Țiriac se pregătește de cel mai mare proces din viața lui. Românul vrea milioane de euro. Presa spaniolă: „Ion Țiriac declară război WTA”

Țiriac se pregătește de cel mai mare proces din viața lui. Românul vrea milioane de euro. Presa spaniolă: Ion Țiriac declară război WTA
Publicat: 21/09/2017, 11:28
Actualizat: 29/09/2018, 04:28

„Ion Țiriac declară război împotriva WTA. Organizatorul Madrid Mutua Open consideră că turneul a suferit pierderi economice uriașe din cauza acțiunilor WTA”, se arată într-un material publicat de cotidianul El Mundo.

Fostul mare tenismen, ajuns la 78 de ani, consideră că WTA ignoră unele clauze din contract pentru propriile interese și cauzează, astfel, pierderi economice uriașe pentru turneul de la Madrid.

Țiriac este nemulțumit și de felul în care sunt programate alte turnee din preajma competiției din capitala Spaniei, care este una de categorie Premier Mandatory. La ediția din 2017, de pildă, organizatorii au avut probleme la stabilirea programului pentru că unele jucătoare evoluau încă la alte turnee.

Omul de afaceri crede că aceste probleme au îndepărtat sponsorii și de aceea turneul a suferit din punct de vedere financiar.

În ciuda conflictului dintre Țiriac și WTA, turneul de la Madrid a înregistrat, la ediția din acest an, cea mai mare asistență din istoria competiției. 260.228 de spectatori au urmărit meciurile de la arene, cu 15.568 în plus față de ediția anterioară.