Va sărbători CALIFICAREA la Jocurile Olimpice cu șampanie în Turnul Eiffel!

Publicat: 03/11/2023, 15:38

Medic de profesie, Antoanela Manac este în „cărți” pentru participarea la competiția de la Paris.

Triatlonul românesc traversează o perioadă foarte bună, având doi sportivi în lupta directă pentru calificarea la Jocurile Olimpice: Felix Duchampt și Antoanela Manac.

Cea mai valoroasă triatlonistă româncă a ultimilor ani, Antoanela este foarte bine clasată în clasamentul mondial, cel pe baza căruia se acordă biletele de calificare directă la Jocurile Olimpice. După ce în 2021 a fost prima sub linia calificatelor, acum ea e decisă să nu mai pățească acest lucru.

Va sărbători calificarea la Jocurile Olimpice cu șampanie în Turnul Eiffel

„Acum 15 ani nu făceam triatlon, făceam doar înot, practic am plecat de la zero și acum mă lupt pentru calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor. În acest moment dacă s-ar închide lista de calificări aș fi la Tokyo, la Paris, scuze. Am rămas cu Tokyo pentru că a fost un pic de șoc în 2021 din cauza pandemiei pentru că eram pe listă și nu am reușit să ajung acolo cu o săptămână înainte am fost prima în afara listei, dar la Paris îmi doresc foarte mult să mă calific și pentru asta muncesc în continuare”, a spus Antoanela Manac, campioană H3RO Mamaia.

Chiar dacă până la momentul calificării mai este, ea știe deja cum va sărbători: „Mie îmi place ca lucrurile să se întâmple mai întâi și apoi să mă bucur, deci aștept să se întâmple și după aia să închin un pahar de șampanie la Turneul Eiffel în Paris”.

Originară din Constanța, Antoanela a fost încurajată pe traseul de la Hero România de familie, prieteni și… cățel. Campioană și în această ediție a concursului, ea spune că în fiecare an abia așteaptă să concureze la Mamaia.

Am avut cea mai tare susținere. Și mai ales concurenții îmi pare foarte bine că ne-am încurajat pe traseu și e una din competițiile de suflet a mea și a concurenților care revin aici an de an și mai ales că suntem la ediția aniversară, cea de 15 ani a H3ro Mamaia. Și cățelul, și familia, toți au venit aici să mă susțină și le mulțumesc pentru asta – Antoanela Manac

Chiar dacă adoră să concureze la H3RO Mamaia, Antoanela recunoaște că cel mai frumos loc unde a terminat un triatlon a fost în Australia: „Mi-ar plăcea să concurez undeva să fie cald. Sau în Mexic, că acolo plutești și e și mai ușor să dai din brațe. Până acum cel mai frumos loc în care am participat și am concurat a fost la Campionatul Mondial din Australia, unde aș dori să mă reîntorc”.

Fostă înotătoare, Antoanela recunoaște că, dacă ar putea, ar inversa ordinea probelor, astfel încât să poată termina în forță, cu înotul. „Cred că aș începe cu alergarea, pentru că acolo de obicei este cel mai greu, după care bicicleta și la final înotul”, a mai declarat aceasta.

„Se poate face un film despre viața mea”

Chiar dacă ordinea probelor nu este cea preferată de ea, Antoanela nu ar renunța niciodată la acest sport, pe care îl consideră cel mai frumos din lume.

Triatlonul este cel mai frumos sport din punctul meu de vedere, dar este și cel mai greu. Știu că pare ușor, dar să te antrenezi pentru trei sporturi și trei discipline e foarte greu și foarte complez. Dar atâta timp cât faci ce îți place, e mai ușor”, a precizat ea.

Medic de profesie, sportiva are o ambiție de fier, dar și cu o poveste extraordinară de viață, Antoanela Manac nu ar spune „nu” dacă i s-ar propune să i se ecranizeze viața. „Chiar cred că se poate face un film după viața mea sau mai bine spus se poate scrie o carte așa cum îmi spun mulți din apropiații mei. Îmi vin multe nume în gând în acest moment, dar trebuie să fie una puternică. De la Hollywood”, a mai spus Antoanela Manac.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?