Victor Pițurcă a calculat șansele României de calificare la Euro 2016

Victor Pițurcă a calculat șansele României de calificare la Euro 2016
Publicat: 06/10/2014, 18:17
Actualizat: 01/02/2019, 22:18

„Această toamnă a fost și este în continuare infernală pentru echipa națională, pentru că întâlnim cei mai valoroși adversari din grupă. Avem nevoie de victorie cu Ungaria, să ne câștigăm punctele de pe propriul teren. Dacă vom reuși un rezultat pozitiv și în Finlanda, șansele noastre sunt extrem, extrem de mari de a reuși calificarea. Pe urmă vine meciul cu Irlanda de Nord. Îți trebuie continuitate. Orice insucces ar deteriora atmosfera și locul în grupă. Avem nevoie să mergem pe această linie. Dacă vom reuși să terminăm toamna aceasta cu cel puțin zece puncte, șansele de a ne califica ar fi foarte mari”.

Echipa națională a câștigat primul meci din aceste calificări, scor 1-0 în Grecia, și mai are de disputat trei partide, cu Ungaria (11 octombrie, Arena Națională), în Finlanda (14 octombrie, la Helsinki), și pe teren propriu cu Irlanda de Nord (14 noiembrie, Arena Națională)

Victor Pițurcă a afirmat că față de meciul de anul trecut de pe Arena Națională, scor 3-0, echipa României pare mai puternică. „Și data trecută a fost stadionul plin, am fost susținuți extraordinar de suporteri, a fost și un joc reușit, am reușit să marcăm extrem de repede. Sper că se va întâmpla același lucru și la acest joc. Față de anul trecut, echipa României este mai puternică, echipa Ungariei parcă a scăzut, nu știu dacă neapărat valoric sau ca joc, dar o spun rezultatele. Ei au pierdut ultimul meci acasă, noi am câștigat în deplasare, acum trebuie să demonstrăm pe teren acest lucru. Meciul va fi foarte disputat, extrem de dificil. Pentru unguri este o șansă mare de a mai rămâne în cărțile calificării. Acum trebuie să fim pregătiți să evoluăm la aceeași intensitate ca anul trecut”, a completat Pițurcă.

El a precizat că nu este deranjat de faptul că antrenorul echipei CFR Cluj, Vasile Miriuță, le va da informații ungurilor înaintea partidei. „Nu mă deranjează deloc că Miriuță le va da informații ungurilor, de ce să mă deranjeze? Din contră, eu apreciez că a spus adevărul, și-a exprimat o părere sinceră”, a completat Pițurcă.

Selecționerul speră ca atacantul Adam Szalai să fie bine marcat de către jucătorii români și astfel acesta să nu înscrie în meciul de sâmbătă. „Szalai rămâne unul dintre cei mai valoroși jucători ai lor. Nu e un lucru bun că a apărut acum cu noi. Și în meciurile precedente a jucat cu noi și nu a marcat și sper să îl anihilăm și să se întâmple același lucru. Știm bine echipa Ungariei. Sigur, există puțin suspans că noul antrenor Dardai nu a antrenat până acum, nu știu filozofia lui vizavi de joc, însă asta e situația. Nici el nu poate schimba mare lucru la primul meci ca antrenor pe banca Ungariei”, a adăugat Pițurcă.

Victor Pițurcă a explicat că l-a preferat pe fundașul Srgian Luchin în detrimentul lui Paul Papp, deoarece acesta disputat mai multe meciuri în ultimul an. „E normal să surprindă convocarea lui Luchin, care e rezerva lui Papp, însă am mizat pe el până la urmă, pentru că am stat și m-am gândit până în ultimul moment, că Papp aproape un an și ceva nu a jucat. La acest nivel, aceste lucruri se observă. În schimb, Luchin a jucat în ultimul an. E adevărat că nu a jucat în ultimul timp, dar a evoluat în ultimele două jocuri, însă eu am mizat pe Luchin pentru această partidă, pentru că el a făcut parte din lot, a reacționat foarte bine când a fost introdus”, a mai spus Pițurcă.

Selecționerul susține că i-a studiat mai mult pe unguri decât pe finlandezi, având în vedere importanța partidei de sâmbătă. „90 la sută i-am studiat numai pe unguri, pentru că nu am timp să mă gândesc și la finlandezi. Prima dată trebuie să trecem de echipa Ungariei. Cei mai periculoși sunt ungurii, pentru că e primul joc, dar și această rivalitate. Pe urmă vom vedea și cu Finlanda, care e una dintre echipele bune din grupă”, a subliniat Pițurcă.

El a precizat că aproape toate compartimentele din echipă îi crează probleme, deoarece nu știe ce jucători să aleagă. „Toate posturile mă îngrijorează. În momentul de față nu știu nici fundașii centrali pe care îi voi folosi, nici fundașul dreapta, fundașul stânga 90 la sută îl știm cu toții. Nici pe mijlocașii centrali nu îi știu, pentru că trebuie să mă gândesc și la meciul cu Finlanda. Ar fi simplu Hoban cu Pintilii, care au jucat în meciul cu Grecia, dar poate o să țin pe unul proaspăt pentru meciul cu Finlanda și trebuie să mai țin trei-patru jucători proaspeți”, a completat Pițurcă.

Despre mijlocașul Lucian Sânmărtean, convocat pentru prima oară după o absență de trei ani, Victor Pițurcă a lăsat de înțeles că îl va folosi pe o altă poziție decât cea pe care evoluează la Steaua. „Costel Gâlcă îl folosește ca mijlocaș central, dar în același timp, când joci cu un adversar foarte valoros, riști cu un jucător de tipul lui Sânmărtean, dar în același timp poți să ai și beneficii, pentru că e un jucător foarte tehnic. Eu cred că în campionatul românesc poate juca fără niciun fel de problemă. Să vedem ce-l voi folosi eu”, a mai spus Pițurcă.

În ciuda unei evoluții mai puțin reușite în partida cu Beșiktaș Istanbul, Vlad Chiricheș nu trebuie condamnat, consideră Pițurcă: „Nu a jucat la un nivel foarte înalt, a făcut câteva greșeli, dar asta nu înseamnă că trebuie să îl punem la zid pe Chiricheș. Să ajungem să dramatizăm, să-l punem la zid pe Chiricheș, ecouri din partea suporterilor să apară în presa românească, mi se pare total nelalocul lui, dar așa ne desființăm noi jucătorii și valorile noastre. Viața merge înainte, fotbalul îți oferă astfel de momente, dar rămâne ce face de acum încolo. E un jucător valoros și din punctul meu de vedere se va impune la Tottenham.”

Victor Pițurcă este de părere că mijlocașul echipei VfB Stuttgart Alexandru Maxim nu mai are aceeași plăcere de a juca fotbal ca în primul sezon petrecut în 1.Bundesliga. „Nu cred că jucătorii care i-au luat locul lui Maxim sunt mai slabi decât el, pentru că dacă era așa, atunci juca el. Stuttgart are un lot de jucători numeros, valoros și antrenorul decide cine se comportă mai bine la antrenamente. Probabil că Maxim nu mai e același care a fost în primul sezon în Bundesliga și acest lucru i l-am spus și eu. Nu mai joacă cu același entuziasm cu care o făcea atunci când a venit în campionatul german și iată că pierzi echipa”, a subliniat Pițurcă.

Întrebat dacă evoluțiile atacantului Raul Rusescu după revenirea la Steaua l-au convins să îl cheme la echipa națională, Pițurcă a răspuns: „Dat fiind faptul că Ciprian Marica nu joacă în primul joc, aveam nevoie de un atacant. Nu m-a impresionat cu nimic Rusescu, însă din punct de vedere valoric, al experienței, în el am încredere din acest punct de vedere.”

Pe de altă parte, Victor Pițurcă a declarat că s-a bucurat foarte tare când a aflat că fostul jucător Mihăiță Neșu a fost cooptat în staful tehnic al echipei Universitatea Cluj. „M-am bucurat foarte tare. De fapt, trebuie felicitat și George Ogăraru, pentru că ei sunt foarte buni prieteni. Sper să aibă și succes, pentru că având rezultate bune și situația lui Mihăiță se va îmbunătăți, sută la sută”, a conchis Pițurcă.

Prima reprezentativă a României întâlnește la 11 octombrie, de la ora 19.00, pe Arena Națională, selecționata Ungariei, și în 14 octombrie, de la ora 21.45, la Helsinki, echipa națională a Finlandei, în cadrul Grupei F a preliminariilor Euro-2016.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...