Vecerdea și MTS, răpuși de Țiriac și FR Tenis. Soluția definitivă pronunțată de Înalta Curte

Vecerdea și MTS, răpuși de Țiriac și FR Tenis. Soluția definitivă pronunțată de Înalta Curte
Vecerdea și MTS, răpuși de Țiriac și FR Tenis. Soluția definitivă pronunțată de Înalta Curte / Sursa FOTO: prosport.ro
Publicat: 18/08/2020, 12:13

Decizie definitivă a Înaltei Curți de Justiție și Casație în „războiul contestațiilor” dus de Marius Vecerdea și MTS cu Federația Română de Tenis. Forul suprem al instanțelor judecătorești din țară a confirmat, cu titlu definitiv și executoriu, susținerile constante întreprinse de FR Tenis cu privire la refuzul ministerului de a mai asigura finanțarea federației.

Printr-un mesaj postat pe site-ul oficial, FR Tenis anunță: „O teorie juridică îndelung susținută de câțiva contestatari de profesie ai federației a dus la refuzul MTS de a mai acorda finanțare tenisului românesc în ultimii 3 ani, cu pierderi uriașe pentru proiecte esențiale, îndeosebi privind sectorul juvenil”.

  • În motivarea deciziei de a nu mai da bani Federației de Tenis, MTS arăta că refuză finanțarea deoarece „organele de conducere ale FRT nu dețin avizul Ministerului Tineretului și Sportului și nu sunt înscrise în Registrul Federațiilor”.

Speța a ajuns în instanță, acolo unde Marius Vecerdea, personaj controversat, antrenorul personal de tenis al familiei prezidențiale, a tot atacat deciziile FRT, blocând fiecare inițiativă menită a sprijini dezvoltarea sportului alb. Cu activitatea blocată de procesele intentate, FR Tenis n-a putut decât aștepta verdictul ÎCCJ, care a venit prin Decizia civilă nr. 2979/30.06.2020.

Soluția definitivă a ÎCCJ spulberă verdictul instanței de fond

Înalta Curte de Casație și Justiție a României s-a pronunțat și a decis: „Prevederile art. 6 alin. (2) lit. g) al O.G. nr. 26/2000 privesc doar componența nominală a celor dintâi organe de conducere, iar ulterior alegerea unor alți membri în funcțiile de conducere, administrare și control nu reprezintă o modificare a Actului Constitutiv (…) Astfel, în mod greșit a reținut instanța de fond că hotărârea Adunării Generale de alegeri a Federației Române de Tenis din data de 17.11.2017, prin care domnul George Cosac a fost ales în funcția de președinte al Federației Române de Tenis, are ca obiect modificarea actului constitutiv și a statutului Federației Române de Tenis și produce efecte doar de la data înscrierii acesteia în Registrul Federațiilor de la Tribunalul București (…)

Hotărârea Adunării Generale a Asociaților din 17.11.2017 privitoare la alegerea componenței Consiliului Director produce efecte chiar dacă nu s-au operat aceste mențiuni în Registrul Federațiilor, în lipsa unei mențiuni privind anularea acestei hotărâri la cererea vreunei părți interesate”.

După verdictul ÎCCJ, FR Tenis îl amenință cu judecata pe Marius Vecerdea

Așadar, a fost nevoie ca la conducerea FR Tenis să ajungă Ion Țiriac pentru ca o situație anormală să fie îndreptată. Federația a câștigat procesul cu Vecerdea și MTS, iar acum amenință, la rândul ei, că va acționa „de urgență în judecată – pentru recuperarea prejudiciului creat prin refuzul de finanțare din ultimii ani – atât Asociația Tenis Club Pamira (n.r. – controlată de Marius Vecerdea), cât și persoanele responsabile de emiterea refuzului de finanțare din cadrul MTS”.

Cine este Marius Vecerdea, antrenorul de tenis personal al familiei Iohannis

Presa a scris în nenumărate rânduri despre Marius Vecerdea, personaj apropiat de familia Iohannis și care s-a folosit de toate relațiile pentru a bloca ani la rând activitatea tenisului românesc. Însă o adevărată incursiune în trecutul nu foarte îndepărtat al lui Vecerdea au realizat colegii de la Prosport.

Dintr-un articol intitulat EXCLUSIV | Scandalagiul Vecerdea, contestatarul lui Ion Țiriac și al Federației Române de Tenis, afaceri „necurate” în SUA! Falimente, credite pe bandă rulantă și ipoteci de sute de mii de dolari nerambursate!, publicat în data de 14.01.2020, aflăm că Marius Vecerdea ar derula „o serie de «afaceri» dubioase în SUA, potrivit unor date oficiale din cadrul sistemului de Justiție american. Numele său a apărut în instanțele din mai multe comitate ale statului Florida pentru diferite cauze, de la proceduri de divorț și faliment, acțiuni pentru colectarea datoriilor sau evacuare și până la încălcarea unor reguli de circulație în 2013”.

Astfel, Marius Vecerdea (45 de ani) nu pare străin nici de instanțele judecătorești americane, în fața cărora a compărut de multe ori, vezi desele abateri „disciplinare”, ca să copiem un termen din presa sportivă. „În SUA a cunoscut și problemele judiciare, inclusiv la instanțele comitatelor din Broward, St. Lucie și Palm Beach, el ajungâng chiar și în fața Curții de Insolvență a Statelor Unite (Districtul Sudic din Florida)”, mai arăta Prosport la începutul acestui an.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
Un oraș vrea ca ziua să se mărească. Se cer 26 de ore, în loc...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete