Victor Pițurcă explică de ce nu mai pleacă la Al-Ittihad

Victor Pițurcă explică de ce nu mai pleacă la Al-Ittihad

„Doresc să fac câteva precizări legate de un eventual transfer, îl pot numi așa, când vorbim de o parte și de alta. Așa cum vă spuneam la conferința de reunire a lotului, exista o discuție legată de o eventuală plecare a mea la Al-Ittihad și vă spuneam că șansele de rezolvare a acestui transfer sunt sub unu la sută. De ce v-am spus lucrul ăsta, pentru că nu discutasem cu nimeni din conducerea lui Al-Ittihad și urma, dacă urma, după meciul cu Grecia, să vină un reprezentant și să discutăm despre o eventuală plecare. Așa s-a întâmplat, a fost meciul cu Grecia. Marți am avut o întâlnire de o oră și jumătate, am discutat, a rămas ca oamenii din conducerea clubului să decidă dacă sunt de acord cu pretențiile mele. Nu s-a întâmplat lucrul ăsta, iar aseară am luat decizia ca toată tranzacția să se oprească aici”, a spsu Pițurcă.

El a precizat că ajunsese la un acord cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, să-și rezilieze contractul de selecționer achitând o penalitate de 50 la sută din clauza prevăzută de înțelegere, în valoare de 1,4 milioane de euro.

„De asemenea, vreau să vorbim de clauza pe care o am în contract și de care e normal ca oamenii din federație să se prevaleze de ea, cum aș face și eu dacă aș fi fost demis. M-am înțeles cu președintele federației că în cazul în care plec, să plătesc 50 la sută din această clauză, 700, 700 și ceva de mii. Ăsta e adevărul. Vreau să le mulțumesc celor de la Al-Ittihad pentru că m-au dorit și m-au dorit foarte mult să vin la această echipă. Din păcate nu s-a realizat. Nu tot ce ne dorim se și întâmplă. Cred că au ocazia să asculte aceste mulțumiri”, a afirmat tehnicianul.

Pițurcă susține că gruparea saudită nu o duce foarte bine din punct de vedere financiar și de aceea oficialii nu i-au acceptat toate condițiile.

„Când veneam mi s-a telefonat că sunt de acord să plătească și clauza cei de la Al-Ittihad, dar deja în momentul în care am anunțat că totul s-a încheiat, chiar s-a încheiat totul. Au mai fost și alte lucruri de pus la punct, nu doar cei 700.000, pentru că pe cei 700.000 îi plăteam eu din banii pe care îi primeam. Să nu credeți că Al-Ittihad o duce bine din punct de vedere financiar. Dacă o duceau, cu siguranță toate doleanțele mele ar fi fost îndeplinite. Au avut datorii foarte mari. Îmi spunea președintele că în ultimul timp au cheltuit 66 de milioane de euro și încă mai are datorii și atunci trebuie înțeleși și ei”, a spus Pițurcă.

Selecționerul va rămâne pe banca naționalei tricoilore cel puțin până după următoarele două partide din preliminariile Euro-2016, cu Ungaria și Finlanda, din 11 octombrie, respectiv 14 octombrie.

„Nu neapărat mi-am dorit eu să plec la federație. V-am spus că în momentul în care există o situație de genul acesta și vine o ofertă pe care nu poți să o refuzi, ești obligat să dai curs acestei oferte. Dacă cei de la Al-Ittihad ar fi acceptat condițiile mele, sigur aș fi fost plecat. De ce? Pentru că vine un moment când trebuie să faci acest pas. Antrenez de foarte mulți ani echipa națională, am obținut rezultate extraordinare din punctul meu de vedere și din păcate nu am fost respectat și nu mi s-a respectat munca pe care am depus-o la echipa națională. Voi colabora la fel cu cei de la FRF ca și până acum. Până după cele două meciuri cu Ungaria și Finlanda este închisă problema plecării. Dacă vine iar o ofertă de nerefuzat, nu pot să vă păcălesc. Dacă oferta era de nerefuzat, eram plecat. Am mai avut în ultima perioadă oferte, numai că nu ați știut voi”, a adăugat el.

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, joi, că Victor Pițurcă, tehnician care a negociat în ultima perioadă un contract cu gruparea saudită Al Ittihad, rămâne selecționerul echipei naționale a României.

Conducerea clubului Al Ittihad a încercat, mai multe zile, să obțină serviciile antrenorului Victor Pițurcă. Selecționerul are contract cu Federația Română de Fotbal până la 30 noiembrie 2016 și, conform înțelegerii cu FRF, valoarea despăgubirii pe care ar fi trebuit să o achite forului în cazul rezilierii unilaterale a contractului său de muncă în acest moment se ridica la 1,4 milioane de euro.

Victor Pițurcă a negociat, marți, cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, care nu a acceptat ruperea contractului fără despăgubiri.

Sub conducerea lui Pițurcă, naționala României a debutat, duminică, la Pireu, cu o victorie, scor 1-0, în fața Greciei, în Grupa F a preliminariilor CE din 2016.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete