„Vineri 13” în fotbalul românesc! Mai mulți jucători au fost săltați cu mascații într-un dosar de trucare a meciurilor! Fotbaliștii erau amenințați cu moartea de către interlopii pariori!

„Vineri 13” în fotbalul românesc! Mai mulți jucători au fost săltați cu mascații într-un dosar de trucare a meciurilor! Fotbaliștii erau amenințați cu moartea de către interlopii pariori!
Tineri înjurați și bătuți de polițiștii din Bacău: „Nația mă-tii de șobolan cordit!” / „Nu mai da, șefule, te rog” / Foto: Facebook Poliția Română
Publicat: 13/11/2020, 14:16
Actualizat: 13/11/2020, 14:18

La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare, într-un dosar în care se fac cercetări privind trucări de meciuri de fotbal.

Update: Unul dintre bărbații vizați în acest dosar, acuzat că șantaja și amenința cu moartea jucătorii, este un anume Florin Petcu.

Potrivit GSP, acesta îi trimitea mesaje de amenințare jucătorului Costel Roșu, care la acea vreme activa la Unirea!

„După ce te-am tăiat și te-am lăsat paralizat pe toată viața, dau astea la gardă. Biletele, convorbirile, telefonul cu contul de Betfair și intrăm toți la pușcărie. În curtea de plimbare te asigur eu că tu nu poți juca. O să fii cel mult antrenor, să stai pe bancă. Că nu mai poți să joci fotbal” 

“Vorbește cu toți 8 și cu 4 rezerve că îmi vreau banii înapoi repede. Și cu Iosofache, că el a decis că iese 2 cu Metaloglobus (..) Și cu ăia 3 care au fost cu ursul la hotel și le-ai dat 500 de euro de fiecare în parte să lase jocul că așa ai zis tu. Iosoface și Stănciulescu și morții mă-sii.

“Tu chiar nu înțelegi că dacă nu începi să-mi scoți din banii mei și ai lui Ursu te tai și vă bag pe toți la pușcărie. Și spune-i ăluia care a stat cu mine pe bancheta din spate după ce ați făcut 1 în loc de 2 cu Metaloglobus că îmi spunea să stau liniștit că scot jumate de miliard”, se arată în mesajele primite de jucătorul de fotbal.

Update: Potrivit surselor Gândul.ro, jucătorii vizați în acest dosar au activat la Dacia Unirea, iar ancheta a început în 2017, când cazul a ajuns la FRF, pe masa Comisiei de Integritate. În decembrie 2017, antrenorul Alin Pânzaru acuza faptul că echipa sa pierdea în fața Științei Miroslava din cauza unor jucători care ar fi „trântit” meciul.  C.R și G.I au negat atunci acuzațiile și i-au cerut antrenorului să vină cu dovezi!

Știrea inițială

„La data de 13 noiembrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare și  pun în executare 10 mandate de aducere, într-un dosar penal privind infracțiuni de luare și dare de mită, camătă și șantaj”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă

Potrivit sursei citate, din cercetări a rezultat că jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă, în scopul trucării de meciuri din campionatul 2017-2018 și obținerii unor venituri, inclusiv din pariuri.

„La momentul comiterii faptelor, persoanele aveau calitatea de jucători profesioniști de fotbal, în Liga a ll- a.

Jucătorii ar fi fost determinați să aibă această conduită prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care au împrumutat sume de bani cu camătă

Jucătorii ar fi fost determinați să aibă această conduită prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care au împrumutat sume de bani cu camătă către o parte dintre aceștia.

La acțiune participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brăila, Buzău, Bistrița-Năsăud, Mureș și Vâlcea, sprijiniți de echipe ale serviciilor pentru acțiuni speciale.

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru audieri și luarea de măsuri legale”, se arată în comunicatul Poliției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului