Vecerdea și MTS, răpuși de Țiriac și FR Tenis. Soluția definitivă pronunțată de Înalta Curte

Redactor:
Marius Olaru

Decizie definitivă a Înaltei Curți de Justiție și Casație în „războiul contestațiilor” dus de Marius Vecerdea și MTS cu Federația Română de Tenis. Forul suprem al instanțelor judecătorești din țară a confirmat, cu titlu definitiv și executoriu, susținerile constante întreprinse de FR Tenis cu privire la refuzul ministerului de a mai asigura finanțarea federației.

Printr-un mesaj postat pe site-ul oficial, FR Tenis anunță: „O teorie juridică îndelung susținută de câțiva contestatari de profesie ai federației a dus la refuzul MTS de a mai acorda finanțare tenisului românesc în ultimii 3 ani, cu pierderi uriașe pentru proiecte esențiale, îndeosebi privind sectorul juvenil”.

  • În motivarea deciziei de a nu mai da bani Federației de Tenis, MTS arăta că refuză finanțarea deoarece „organele de conducere ale FRT nu dețin avizul Ministerului Tineretului și Sportului și nu sunt înscrise în Registrul Federațiilor”.

Speța a ajuns în instanță, acolo unde Marius Vecerdea, personaj controversat, antrenorul personal de tenis al familiei prezidențiale, a tot atacat deciziile FRT, blocând fiecare inițiativă menită a sprijini dezvoltarea sportului alb. Cu activitatea blocată de procesele intentate, FR Tenis n-a putut decât aștepta verdictul ÎCCJ, care a venit prin Decizia civilă nr. 2979/30.06.2020.

Soluția definitivă a ÎCCJ spulberă verdictul instanței de fond

Înalta Curte de Casație și Justiție a României s-a pronunțat și a decis: „Prevederile art. 6 alin. (2) lit. g) al O.G. nr. 26/2000 privesc doar componența nominală a celor dintâi organe de conducere, iar ulterior alegerea unor alți membri în funcțiile de conducere, administrare și control nu reprezintă o modificare a Actului Constitutiv (…) Astfel, în mod greșit a reținut instanța de fond că hotărârea Adunării Generale de alegeri a Federației Române de Tenis din data de 17.11.2017, prin care domnul George Cosac a fost ales în funcția de președinte al Federației Române de Tenis, are ca obiect modificarea actului constitutiv și a statutului Federației Române de Tenis și produce efecte doar de la data înscrierii acesteia în Registrul Federațiilor de la Tribunalul București (…)

Hotărârea Adunării Generale a Asociaților din 17.11.2017 privitoare la alegerea componenței Consiliului Director produce efecte chiar dacă nu s-au operat aceste mențiuni în Registrul Federațiilor, în lipsa unei mențiuni privind anularea acestei hotărâri la cererea vreunei părți interesate”.

După verdictul ÎCCJ, FR Tenis îl amenință cu judecata pe Marius Vecerdea

Așadar, a fost nevoie ca la conducerea FR Tenis să ajungă Ion Țiriac pentru ca o situație anormală să fie îndreptată. Federația a câștigat procesul cu Vecerdea și MTS, iar acum amenință, la rândul ei, că va acționa „de urgență în judecată – pentru recuperarea prejudiciului creat prin refuzul de finanțare din ultimii ani – atât Asociația Tenis Club Pamira (n.r. – controlată de Marius Vecerdea), cât și persoanele responsabile de emiterea refuzului de finanțare din cadrul MTS”.

Cine este Marius Vecerdea, antrenorul de tenis personal al familiei Iohannis

Presa a scris în nenumărate rânduri despre Marius Vecerdea, personaj apropiat de familia Iohannis și care s-a folosit de toate relațiile pentru a bloca ani la rând activitatea tenisului românesc. Însă o adevărată incursiune în trecutul nu foarte îndepărtat al lui Vecerdea au realizat colegii de la Prosport.

Dintr-un articol intitulat EXCLUSIV | Scandalagiul Vecerdea, contestatarul lui Ion Țiriac și al Federației Române de Tenis, afaceri „necurate” în SUA! Falimente, credite pe bandă rulantă și ipoteci de sute de mii de dolari nerambursate!, publicat în data de 14.01.2020, aflăm că Marius Vecerdea ar derula „o serie de «afaceri» dubioase în SUA, potrivit unor date oficiale din cadrul sistemului de Justiție american. Numele său a apărut în instanțele din mai multe comitate ale statului Florida pentru diferite cauze, de la proceduri de divorț și faliment, acțiuni pentru colectarea datoriilor sau evacuare și până la încălcarea unor reguli de circulație în 2013”.

Astfel, Marius Vecerdea (45 de ani) nu pare străin nici de instanțele judecătorești americane, în fața cărora a compărut de multe ori, vezi desele abateri „disciplinare”, ca să copiem un termen din presa sportivă. „În SUA a cunoscut și problemele judiciare, inclusiv la instanțele comitatelor din Broward, St. Lucie și Palm Beach, el ajungâng chiar și în fața Curții de Insolvență a Statelor Unite (Districtul Sudic din Florida)”, mai arăta Prosport la începutul acestui an.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Unde lucrează acum Elena Băsescu. Și-a dat demisia de la fostul loc de muncă pentru...
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
Cum au mutat chinezii o clădire veche de 85 de ani și grea de 7.600...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Alertă meteo în România. Atenție, vin ninsorile în țară din această noapte
Klaus Iohannis, DECIZIA BOMBĂ a momentului: De astăzi E GRATUIT!
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Elena Ionescu, primele declarații după ce a fost șantajată de hackeri: „O să merg la...
Inchide