Torje: Visul nostru este să ne calificăm la Cupa Mondială, deși nu sunt mulți care cred în noi

Torje: Visul nostru este să ne calificăm la Cupa Mondială, deși nu sunt mulți care cred în noi
Publicat: 05/06/2013, 10:08
Actualizat: 04/07/2013, 08:11

Mijlocașul Gabriel Torje a declarat, marți, la finalul partidei cu Trinidad-Tobago, scor 4-0, că visul componenților echipei naționale este acela de a se califica la Cupa Mondială din 2014, deși nu sunt mulți oameni care să creadă în acest obiectiv.

„Toate meciurile naționalei cu echipe mai slab cotate sunt foarte utile, pentru că pregătim meciurile foarte grele, care decid campania de calificare. Sper să mergem la Mondiale, pentru că ăsta este visul nostru, deși nu sunt mulți care cred în noi”, a spus Torje la Gsp Tv.

Gabriel Torje consideră că spectatorii care au veni la meciul cu Trinidad-Tobago sunt adevărații fani ai echipei naționale. „Spectatorii care au venit la acest meci sunt fani adevărați. Sunt alții care vin doar la meciurile cu echipele importante, iar asta înseamnă că nu vin să ne vadă pe noi, ci pe adversarii noștri”, a completat Torje.

Mijlocașul nu își dorește să vadă o primă ligă fără Steaua, Dinamo și Rapid. „Liga I este mai săracă având în vedere că Rapid și Universitatea Cluj retrogradează. Liga I fără echipele de tradiție, Dinamo, Steaua, Rapid nu mai este Liga I. Nu cred că se pune problema ca Steaua să nu meargă în Liga Campionilor”, a adăugat Torje.

Mijlocașul Costin Lazăr speră ca Ciprian Marica să fie în formă și în meciurile oficiale. „Important e ca Marica să fie în formă și la meciurile oficiale. Ar fi o bucurie pentru noi, românii, să trecem cu bine peste cele două meciuri cu Ungaria și Turcia”, a menționat Lazăr, care a precizat că nu a discutat cu selecționerul despre verdictul în cazul „Valiza”.

Costin Lazăr își dorește ca Rapid să evite retrogradarea în liga secundă din cauza datoriilor. „Sper până în ultimul moment că Rapid se va salva. Cum să o văd pe Rapid în B sau C, când este o echipă de tradiție. Haos este peste tot și în Grecia și în Europa”, a explicat Lazăr.

Mijlocașul Dan Nistor a declarat, la Sport.ro, că își dorește ca președintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, să-l lase să se transfere. „Orice jucător își dorește să îmbrace tricoul echipei naționale. Sunt fericit și sper să nu mă opresc aici. Sper ca domnul Condescu să înțeleagă că am și eu o familie. Este un tip foarte înțelegător și sper să fie o despărțire frumoasă și pe cale amiabilă, dar să fie bine pentru ambele părți. Am vorbit și cu nașul meu (n.r. – Mihai Pintilii), au și ei destule probleme și nu pot decid eu. Steaua e Steaua, chiar dacă patronul este arestat. Până la urmă Steaua este cea mai iubită echipă din România. Vedem ce va fi, lăsăm timpul să hotărască”, a spus Nistor.

Fundașul Dorin Goian consideră că jucătorii care au debutat în meciul cu Trinidad-Tobago au avut emoții. „Adversarul nu a fost unul foarte valoros. Sunt câțiva care au jucat pentru prima oară în echipa națională. Fiind la primul meci intervin și emoțiile și de aceea poate nu au apucat să se exprime la adevărata lor valoare, dar calități au. Adevăratul test va fi cu Slovacia înaintea dublei cu Turcia și Ungaria”, a subliniat Goian, care a precizat că își dorește ca în sezonul viitor să evolueze tot în străinătate.

El a menționat că Victor Pițurcă nu a avut un comportament diferit, chiar dacă a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Valiza. „S-a purtat normal. Personal nu l-am simțit schimbat, a fost ca la oricare altă partidă. Chiar dacă ne-ar fi zis ceva nu aș fi spus. Nu cunosc problemele juridice și mai bine tac din gură. Pentru toți suporterii ar fi un lucru foarte rău ca Steaua să nu prindă Liga Campionilor”, a conchis Goian.

Echipa națională României a învins, marți, cu scorul de 4-0 (2-0), reprezentativa similară a statului Trinidad-Tobago, într-o partidă amicală disputată pe Arena Națională și în care atacantul Ciprian Marica a reușit prima sa „triplă” sub „tricolor”. Golurile partidei au fost marcate de Marica ’31, ’33, ’81 și Cyrus ’49 autogol.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Șoferii cu mașini pe benzină vor plăti mai mult. Decizie în România, în a doua...
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?