Valentino Rossi se retrage din activitatea competițională, dar râmâne în lumea motociclismului. Ce va face „Doctorul”, din sezonul viitor

Valentino Rossi se retrage din activitatea competițională, dar râmâne în lumea motociclismului. Ce va face „Doctorul”, din sezonul viitor
Valentino Rossi, / Foto: Wikipedia
Publicat: 05/08/2021, 22:20
Actualizat: 05/08/2021, 23:49

Valentino Rossi (42 de ani), multiplu campion mondial la Moto GP – supranumit „Doctorul” – a anunțat oficial că se va retrage din activitatea competițională, la sfârșitul acestui sezon.

”Este un moment foarte trist. Este dificil să spun și să știu că anul viitor nu mă voi mai întrece cu motocicleta. A fost minunat. M-am bucurat foarte mult. A fost o călătorie foarte, foarte lungă și m-am distrat mult. Au fost 25-26 de ani în Campionatul Mondial, este grozav. Anul viitor, viața mea se va schimba”, a declarat Valentino Rossi în cadrul unei conferințe de presă, citat de BBC.

Pentru acest ultim sezon, el a trecut de la echipa Yamaha la satelitul echipei, Petronas Yamaha SRT, și se poziționează pe locul 19 în clasamentul piloților, cel mai slab început de sezon din cariera sa.

Valentino Rossi este singurul din istorie care a câștigat titluri la toate categoriile de motociclism viteză, 125 cc, 250 cc, 500 cc și Moto GP.

De asemenea, este singurul pilot care a luat parte la peste 400 de curse, dintre care 115 câștigate. Încă de la debutul său, în 1996, Rossi a urcat pe podium de 235 de ori. În acest sezon, cea mai bună clasare la finalul unei curse pe care a avut-o „Doctorul” a fost doar locul 10, amintește DigiSport.

Din sezonul următor, Valentino Rossi se va ocupa de noua sa echipă ce va concura în Moto GP, Aramco Racing Team VR46.

CITEȘTE ȘI: Leo Messi pleacă de la Barcelona, deși cele două părți ajunseseră la o înțelegere. Anunțul oficial a fost făcut de clubul catalan


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase