.

Maratonul 6633 Arctic Ultra este considerat cel mai greu concurs de pe planetă din cauza temperaturilor extreme, care coboară până la minus 60 de grade Celsius.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului